Helg

Det är lördag men det känns inte som det. På lördagar och helger brukar man göra annorlunda saker som att exempelvis gå på bio, hyra en film och bara ha det lite sådär mysigt.
Här rullar allt på precis som vanligt. Ingen sovmorgon här inte! Visserligen brukar jag vara morgonpigg så för min del gör det inget. Den enda skillnaden är att man får efterrätt på helgerna. Men den äts dock inte utav mig. Jag får ju såklart göra det om jag vill, men just nu klarar jag inte av det.

Igår var en jobbig dag, men en utav personalen satt och pratade med mig en lång stund. Hon är så förstående och gullig. Stöttar till tusen!
Jag trodde att det skulle vara svårare att "öppna sig" för någon främmande människa, men det visade sig vara väldigt skönt. Att inte behöva vara rädd för att såra eller avslöja sina mörkaste tankar. Självklart vet jag att jag kan prata med familj och vänner också, och det gör jag. Men det är ändå skönt att ösa ur alla tankar och känslor till någon som man inte har någon relation till.

Inatt vaknade jag vid fyra av att jag fick näsblod. Sprang till toan och lyckades få stopp på det. Fick sen gå och lägga mig med en stor bomullstuss i näsan. Täppt i den ena näsborren och en tuss i den andra. Ingen härlig kombination direkt.

Än så länge har denna dag fungerat riktigt bra. Humöret är på topp och det är helt underbart. Såna här dagar blir man ännu mer stridslysten och motiverad till att kämpa hårdare. För jag SKA bli kvitt sjukdomen.
Fick till och med plus i kanten idag på melliset. Jag ska ta en skorpa men var extremt sugen på en clementin. Jag tyckte att jag kunde få ta den istället för skorpan, men det var inte förhandlingsbart. Så, jag åt skorpan OCH clementinen. Tjohoo, det går framåt minsann!

LOTTA: Självklart kan du få min mailadress. [email protected]

permission

Yes! Jag fick permission på måndag då jag och mamma ska på tjejkväll på Mantorps travbana. Detta fick vi i julklapp av Sara och Petter med familjer. Jag trodde faktiskt att jag skulle få tillbringa natten hemma, men icke..Jag få vara glad åt det jag får:)
En annan bra grej som hände igår var att en näringsdryck plockades bort och nu ska jag iställer äta full portion vid frukost. Jippi!! (efter mycket tjat och fjäsk från min sida)

Förmiddagen gick fort förbi tack vare att mamma och Ida kom och hälsade på mig. Vi drog en sväng till ICA för att handla juice och clementiner. Juicen som finns här smakar skit. Självklart var ju mamma tvungen att köra min i den förbannade rullstolen, vilket var en ganska rolig åktur. Hon måste skaffa körkort för rullstolar, säger jag bara. Hon lyckades nog köra in i varenda hylla inne i affären. Och inte nog med det så höll hon på att välta mig när hon skulle gå ner för trottoarkanten. Shit vad lättroad jag har blivit nu för tiden!

Eftermiddagen har gått riktigt segt. Alla på avdelningen är jätteförkylda. Även personalen. Jag hoppas att jag slipper åka på en sväng till. Jag har fått min beskärda del.
Trött och seg är jag. Det som jag ser fram emot denna fredagskväll är Let's Dance. Lättroad som jag sa...

Håller mina tummar

Väcktes klockan kvart över sju för att vägas. Yrvaken ställde jag mig på den hemska vågen. Fick panik när jag såg siffrorna. Jag har gått upp sjuuuukt mycket! Detta bevisar bara att mina tankar stämmer. Jag kan inte äta något utan att bli stor. Tjockkänslorna kommer och hälsar på.
Agneta sa att det mest troliga var att det är vätska i kroppen eftersom jag avr uttorkad när jag kom hit. Men ändå...Säg det till sjukdomen som tjatar i mitt öra att jag inte får äta mer nu.

Halv tio hade jag tid för magnet röntgen. Detta har och göra med mia små avsvimmningar/krampanfall. Allt för att se så att det inte är epilepsi. Trodde att det skulle vara värre än vad det var. Man åker liksom in i en trång tub som låter och tar bilder på hjärnan. Undra hur många hjärnceller de hittade, haha!
Var tvungen att ta ut min navelpiercing. Ska ju ha den i ett halvår innan man får ta ut den. Men lyckligtvis fick jag i den igen utan större problem och den ser fin ut.

Ska träffa min läkare klockan två. Är spänd på vad han kommer att säga. Men tanke på min viktuppgång så borde jag kunna förhandla till mig permissioner. Hoppas även att vi kan plocka bort minst en näringsdryck. Hatar dom. De sätter sig på magen och låren. Har försökt lista ut något smidigt sätt att hälla ut dom. Typ i någon blomkruka eller nått men det är svårt när de sitter och vaktar mig hela tiden.

Tänkte visa hur mina matdagar ser ut. I hopp om att få lite sympati :)

8.00-8.30 Frukost - 1 dl fil, ½ dl musli, 1 smörgås (med smör och plålägg), 1 glas juice.
10.00-10.30 Mellis - 1 näringsdryck och en skorpa
12.00-12.30 Luch - halv portion
14.00-14.30 Mellis - 1 näringsdryck och en frukt
17.00-17.30 Middag - halv portion
19.30- 20.00 Kvällsfika - 1 näringsdryck och en halv smörgås

Stackars mig...
Uppdaterar efter mötet med läkaren.

God morgon

Ni anar inte hur lycklig jag är över att jag äntligen har internet på mitt rum. Jag trodde aldrig att jag Lina, som egentligen inte är särskilt aktiv på internet i vanliga fall, skulle sakna det. Kommer skriva här varje dag för att fördriva tiden. Jag får ju som sagt inte göra särskilt mycket...Rastlös? Svar JA. Jag har i alla fall läst ut Stieg Larssons andra bok nu. Flickan som lekte med elden. En kanonbra bok som jag kan rekommendera. Men läst den första innan. De kommer ju ut på film snart by the way.

Idag ska jag gå ner till cafeterian eller ICA. Jag måste handla halstabletter. Är väldigt sugen på läkerol faktiskt. Men jag vet ju hur det kommer att bli. Jag kommer sätta i mig hela paketet o sen blir det att springa på toan, eller hur sara?
Blev förkyld samma dag som jag kom hit. Febern har gett sig men inte halsen och näsan. Och jag kan säga det att här visar de ingen som helst hänsyn till att man inte har samma matlust när man har feber.

I går var jag uppe på LPC, ätstörningsenheten, som ligger 2 trappor upp. Jag har börjat i en grupp där med 4 andra tjejer i samma situation. Där har vi mellanmål, pratar, äter lunch och sedan vilar. Vila innebär att ligga under ett värmetäcke för att motverka ångest. Och om man vill så kan man även få massage. Jättegulliga tjejer!
Vi kommer även att "träna" på att gå ut och fika tillsammans och äta på restaurang.

Petter, Nina och Alvin kom och hälsade på mig igår. Mysigt! Lille Alvin kittlade mig till förbannelse och berättade om en stor hjullastare som han hade sett. Lik sin farfar? Inte ett dugg.

jahopp, klockan är snart tio = mellis= näringsdryck. Fy fasen. De göder mig på det här stället.

Förlåt!

Jag vet att det är taskigt att skriva ett sånt inlägg utan uppföljning. Men sanningen är den att jag inte har haft tillgång till varken dator eller internet förrän nu. Jag har blivit inlagd. Jag hade dessvärre inget val. Det var därför jag var arg så på läkaren.

Just nu är avdelning 48 mitt nuvaranade "hem" i Motala. Man får egentligen inte ha internet eller mobil här men det har jag fixat ändå. Haha, Lina är busig!

Jag är verkligen livrädd, arg och frustrerad. Känns som ett fängelse med all personal som är här dygnet runt. Men egentligen handlar väl rädslan om att de har tagit kontrollen ifrån mig.

Det enda jag gör om dagarna är att äta. Fy faan rent ut sagt!  Varje måltid gör mig galen. Näringsdryckerna smakar skit och sköljs ner med 2 liter kaffe. (behöver jag tillägga att toabesöken sker ofta?)

Jag får inte ens gå ut. Jag måste åka rullstol. Känns sjukt. Jag har ju faktiskt två friska ben att gå med.


På avdelning 48 så finns det människor med andra psykiska problem. Just nu är det bara jag här som har anorexi. Resten lider av diverse andra problem som missbruk, depression, psykoser, förföljesemani och självdestruktiva. Har träffat en del gulliga patienter här som stöttar mig. Och jag stöttar dom såklart! Så tänk er gökboet eller nått, typ...haha


Det är jävligt tufft kan jag säga. Men jag har bestämt mig. Jag SKA bli frisk. Döda häxan som sitter på min axel och förstör mitt liv. Nu har jag accepterat läget och ser detta mer som ett avstamp för att kunna ta sats och besegra sjukdomen.


Jag är oerhört ledsen för att jag inte har kunnat uppdatera förrän nu...Men jag saknar er och tänker på er varje dag! Ni finns här hos mig och ni är min styrka att orka.


Älskar er allihop! <3


Kaos

Hela min värld rasade samman totalt igår. En olöslig klump i magen och en oro som heter duga, är det enda som finns kvar. Orkar inte förklara allt just nu, måste samla mig lite och invänta mer information.

Fy faan för hur illa man kan bli behandlad! Av en läkare dessutom...

To be continued

Nytt år, nya möjligheter

Jag har haft lite semester fråan allt vad datorer heter. Röda dagar = lediga dagar, haha!

Julen avklarad likaså nyår. 2009 infirades uppe hos syster yster med familj i Uppsala. En trevlig och stillsam början på det nya året. Jag kände bara att jag behövde komma ifrån husets väggar här hemma i Boxholm och att min syster ett ett fantastiskt stöd för mig just nu. Hon är helt underbar!

Just det! Jag fick ett ryck i förgår och chockerade mina päron. "Titta pappa!" sa jag och drog upp tröjan och visade stolt upp min piercing i naveln. Han fick en smärre chock men reagerade inte allt för drastiskt. Ännu är jag kvarskriven i testamentet. Den är såå fin. Tänk att jag har längtat efter det här sedan femte klass. Känns helt overkligt för mig.

Igår röjde jag mitt rum vilket tog hela dagen. Jag ska göra om allt! Eftersom jag uppenbarligen inte fick flytta än för mina föräldrar. (Jag förstår inte varför) så krävde jag att jag ska göra om. Nya tapeter, nytt golv, nya garderober, you name it.
Jag har en bild hur det ska se ut och det kommer bli kanonbra.

På tal om något helt annat så drömde jag konstigt inatt. Jag drömde om Anders Johnsson. Min förra engelska lärare. Märkligt...

Nehepp, nu måste jag sätta fart. Ska träffa Maria på Gusto klockan elva!

RSS 2.0