Sista september

Idag är det slutet på denna månad och i morgon börjar OKTOBER! Fatta hur fort det går. Det märker man framförallt på att det blir allt mörkare och dagarna kortare. När jag kom hit till Uppsala när skolan började behövde jag inte ha lampan tänd när jag åt frukost. Nu måste jag ha det annars skulle jag inte hitta med skeden till munnen. Fast lite mysigt är det ju ändå när man kan tända ljus och dricka te i sitt lilla krypin.
Gårkvällen var lyckad. Supergod sushi och filmen Hypnotisören var helt okej. Jag har ju läst boken och det är ju alltid svårt för filmen att leva upp till den. Men det var spännande och Persbrandt är ju snygg som vanligt.
 
Idag har jag varit väldigt duktig och pluggat ordentligt. Läst många sidor i den tunga, tjocka boken och antecknat. Därför förtjänar jag att slappa resten av dagen. Lösa lite korsord, kolla runt på bloggar, chilla och äta biogodis som blev över från igår. Kanske tar en nypa frisk luft och passa på medans det inte regnar.
 
VÄRLDENS GODASTE SUSHI!
 
 
 

Biokväll

Usch o fy! Inget roligt väder alls idag. Där för passar det alldeles utmärkt med bio i kväll tillsammans med Jenny och Lina. Innan bioduken rullar ner så ska vi äta sushi. Jag längtar! Ska snart ringa och boka bord för det blir att äta där i deras mysiga japanska atmosfär. Ha en skön lördag allesammans!

Is i magen

God morgon! Eller förmiddag snarare. Har gjort mig klar för att åka. Först nödvändigt besök, sen möta upp Malin för att boka tågbiljetter till Örebro och sedan föreläsningar. Kvällen är inte helt bestämd än. Det lutar åt en lugn fredag. Det suger i sushitarmen också. Kanske borde åtgärda begäret i kväll? Nåväl, nu måste jag sätta fart.
 

Att våga känna

Har haft en konstig känsla i magen. Något som jag inte kan sätta fingret på vad det är. Oro över något. Ringde mamma mu och pratade lite. Kom fram till att det kanske är läkarbesöket i morgon som ligger och gnager. Vet ju att det inte är någon stor grej utan bara vanlig rutinkontroll. Ibland behöver man stanna upp och analysera varför man har vissa känslor istället för att bara ignorera dem. Acceptera läget och tillåta sig att inte vara på tipp topp humör varje dag.

Örebro

Örebro, here I come! Idag fick vi reda på våra praktikplatser. Jag hamnade som sagt i Örebro tillsammans med Malin. Känns bra! Spännande att äventyra lite i vårt avlånga land. Finns tydligen ett äldre par där som är jättegulliga och tar emot logopedstudenter.

Redovisningen idag gick smärtfritt. Förutom att jag nästan hackade tänder. Inte på grund utav nervositet utan att det så lämpligt började SPÖREGNA när jag cyklade till skolan och hann bli genomblöt.

Efter redovisningen hade jag samtal. Det gick bra, och Mr Förståsigpåare önskade mig stort lycka till i framtiden. Han sa att han såg i min blick att jag var redo att satsa allt nu. Och det är jag. Mer än någonsin.

Praktik avklarad

Barnpraktiken har nu blivit avslutad. Känns konstigt. Nu ska man kunna det här och vara redo och jobba med också. Jag känner att jag har lärt mig massor och barn är roliga att jobba med så det ska nog inte vara några problem.
I morgon ska vi redovisa vårt projekt. Har inte hunnit öva särskilt mycket på min del men jag får improvisera lite. Sedan ska jag till Mr. Förståsigpåare för sista gången. Han ska nämligen sluta. Det är väldigt tråkigt för man har ju liksom byggt upp en hel del tillsammans. Han har varit med på min resa och varit ett bra stöd. Framöver kommer jag att träffa Fru Klok som ska "ta över mig". Har träffat henne några gånger och vet vem hon är så det ska nog gå fint.

Är trötters flicka ikväll så jag rundar av här och återkommer i morgon.


Burr!

Hösten har kommit nu. Det var inte många plusgrader som min termometer visade när jag klev upp. Man märker också att det är betydligt mörkare på morgonen. Mysigt! Jag gillar faktiskt hösten även om den kan vara lite trist ibland.
I morgon är det sista praktikdagen. Hade min sista patient idag så det som är kvar att göra är: skriva klart journalerna, städa och finfika tillsammans med våra handledare. (Haha, skrev handleder först!) Jag har trivts bra i Västerås, men nu ser jag fram emot nästa praktik. Troligtvis får vi reda på var vi ska vara nu i veckan som kommer.
Nu ska jag fixa te med lite annat smått och gott och krypa upp i sängen.

 


Göra tvärtemot

Ibland så måste man göra saker som kanske inte känns rätt från början. Jag vet att jag inte alltid kan lita på min första tanke, för den brukar inte stämma. Detta gäller även andra livssituationer. Varför fega? Därför har jag tagit tag i saken och testar på något nytt. En siffra är ju bara en siffra i många sammanhang.

Bakisväder

Kvällen igår var verkligen lyckad! Drog till Lina runt halv fem och hade kräftskiva med plockmat. Hon hade gjort världens godaste västerbottenpaj. Sen kollade vi på bilder ifrån hennes resa i somras som hon gjorde tillsammans med sin pojkvän. Därefter taggade vi till för utgång. Cyklade ner till stan i regn, vilket var mindre mysigt. Köpte billiga drinkar i baren, skakade lite rumpa, några av oss fick napp ;), och sedan for vi hem i ännu värre regnväder. Sara skulle sova över hos mig. Jag skjutsade henne på pakethållaren vilket gick hyfstat bra. I början höll jag på att styra in i en lyktstolpe men efter att vi hade fått upp farten så rullade det på ganska fint. 
Hade mysfrukost och snackade skit innan det var dags för Sara att åka hem till sig igen. Så nu sitter jag här och är lagom trött och seg. Borde ta tag i att läsa och göra lite nytta men det kan ju göras i morgon, eller hur?
 
 

Bra start

Började dagen med att gå och lämna blodprov. Snacka om att jag har blivit bättre på att hantera det här med sprutor och kanyler. Minns en gång för ett par år sedan när jag hade körtelfeber. Jag var på vårdcentralen och skulle lämna prov. Jag blev likblek i hela ansiktet och började kallsvettas. Sedan spydde jag. Vet visserligen inte om det berodde på den höga febern eller av rädsla. Pinsamt var det i alla fall.
Har precis käkat lunch och ska nu försöka leta fram något att ha på mig i kväll. Sen måste jag raka benen. Suck..Alltid samma procedur. Att raka benen är nog det tråkigaste som finns. Överväger att skaffa en epilator. Har aldrig testat det men det ska ju tydligen rycka bort hela hårsäcken så att det inte växer ut lika fort igen. Är nog garanterat mer smärtsamt men den som ska bli fin får lida pin, inte sant?

Förresten så blir jag irriterad över att de bilder jag lägger upp blir gigantiska och går in i texten på sidan. Jag har försökt att välja den minsta storleken men när jag ska publicera inläggen så blir de stora i alla fall. Jag ska kolla om det har något med inställningarna att göra.
Ha en grym fredag! Det ska jag ha ;)

Full fart mot helgen

Hej hopp!
Idag har varit en väldigt bra dag, på alla plan. Vårt projektarbete hann bli klart = ledig i morgon! Vi jobbar väldigt bra ihop så det gick snabbt och smidigt. Nu är det bara att finslipa på den del som man själv ska presentera på redovisningen.
Ser fram emot morgondagen. Då ska jag umgås med mina fina flickor. Det ska sugas, sörplas och rumpan skall skakas. Alltså kräftskiva och sedan utgång på en nation. Hann ni blir lite fundersamma där ett tag? ;)
Denna kväll till ära sitter jag i min rosa sparkdräkt och ska slappa framför TV:n. Det är många bra program att se fram emot. New girl och två panka tjejer.
Ha en skön torsdagskväll ni också!


Efter regn kommer solsken

Jag hade samtal idag på förmiddagen. Pratade om beteenden, tankar och känslor. Just nu måste jag fortsätta fokusera på att inte agera efter de negativa känslorna. De stämmer inte överens med verkligheten. Det gäller att stå ut och acceptera att det kommer vara lite tufft framöver med nya förändringar igen. Men det finns en belöning där framme, FRIHETEN!

Efter samtalet träffade jag två klasskompisar för att jobba med vårt projekt. Det gick fint och vi fick en hel del gjort. Är helt övertygad om att vår powerpoint presentation kommer äga! Vi ska ses i morgon igen för att göra klart det sista.
När jag kom hem började det vräka ner utanför fönstret. Tyckte nästan att det lät som om det åskade också, men det kan väl inte stämma? Tog sedan en promenad när det slutade och passade även på att handla. Såg då denna vackra uppenbarelse:


Efterlängtad sovmorgon

Jag ser fram emot att inte behöva kliva upp så omänskligt tidigt i morgon. Visserligen brukar jag sällan sova länge men jag gillar att ta det lugnt på morgonen. Äta frukost i lugn och ro samtidigt som jag lyssnar på Rix Morronzoo och löser korsord. Ett bättre sätt att starta på dagen finns inte. Den fruktade förkylningen verkar inte bli värre i alla fall, *peppar, peppar* Intalar mig själv att det är min kur med dunderhonung, citron och ingefära som gjort underverk.

I morgon ska jag till Mr. Förståsigpåare igen. Ska bli skönt att komma dit för jag behöver lite tips och råd på hur jag ska hantera vissa tankar. Och VARFÖR de ploppar upp sådär och om andra också tänker på samma sätt.(?)

Ciao, gott folk!

Nej, nej, nej

Jag känner att en förkylning på gång. Befinner mig just nu i den fasen då man inte riktigt vet var det kommer barka hän. Antingen förblir det som nuläget; lite snorigt och allmän trötthet. Eller så kommer en rejäl dunderförkylning. Jag hoppas givetvis på det förstnämnda men jag tror den kommande natten kommer avgöra vilket alternativ det blir. Dricker te med honung och knarkar ingefära för att förebygga.

Dagens praktik har gått bra. Känner att jag äntligen ligger i fas med journalskrivning och planering av behandlingar. Förra veckan hade vi så många askultationer (när man observerar andras patientbesök) att jag inte hann med allt jag ville.
HAHAHAHA! Förlåt, men jag såg en idiot på X-faktor som springer runt på scenen och sjunger på den värsta svengelska mina öron någonsin har hört. Självinsikt tror jag inte att han vet vad det är för något.

Jaja, det blir en tidig kväll för mig denna afton. Hörs i morgon!

Sjukt effektiv

Idag har jag verkligen inte legat på latsidan! Jag har hunnit med väldigt mycket. Måste passa på och skryta lite, höhö;) Än så länge kan jag kryssa av följande: Plugg, matlådor, brödbakning, byta och vädra sängkläder, dammsuga + skura golv och promenad i det härliga höstvädret. Tänkte bara läsa ett kapitel till i boken sen tänker jag ta det piano. En långdusch, ansiktsmask och hårinpackning får avsluta min söndag. I morgon är det dags för praktik igen. Bara två veckor kvar nu i Västerås. Snart får vi väl reda på vilken ort vi ska vara på under nästa praktikperiod. Jag känner på mig att jag kommer hamna i Hudiksvall eller Falun. Spännande!
Ha en fortsatt bra söndag

Tack och lov

Mitt internet kom tillbaka, vilken tur! Tänk vad beroende man kan bli? Eller beroende är väl egentligen fel ord, för jag klarade mig nästan helt utan internet i somras, men det är frustrerande när saker och ting inte fungerar.
Drog ner till stan en sväng på förmiddagen för att skingra tankar. Shoppade lite små onödiga saker som jag egentligen inte behöver. Varför ska jag alltid få dåligt samvete och ångest när jag gör saker som får mig att må bra? Måste lära mig att det är okej att unna sig även om hjärnan skriker att jag inte förtjänar det.
Därför jävlas jag tillbaka genom att chilla i sängen och äta choklad framför körslaget. Because I'm worth it!

Inget internet!!

Mitt internet är nere.. det suger! Att blogga från mobilen suger också. Att det är dålig uppdatering beror på just detta. Hade i alla fall en supermysig och lyxig fredag igår. Först snittar och skumpa direkt efter föreläsningen tillsammans med Lina på smålands nation. Sedan sushi och skitsnack med Sara på kvällen. Hur ska man toppa en sådan dag? Kanske med lite shopping på stan? Måste plugga lite också men det tar jag senare. Eller imorgon. Ha det fint!

Inget internet!!


Nåldyna

Är alldeles röd och prickig över hela ryggen. Oroa er inte! Det är min lila spikmatta som är orsaken till färgförändringen. Kände att jag behövde koppla av lite. Spänner mig i axlarna och får skrivkramp när jag skriver på föreläsningarna. Jag håller ju pennan på ett väldigt oergonomiskt sätt. Ungefär som en 3-åring som greppar tag med hela näven. Har försökt med en sådan där gummigrej som man fäster på pennan men det går inget vidare. Det tar all evighet att skriva, plus att jag inte ser vad jag har skrivit. Jag får väl försöka att träna vidare helt enkelt.

Nu ska jag fixa till lite kvällsfika och kolla på halv åtta hos mig!

Big plans

Att börja dra lite i det trassliga garnnystanet var välbehövligt. Skönt att få höra att man inte är dålig som inte står överst på prispallen än. Tror jag har haft dåligt samvete inför Mr. förståsigpåare att jag inte har gjort min "läxa" och klarat provet. Men å andra sidan så har jag varit utan vissa energifyllda, flytande drycker hela sommaren som tidigare har hjälpt mig. Ekvationen är ju inte omöjlig att förstå då. Vi har bestämt en plan. En plan som kommer ta mig dit jag ska!
Nog babblat om det...De gick bra hos Tandis. Inget klistermärke dock men jag fick stoppa huvudet i en konstig mojäng och bita på en plastbit som snurrade runt. Detta påhitt var tydligen en röntgen som såg hela käken med alla dess nerver. Coolt! Visdomständerna vill inte komma fram riktigt än. Jag kan spara dem till nästa tenta, då jag troligtVIS(!) behöver lite mer vishet ;)
Nu ska jag ringa mamman. Har dissat henne två gånger nu när hon ringt. God natt!

Besiktning

Som rubriken avslöjar så är det besiktning på schemat idag. Av mig själv alltså. Har ett möte med Mr. förståsigpåare klockan tio för att ventilera och strukturera tankar och känslor. Sedan är det föreläsning. Som om inte detta vore nog för dagen så ska jag även till tandläkaren för att kolla gaddarna. Woho, vilken härlig (?) dag att se fram emot. Har till och med kommit ihåg att packa med tandborste och tandkräm för att fräscha mig innan. Hoppas innerligt att jag får ett klistermärke om jag sköter mig. Annars blir jag riktigt ledsen faktiskt..
Ha en fin dag!

En snabbis

Jag kikar bara in här lite som hastigast denna afton. Skulle vilja knåpa ihop ett lite längre och mer seriöst inlägg men orken infinner sig inte tyvärr. Praktiken har gått bra även idag och nu laddar jag inför föreläsningar resten av veckan. Jag tycker neurolingvistik (hur hjärnan tolkar och bearbetar språk) är väldigt intressant och spännande. Jag kan inte sluta fascineras över vår fantastiska hjärna.
Nu ska jag dricka upp mitt te innan det blir för kallt. Go kväll!

Go kväll

Har lite dåligt samvete över att föra inlägget verkade så deppigt. Jag är allt annat än nere och bitter. Jag mår så grymt bra och är otroligt lycklig. Det är min otålighet som är mest påtaglig för tillfället.

Somnade innan nyheterna igår. Trodde det de var ett skämt när klockan ringde 05.20 i morse. Kändes som jag precis hade somnat. Det var bara att kliva upp och bege sig till Västerås för praktik. Dagen har varit intensiv och lärorik. Det som är lite frustrerande är att man inte orkar göra många knop när man kommer hem. Fixa käk, ringa samtal, kolla på TV och krypa ner i sängen. Samma visa i morgon igen. Veckorna bara flyger iväg!
Ligger just nu och slötittar på X-faktor. Har inte bestämt mig än om jag tycker det är bra eller inte. Påminner om de tidigare musiktävlingarna. Tror nog att Marie Serneholts medverkan gör mig mer skeptisk till programmet. Jag ska åtminstone ge det en chans.

God natt och sov gott så höres vi i morgon!

Seg söndag

Både huvudet och kroppen är väldigt seg idag. Av olika anledningar. Främst för att det var en grym kväll/natt igår då vi svängde våra lurviga inne på dansgolvet på V-dalas nation. Jag älskar studentlivet! Kommer bli svårt sen att vänja sig vid att inte vara student, haha.

Men det är också många tankar som snurrar runt för tillfället. Vaknade i morse av att jag drömde jag blev jagad av olika människor. Jag är ju ingen självutnämnd drömtydare men jag tror att det kan ha och göra med min tillfälliga oro och otålighet. Jag vill så himla mycket men det känns som om det inte räcker till. Jag vill ha lite mer resultat för mitt slit som jag lägger ner. Hatar att det ska gå så långsamt! Rädslan över att omgivningen inte tror att jag kämpar tillräckligt är stor. Jag vill men kroppen lyder mig inte och tankarna gör ibland att jag börjar tvivla på mig själv. Då tackar jag mamman för att hon finns. Du får mig på rätt köl igen. Jag vet att jag måste stå ut fysisk smärta för komma vidare. Det är absolut värt det, men vissa dagar gör det lite mer ont än andra.


Ska jag, ska jag inte?

Nu har jag återvänt till mitt kära Uppsala igen efter en underbar sommar fylld med sol, jobb och grillkvällar. Dessa tre månader har gått väldigt fort och man undrar för sig själv var de har tagit vägen. Facebook, blogg och twitter har inte prioriterats alls, vilket på ett sätt har varit ganska skönt och avkopplande. Men nu när man är tillbaka i vardagen igen så känner jag saknaden av att få skriva av sig. Att lufta sina tankar och dela med sig av livets små och stora upplevelser. Tack vare Jennys övertygande att ge bloggen en chans såhär efter sommarlovet så gör jag ett nytt försök. Mest för min egna skull men det är självklart roligt om ni vill följa med mig. Om ni ännu finns kvar där ute?
Denna dag kommer se ut som följer: Lunch nere på stan och lite nödvändig shopping. - Har märkt att ALLA mina strumpor börjar få småhål framme vid stortån. Antingen har min stortå växt eller så är de utslitna helt enkelt. Ikväll så är det logopedfest där sångboken skall dammas av och stämbanden värmas upp inför höstens bravader. Har en klädångest som är befogad. Hade tänkt ut en outfit för kvällen men fick igår reda på att det är klädesel kavaj =klänning. Blir att rota runt i garderoben. Någon trasa borde jag väl kunna hitta?
Ha det fint så återkommer jag med lite inlägg som kommer uppdatera er om min sommar och allt annat mellan himmel och jord.
Puss o kram

RSS 2.0