Extra hit och extra dit

Jag fick förklarat för mig att beställa på nätet också räknas som shopping. Fick det moraliska stödet och rådet att "hålla i slantarna." Det hjälpte faktiskt och kliandet i fingrarna försvann. Ända tills i morse då jag loggar in på min mail och ser att jag har fått ett meddelande från...Gissa? Jo, NELLY! -" En extra dag, innebär extra bra erbjudanden!" Tack för den. Men , jag har hållt mig ifrån lusten att kolla om den där fina tröjan jag hittade igår finns kvar. Jag ska inte ha den. Punkt.

På tal om extra så är det ju skottdagen idag. Det kvinnliga könet är tillåtna att fria till sina män. Hörde världens pinsammaste frieri på radion i morse. Stackars tjej som hade tagit sig mod att fråga och fick till svar att killen behövde fundera...
Eftersom det väldigt ofta klagas över att är för få timmar på ett dygn så får vi passa på idag då vi har fått hela 24 timmar extra. Jag tar till vara på denna dag genom att ta hand om mig själv. Inget plugg, solsken, choklad, skvallertidning och ett inbokat Yogapass. Ibland är livet fint...

Puss!


Våren är på gång!

Tralalalala! Vilket väder det har varit idag! 7,3 grader visade min termometer så jag tog en härlig promenad i solen och njöt. Sen har jag varit en riktigt plugghäst och suttit inne och nördat resten av dagen. Men nu så har jag bara diskussionen kvar att skriva på min uppstats. Den ni!

Var inne och kollade lite på Nelly förut och hittade massor med fina kläder. Det bara kliar i fingrarna att gå loss på vårkläder. Räknas det att shoppa om man beställer från internet?

Well, well nu ska jag fixa kvällsfika och glo på halv åtta hos mig.


A comlicated relationship

Jag och min dator har ett så kallat varannan dag-förhållande just nu. Därav dålig uppdatering. Varje gång jag trycker på on-knappen är det som att skrapa en trisslott. Man hoppas och håller tummarna hårt samtidigt som man med en len röst ber "snälla lilla söta datorn". Och plötsligt händer det!

Har varit i skolan hela dagen. Tröttheten slog in sista kvarten och jag fick anstränga mig för att hålla fokus. Kom sen på att jag inte hade druckit kaffe sedan frukost, så orsaken blev snabbt utredd. Nu efter kaffe och frisk luft har jag istället överskottsenergi. Funderar på om jag ska renskriva lite anteckningar. Eller tvätta. Hm, svårt val.

Idag fyller Jenny år! Grattis min fina pingla! På fredag blir det att fira ordentligt :)

Ha en skön måndagskväll så hörs vi imorgon om datorn behagar. Au revoir


Inomhus

Idag har jag spenderat hela dagen inomhus och utfört en hel del skolarbete. Har en uppsats som ska skrivas och det är skönt att sätta igång med den så man känner att man har kommit igång ordentligt. Fast det blåser som bara den utanför fönstret så jag behöver inte ha så himla dåligt samvete ändå. Ska visserligen ge mig ut om en litet tag för att köpa sushi. Är grymt sugen på det och tycker mig vara väl värd efter att ha pluggat så duktigt.

Melodifestival blir det att titta på ikväll. Pratade med mamman nyss och tydligen så är det någon Axel som deltar ikväll som kommer ifrån närheten av där jag härstammar. Erkänn lite coolt?

Min dator börjar sjunga på sista refrängen nu. Den har hängt med bra trots allt men nu så är slutet nära. Jag har gått med i en pakt med några av mina vänner att vi inte ska shoppa något fram till april/maj. Anledningen? Jo, vi ska spara pengar för att vi ska åka till GREKLAND tilsammans i juni! :D Därför nämner jag lite diskret här i bloggen att en sån där äppeldator står väldigt högt upp på Linas önskelista.




Like a princess!



Ingen har väl gått miste om den roliga nyheten att Victoria och Daniel har blivit stolta föräldrar till en liten tös. Jag vaknade och började morgonen med att gråta (Jag slår alltid på nyheterna det första jag gör). Det värmde inombords. Den lyckan måste vara helt obeskrivlig. Jag som är stolt moster OCH faster vet på ett ungefär hur det känns. Nästan. Tänk när man själv är med om denna upplevelse? 

 


Det spårar ur

Goddagens! Hoppas allt är fint. Själv sitter jag och fördriver tiden genom att snoka runt på fb och andra informationsgivande internetsidor. Ska iväg till skolan efter lunch och ha gruppövning. Jag står i valet och kvalet om jag ska ta mitt tvåhjuliga fordon eller använda mig utav mina ben och traska dit istället. Igår när jag cyklade till skolan så var det med livet som insats. Snöslask som fryst gör det omöjligt att ta sig fram. Styret bara for iväg åt annat håll och det höll bokstavligen på att spåra ur. Mildväder och vårkänslor i all ära men kan man inte bara snabbspola förbi slaskperioden?





Gaah!

Snacka om att jag blev rädd när jag såg detta i morse. Skrek hysteriskt rätt ut eftersom jag trodde att det var blod på min byrå. Som tur var så var det bara stearin som runnit ner från mina ljus. Den reaktionen får en att vakna till ordentligt i alla fall.



Ska snart bege mig till skolan. Har redovisning idag av en analys. Det går nog bra, är inte särskkilt nervös faktiskt. Ovanligt för att vara mig. Ett gott tecken?


Störande

Nu ska jag vara lite gnällspik här och göra som Roger på Rix MorronZoo och klaga på en grupp människor. Jag förstår inte varför vissa alltid måste stanna precis vid utgångar?! Tänk er att ni går bakom en person som går i ett hyfsat raskt tempo och när den precis har passerat dörren, porten eller vad det nu kan vara så STANNAR den. Sannolikheten att man traskar rakt in i denna människa är väldigt stor. Så vitt jag vet så finns det inget rött stoppmärke vid ut/ingångar. Jaja, nu har jag gnällt färdigt.

Eftersom jag var så trött igår (bakis) så blev det en hel del tv-tittande i horisontellt läge. Såg Melodifestivalen och jag vet inte riktigt vad jag tycker. Ranelid till Globen. Tjaaa, varför inte? Vi har ju skickat iväg indianen Roger Pontare som representant en gång i tiden. Tråkigt att Andreas Johnson gick till final för den låten tyckte jag var riktigt bra.

Denna söndag har varit en vanlig söndag. Minimalt med plugg, lite städning, matlagning och annat fix å trix. Nu blir det hopp in i duschen. Hej hopp!


Ett år

Jag hann aldrig med att skriva här igår tyvärr men ibland blir det så. Var ju på världens bästa gasque!

Igår var det en stor dag för mig. Den 17:e februari 2010 så tog jag ett väldigt tufft men viktigt beslut. Jag hade kommit till en punkt där jag insåg att jag var tvungen att göra något. Kroppen hade varnat mig nog så många gånger men jag hade inte lyssnat. Envisheten, förnekelsen och tron på att "det är nog inte så farligt", blev mig varse. Man kan leda en häst till vattnet men inte tvinga den att dricka - är ett uttryck som stämmer mycket väl. Att göra en förändring är inte lätt men vill man så kan man. Någonstans kände jag att det bara är jag som kan välja hur jag vill leva mitt liv och det ansvaret ligger enbart hos mig.
Jag tog ett studieuppehåll, sålde min häst och började kampen. Jag var tvungen att ge upp för att kunna vinna.

Ett år senare är jag tillbaka. Jag har börjat mina studier igen och jag LEVER LIVET. Jag glömmer så lätt hur svårt det var då och vilka enorma framsteg jag faktiskt gjort. Den befrielsen att inte längre få panikångest är obeskrivlig. Att kunna göra saker som jag tidigare undvek på grund utav rädsla. Jag menar, hur normalt är det att vara mer rädd för en potatisgratäng än för att gå hem ensam mitt i natten? 
Jag är förbannat stolt över mig själv och är glad för att jag svalde min stolthet och bad om hjälp. Jag skulle aldrig ha kommit hit om det inte vore för min fina familj, mina underbara vänner och grymma behandlare. Jag är inte riktigt i hamn än men jag skymtar målet i sikte. Jag VET att jag kommer nå ända fram för jag tänker inte ge mig förrän jag står överst på prispallen. Som Mr. Förståsigpåare sa igår: "Lina, du har gjort den tuffaste biten. Nu gäller det bara och kötta på!"


Västerås

Igår fick vi reda på våra praktikplatser och jag hamnade i Västerås. Känns bra och jag är mycket förväntansfull inför vecka 16 då vi kickar igång vår VFU. Fast lite läskigt ändå. Nu ska det som man håller på att lära sig tillämpas i det verkliga livet.

Heldag idag i skolan igen. Gillar att komma in i rutiner men man märker att saker och ting verkligen tar sin tid. Hade lust att baka lite men inser ganska snart att jag måste lägga ner det projektet. Det får bli köpebröd istället. Mättar magen det också men inte riktigt lika gott. Eller jag kanske skulle hinna få in en limpa i ugnen men det kommer bara bli ett moment som tar onödig lång tid, i alla fall mitt i veckan.

Hepp, hepp nu ska jag borsta gaddarna och göra mig i ordning.


Alla <3- ans dag

Puss till er från mig på alla hjärtans dag! Hoppas ni umgås med nära och kära och vågar säga till den där killen/ tjejen som du spanat in i smyg att du tycker om den. Det är idag som man ska sprida kärlek och glädje!

Själv ska jag iväg till skolan nu. Lång dag idag också. Sen ska jag köpa choklad till mig själv om inte någon annan gör det ;)


PUSS





Smart där

Vet inte om jag är den första att komma på det här men när jag stod och plattade håret såg jag att min tröja var skrynklig. Hade varken tid eller lust att sätta igång stykjärnet så jag använde mig av plattången och fixade till det värsta. Ibland blir jag förvånad över min egen påhittighet.

Nu ska jag iväg till skolan där vi ska ha gruppövning på fm och föreläsning på em. Ha det fint!




Det sprätter i kroppen!

Åh, vilket härligt väder det är ute idag! Var ute en sväng och njöt. Hörde till och med fågelkvitter och fick nästan lite vårkänslor. Luften är inte sådär vansinnigt kall så det gör ont i lungorna när man andas. Vi går mot ljusare tider mina vänner.

Kvällen igår var trevlig. Det är alltid lika roligt att snacka med utbytesstudenter. Träffade en kille från USA som kom till Sverige i Januari för att läsa en termin. Han berättade om vad han tyckte om oss svenskar och påpekade att vi borde vara ytterst tackamma för att vår utbildning är gratis. I USA kostar ett års studier ca 300 000 svenska kronor, på ett "mindre bra" universitet. Det är nyttigt att möta människor som kan påminna om att man har det väldigt bra. Sen så var också helt frälst över vårt svenska FIKA, haha :)

Har gjort matlådor inför den kommande veckan. Fisk i foliepaket med chili, citron och purjolök och potatis till det. Blev riktigt lyckat!

Nu ska jag ta tag i pluggandet.


Solen lyser, himlen är blå


Fina fisken


Varför inte?




Såhär skuttade jag runt igår kväll. Älskar min rosa sparkdräkt! Ett perfekt plagg att ha när man vill ha något varmt men som inte sitter åt.

Hade som sagt inte tänkt fara iväg på några större äventyr denna helg men det blir korridorsfest ikväll. Det brukar alltid vara roligt. Framför allt om det kommer mycket utbytesstudenter. Om det suger så har jag ju bara några få hundra meter hem igen. = krypavstånd! :)


Oplanerat

Fredag igen! Tiden bara flyger förbi. Jag älskar att vara igång igen, det känns så himla skönt. Jag trivs väldigt bra med livet över lag faktiskt. Jag känner mig mycket tryggare och säkrare i mig själv nu. Samtidigt så finns det viss oro kvar i kroppen och knoppen ibland men jag kan resonera med mitt förnuft. Och när mitt förnuft inte är på topp så tar jag en livlina och ringer en vän.

Det är många som åker hem denna helg. Visste jag det tidigare hade jag också bokat en biljett hemåt. Fast jag har nog med saker att fylla upp tiden med ändå. Ska nog passa på att ha lite myskväll hemma med lite ansiktsmask och hårinpackning. Det är okej att inte vara ute och flänga varje helg. Nästa fredag så smäller det ordentligt med sittning med alla logopeder. Det ser jag verkligen fram emot!

Nu - kaffe!



Brev på posten

Kom hem från skolan. Trött, frusen och hungrig. Hämtar posten och blir överlycklig! Ett vykort från finaste Maria med en bild på oss två från gymnasietiden. Det gjorde min dag verkligen:) Måste du vara på andra sidan jordklotet när jag vill ha dig här? Låt månaden Maj komma fort, fort, fort!

Annars en vanlig dag med skola och plugg. Tänkte koppla av med en varm dusch innan halv åtta hos mig börjar. För det hinner jag väl? 
De är ju i Linköping denna vecka, from my hoods. Såg ni att han hade Boxholms-ost i sin förrätt igår? Hemlängtan..


Det fina vykortet pryder nu mitt kylskåp!


Fullmåne

Hade svårt att somna igår och nu när jag tittade i almanackan så kunde jag hitta orsaken - fullmåne. Jag vet inte varför det är så många som reagerar på detta. Fast kan månen påverka tidvatten så är det egentligen inte konstigt att vi människor känner av det. Eller jag kanske är en vampyr? Eller nått.

Jag har återförenats med min älskade mobil igen. Något som är mindre roligt är att alla bilder jag hade försvann. Hade killen i Teliabutiken sagt det hade jag ju självklart fört över dem på datorn innan jag lämnade in den!

Heldag i skolan idag. Höres kanske senare ikväll.

Puss o häj


16.08

Hej! Vad gör ni? Själv är jag nyss hemkommen från skolan och har satt tänderna i ett gigantiskt äpple. Nästan så att käken hoppar ur led på mig, haha!
Kursen verkar intressant förutom att man får ångest över att se litteraturlistan. Oh my good..Jag borde ju ha lärt mig nu att man inte behöver läsa alla böckerna från pärm till pärm men ändå så har jag känslan att man kanske borde göra det (?)

Har fått mail om att min mobil är färdig. Jag är så lycklig! Har verkligen saknat den och kommer förlåta den för allt ont den har ställt till med.





Söndag

Halloj! Sista dagen på denna vecka. I morgon drar en ny kurs igång - spännande! Har gjort en laddning med matlådor så att inte behöver pyssla med sånt när man kommer hem från skolan. Annars en väldigt lugn söndag.

Gårdagen var trevlig. For ju som sagt till IKEA en sväng. Handlade inte så överdrivet mycket. Jag var ute efter en sängkappa men hittade ingen. En blomma med kruka och doftljus fick följa med mig hem. Så nu luktar det gott i lägenheten. Jag, Jenny, Sara och Lina åkte sen och köpte med oss mat hem och kollade på Melodofestivalen. Tycker verkligen att det var rätt låtar som gick vidare. Loreen var bra och den kommer nog spelas flitigt på dansgolven. Jag som tyckte att The Moniker var bra förra året blev mycket besviken på årets bidrag. Måste säga att jag är lite imponerad över att melodifestivalen fortfarande hålls igång. Men nu borde de väl sjunga på sista versen ändå?

Ha det fint!


Myggfritt

- 18,7 C visade min termometer när jag vaknade i morse. Jag var tvungen att gnugga mig i ögonen både två och tre gånger för att försäkra mig om att åttan verkligen var en åtta och inte en trea. Det är vad jag kallar myggfritt! Ändå ser det ut att bli en härlig vinterdag. Solen skiner och det är vindstilla. (Tack och lov)

Efter lunch så bär det iväg till IKEA. Jag älskar IKEA. Nästan lika mycket som jag älskar keso...Vet inte exakt vad jag behöver men man lyckas alltid hitta något. Känner på mig att jag inte kommer gå tomhänt därifrån.
Kvällen kommer att spenderas framför melodifestivalen. Hur sjutton kan Thorsten Flinck komma med? Fast å andra sidan så tror jag han har större chans att komma vidare än Marie Serneholt. Om jag får bestämma i alla fall.

Tror nu att jag kan säga att jag är helt återhämtad från min förkylning. (Peppar, peppar) Förutom att näsan rinner lite fortfarande vilket gör att jag ser ut som Rudolph med röda mulen efter allt snytande.

Ha en fin lördag och glöm inte att ta på er raggsockarna!


Happy face

Jag har fått ett mail om att jag är erbjuden sommarjobb på Gotland. Jippi! :) Tänk att få tillbringa sommaren på denna underbara ö. Som om inte detta vore nog så var tvättstugan helt tom när jag sprang ner nyss. Hur stor är den sannolikheten egentligen? Hur ska jag fira detta? Skumpa och ostron? Haha, eller kanske inte. Pasta de luxe fungerar fin fint det också.

Och förkylningen känns ännu bättre i dag. Sov helt okej inatt men känner ändå att kroppen är lite trött och sliten, men snart är jag minsann helt återställd. Jag drömmer väldigt mycket just nu. Främst handlar de om förlossningar och resor. Varför? Om det är någon som är insatt i drömtydningar och har en teori så får ni mer än gärna höra av er.

puss!


Vilken jäkla natt

Usch, har sovit riktigt dåligt inatt. Vaknat alldeles svettig, snorig och hostig. Drömt konstigt också. Sen så kanske det inte var så himla intelligent att googla på diverse symtom innan jag somnade. Var helt övertygad om att jag hade både halsfluss, halsböld och luftrörsinflammation..
Men nu så mår jag betydligt bättre! Vet inte om det fortfarande är alvedonen som hjälper till lite men det borde ha slutat verka nu? 5 timmar sedan? Intalar mig att förkylningen håller på att försvinna iaf.
Egentligen borde jag se denna förkylning som ett friskhetstecken. Förut var ALDRIG sjuk. Kroppen prioriterade liksom inte småbakterier utan hade fullt upp med att hålla alla organ igång. Är inte kroppen fantastisk? Jag går ifrån att vara deppig över att jag lite sjuk till att vara TACKSAM för att jag är förkyld som alla andra männsikor är någon gång ibland.

Måste bara visa en bild på min snyggt hackade lök. Jag har alltid hatat att hacka lök. Ögon som rinner och lökbitar som är i alla möjliga olika storlekar. Övning ger färdighet! Nu är det nästan som terapi att stå där att hacka den. Sjukt nöjd över resultatet måste jag säga. Kanske ska söka till Sveriges mästerkock nästa år?




Titta!



Tadaa! Två små söta espressokoppar fick jag idag på posten. Alldeles gratis! De kommer från Inkclub, där de hade ett studenterbjudande. Jag som brukar ha så dålig koll på erbjudanden och rabatter i vanliga fall.

Nyss hemkommen efter att ha ätit lunch på VG. Fy vad det är kallt ute! Växeln på cykeln frös till och med. Mindre kul när man ska ta sig upp för Carolina Rediviva som idag fick bestigas till fots.
Okej, jag vet att jag skrev att min hals hade blivit bättre efter min citron, ingefära och honung-kur, men nu är det värre igen. Tror jag har lite feber också. Finns ingen termometer i mitt hushåll så jag vet inte säkert. Hatar att inte vara helt kry. Dessa dagar vill man bara ligga nerbäddad i sängen och bli ompysslad. Tänker kolla på Topmodel Sverige på tv3 play nu och vila lite innan jag sticker iväg igen.


RSS 2.0