Kvalborg

Nu kvalar vi fram till Valborg! Om man sen pallar finalborg återstår att se, tveksamt. Jag förstår mig inte på dem som orkar festa skvalborg, kvalborg, valborg OCH finalborg. Börjar jag bli gammal kanske?
Var nere på Ica på förmiddagen och handlade tillsammans med Jenny och Lina inför morgondagen. Sillbrunch och kycklingsallad står menyn. Det toppas med lite bubbel och andra gosaker.
Var uppe och solade lite på taket förut. Det blåste lite kyligt efter ett tag men lite färg lyckades man allt få. Utsikten från taken är fantastisk. Man ser både kyrkan och slottet.
Nu ska man piffa till sig lite inför kvällen. Jag har tänkt mig en blommig klänning med svarta strumpbyxor och lila tygskor. Vilken pangbrud jag kommer bli då! ;)
Det blir nog även en omgång kubbspel. Det ger sommarvibbar! Ha det bäst så återkommer jag i morgon. Puss

Vid fyrisån

Dagen har spenderats nere på stan tillsammans med Jenny. Vi strosade lite på stan och jag shoppade lite på Gina Tricot, Åhléns och The Body Shop. Köpte med oss jordgubbar och kaffe som vi avnjöt bredvid fyrisån tillsammans med opålitliga fiskmåsar. Underbar dag! Och vädergudarna verkar vara på gott humör då det ser ut att bli fint till Valborg. Det uppskattas. Jag kanske ska göra någon slags freaky väderdans för att visa min tacksamhet.
Just nu sitter jag och lyssnar på Kents nya skiva som är riktigt bra. Fast Kent gör bara bra musik.

Lycklig och rädd på samma gång

Livet är underbart och jag känner mig så sprudlande glad! Men samtidigt kan jag inte hjälpa att det ändå finns en viss rädsla där någonstans. Att någon ska väcka mig och säga att allt är en dröm. Jag håller andan och tassar försiktigt fram. Jag känner på mig att något hemskt snart kommer att hända för att kompensera upp det fantastiska. Jag blir arg på mig själv och försöker resonera med min Benjamin syrsa att jag måste ändra mina tankegångar. Man kan ju inte köra en fulltankad bil med handbromsen i. Det sliter på bromsarna och man kommer inte framåt.
Idag när jag har varit ledig (läs rastlös) så har jag haft utrymme för funderingar och kommit fram till en del kloka saker. När man bara kör på i full fart tänker man inte på vad man gör. Jag har hittat några kryphål som jag ska täppa igen en gång för alla. Målet har jag klart för mig och jag vet att jag kommer segra. Jag kommer aldrig backa en millimeter. Någonsin. Insåg bara att jag hade stannat lite för länge på rastplatsen.

Något är på gång

Uppsala börjar fyllas på med allt fler människor och det märks att Valborg är inom räckhåll. Nästan alla som jag möter nere på stan går med systemetkassar, lila eller gröna. Även jag var där idag och fyllde på dryckesförrådet med lite vin och bubbel. Det stod att om man visade leg innan de bad om det så skulle man få en present. Gissa vem som viftade glatt med sitt körkort framför kassörsbiträdet? Jag! Fick en vattenflaska, eller vattenpåse (?) snarare. Jag blev väldigt glad över den för jag är så fruktansvärt dålig på att dricka vatten. Min kära far säger att det är något som man tvättar sig i, och det har tydligen etsat sig fast. Men från och med nu ska det bli ändring på det. Man mår så betydligt mycket bättre om man kör varannan vatten.
Gårkvällen var förresten väldigt trevlig. Vi käkade på en grekisk restaurang nere vid ån. Att det blir fnitter vid ett bord med 6 tjejer och flera stora karaffer med vin är inte så konstigt. Det måste vara väldigt underhållande (eller störande) för de som sitter bredvid, haha! Det var ju ingen som klagade så jag antar att de inte stördes av våra diskussioner.
Sitter just nu och tittar på Ice Age 3. Jag bara älskar de filmerna! Ha en skön kväll. I morgon är jag ledig och har tänkt att sova ut länge.

Full fart

Hinner knappt med min kära blogg! Framförallt nu när jag är iväg på praktiken som tar upp hela dagarna. Det är fortfarande jätteroligt och jag lär mig så otroligt mycket. Börjar bli lite mer varm i kläderna och jag känner att jag faktiskt kan en hel del.
Oj då! Ser att klockan skenar iväg, ska iväg och äta ute på restaurang med några klasskompisar! Hörs i morgon!

Lyckad helg

Har haft en kanonhelg. Och den är ännu inte helt slut! Var och lördagsfikade på Norrlands som jag nämnde i tidigare inlägg. Sedan gjorde vi stan och gick först till Åhléns där Blondinbella var och signerade sin nya bok. Självklart kunde vi inte låta bli att bli fotograferade tillsammans med henne. Man måste ju passa på när man ser en kändis liksom ;) Hon verkade glad och trevlig den korta stund vi träffade henne.
Jag köpte mig ett par nya jeans från Gina Tricot. En ganska stor grej för mig. Har haft fobi för att prova och köpa nya kläder, framför allt byxor. Att de gamla har blivit för små är ju ett positivt framsteg! Äntligen börjar jag känna mig lite fin och trivs i min "nya" kropp.
Efter lite shopping så drog vi och handlade ingredienser till Tacos. Mums! Jag stannade inte hela kvällen med brudarna då jag skulle möta upp dejten på kvällen. Dejten sitter just i detta nu på båten tillbaka till Gotland. Jag längtar alla redan som en tok efter att få träffa honom igen. Jag är helt övertygad om att min sommar på ön kommer bli den bästa på väldigt länge!
Nu ska jag fixa matlådor, hänga upp tvätt och annat söndagspyssel. I morgon väntar praktiken igen. Spännande!
Starstrucked?

Gott humör

Det snöar ute, började skolan klockan åtta och var genomblöt när jag kom fram. Men vet ni vad? Jag hade ett brett leende på mina läppar i alla fall. Att ha den där känslan i kroppen, magen och huvudet är helt underbar. Man vågar inte hoppas på allt för mycket men man spricker om man inte släpper ut det som bubblar inombords.
Nu är det i alla fall helg, skönt! Ska hänga med Jenny ikväll och glo på Let's Dance och i morgon ska vi lördagsfika på Norrlands tillsammans med Sara. Snart åker dessa brudar till Grekland. Mindre än två månader kvar. Är övertygad om att vi kommer prata en hel del om resan, -Pass (vi får inte glömma bort att fixa det nästa vecka Jenny!), solkrämer, bikinis, packning och allt annat som hör till. Jag längtar!
Ha världens bästa fredag, puss

Veckovill

Idag har jag gått runt hela dagen och trott att det är måndag. Jag har ingen koll på veckorna alls. Dagarna bara flyger iväg, framförallt nu när praktiken har dragit igång. Idag har vi haft föreläsning på Akis (Akademiska Sjukhuset) och även fått en rundvandring på barnsjukhuset. Det kändes i hjärtat när man gick förbi onkologen och är medveten om att de barn som man möter har cancer. Vid såna tillfällen blir jag helt övertygad om att det inte finns någon Gud. Såna hemska saker ska barn inte behöva utsättas för.
Har även köpt gasquebiljetter till den 12:e maj. Det bästa och roligaste gasquen som Uppsala har att erbjuda! Kunde inte gå på den förra året men gick året innan. Det ser jag fram emot!
Imorgon ska jag på date nummer 2. Pirr i magen men hoppas det går bra :)

Första dagen!

Det jag kände igår var nog helt enkelt bara nervositet. Spänd inför praktiken och pirrig inför en dejt som jag hade igår. Ibland har jag svårt att sätta etiketter på mina känslor. Är det läskiga och främmande känslor så blir de direkt kopplade negativt. Dejten gick kanon och första dagen på praktiken gick också jättebra, så det fanns ingen anledningen i världen att oroa sig! Är väldigt trött just nu då jag fick kilva upp tidigt och proppa hjärnan full med nya intryck. I morgon ska jag ha min första egna patient. Jag ser fram emot det och hoppas att det kommer gå bra. Kände mig mycket proffsig i mina vita dräkt!
Jag orkar tyvärr inte skriva något längre inlägg ikväll. Ögonlocken känns tunga och John Blund kommer snart på besök. God natt!

En konstig känsla

Idag är det någonting som känns inuti kroppen eller snarare knoppen, kanske. Jag vet inte vad det är och det gör mig frustrerad. En blandning av rädsla, obehag, nervositet och oro. Det var väldigt längesedan sist jag kände såhär och kan inte hitta en anleding till varför heller. Jag har kommit så pass långt nu att jag kan skilja på dumma tankar och sunda tankar. Målet är så himla nära nu och jag kommer ALDRIG någonsin backa en millimeter, men just idag behövde jag ventilera lite. Helst av allt vill jag slå på något. Äger ingen boxningssäck tyvärr..Kanske lättar det om jag gråter lite

Aprilväder

När jag drog upp rullgardinen i morse så var marken vit. Igen. Med snö. Jag vet att det är så himla typiskt svenskt att diskutera väder men jag kan inte låta bli. Det är ett ämne som påverkar ens vardag mycket faktiskt. Det är inte roligt att cykla i spöregn, snöslask och motvind. Det påverkar humöret något fruktansvärt. Är det sol och varmt så blir man (i alla fall jag) betydligt gladare. Jag trodde att våren var kommen, men bakslag är något man får ha med i beräkningarna.
Gårkvällen då? Jo, den var lyckad. Jag var tll en början inte så jättepepp men humöret ändrades så fort jag började göra mig i ordning och lyssna på lite partymusik. Jag var inte ensam om att klä ut mig till katt men det gjorde inget. Alla var så fina och hade kommit på roliga utklädnader. Gravid, plåster, skadad, krossad spel, sprucken kondom, lika outfit och äpple genom huvudet, -för att nämna några. Jag har lite ont i nacken idag däremot. Jag har en tendens att alltid headbanga på dansgolvet så jag tror att det är orsaken.
Det är så himla skönt att inte ha något plugg att sitta med denna helg. Jag går runt och är lite smått rastlös men fördriver tiden med att läsa andra saker förutom kurslitteratur, kolla på reprisen av Let's Dance, odla krasse och städa lite. Ikväll ska jag äta sushi tillsammans med Jenny och Lina. Är väldigt sugen på det! Slänger upp en bild på mig från igår när jag var utklädd till svart katt. Ha en härlig lördag!

Bryt ihop kom igen

Tentan gjord och avklarad. Ingen bra känsla efteråt tyvärr men det är bara att hoppas på det bästa. Kändes som om jag inte fick bevisa allt jag kunde...Om det skulle bli omtenta på den så är det bra. Jag behöver få en omtenta bara för att känna på det. Man dör ju liksom inte. Hoppas jag?
Har fixat utstyrsel inför kvällen. Jag ska vara svart katt och har sytt mig en svans att ha till svarta kläder och så lite morrhår på det. Grrr!
Trött är jag minst sagt. Ska ladda med lite födointag och hoppa in i duschen strax. Vinet är i kylen och ikväll ska jag glömma mina bekymmer och ha roligt med underbara människor. Ha en superfredag allihopa!

Cykeldoktorn

God eftermiddag! Härlig torsdag med solsken och jag har en förväntasfull och spännande helg framför mig. Ska bara göra tentan i morgon mellan 8-13, sen blir det TENTAFEST! Temat denna gång är "Olycka" eftersom det är fredag den trettonde. Hehe, får se vad jag ska hitta på för roligt att klä ut mig till. Någon som sitter inne på några bra förslag?
Var nere med cykeln hos cykeldoktorn på förmiddagen. Kedjan var lite slapp och jag ville få den fixad. Farbrorn pratade som vanligt på i evigheter innan han till slut kom fram till att kedjan borde bytas ut helt. Det kan jag verkligen kosta på min lilla tvåhjuling som används så flitigt. Ska hämta pärlan vid fem :)
Har tagit en promenad med Jenny också. Behövde fyllla på hjärnan med lite syre och ny energi. Så nu är jag pigg och alert igen. Ska väl tillägga att jag drack kaffe också så nu är jag nästan "durcell-kaninig", haha!

 

 


Tillbaka

Jag ber om ursäkt för den värdelösa uppdateringen den senaste tiden. Anledningen har varit att jag tagit ett ordentligt påsklov. Jag har haft en underbar vistelse med nära och kära på Gotland. Och eftersom jag inte är någon etablerad bloggerska som skriver här för att tjäna pengar eller beoende av statistik så tycker jag att det är helt okej att ta ett litet uppehåll ibland. Huvudsaken är ju att man kommer tillbaka igen :)
Kom hem till Uppsala idag på eftermiddagen. Jag var väldigt trött efter resan och har ägnat mig åt att packa upp och installera mig i mitt lila krypin. Ner till ICA för att fylla upp den ekande kylen och nu sitter jag och överväger om jag ska göra ett ryck med plugget. Fick lite gjort på tåget så hjärnan kanke behöver återhämta sig lite. På tal om tenta så fick jag reda på igår att jag klarade den jag gjorde sist. Tjohoo!
Jaja, ha en fin kväll så höres vi imorgon igen!
PUSS

Bussfärd

Sitter just nu på bussen och har försökt att få lite plugg gjort. Tack och lov för att jag har investerat i öronproppar! Hade inte fått mycket läst om jag inte hade dom. Ett kompisgäng satt precis bakom och diskuterade livligt. Tror nog att jag köpte en storlek för stora öronproppar för jag fick typ skav. Istället lyssnar jag nu på musik och önskar att bussen kan köra lite fortare. Utanför är det strålande sol och jag vill ut och njuta.
Puss

Påsklov

Sista dagen i skolan idag. Skönt! Seminariet gick bra och jag lärde mig massor. Hade även information inför vår kommande praktik. Mindre än 2 veckor kvar och jag borde börja bli nervös nu. Jag ska ju faktiskt träffa patienter på riktigt som jag ska utreda och sätta diagnoser på. Okej, nu blev jag nervös.
Har tvättat, packat och grejat nu på eftermiddagen. Imorgon far jag som sagt hemåt. Pratade med mamman förut och hon har bytt jobbpass så att hon kan hämta mig på stationen i Linköping så att jag slipper vänta på tåget i en timme. Lina hoppar av glädje! När man har rest i fyra timmar så vill man bara hem så fort som möjligt.
Nu ska jag fixa matsäck att ha med mig på bussen i morgon. Goder afton!

Hockey

Jätteroligt att TV4 har bestämt sig för att visa ishockey hela denna tisdagskväll, verkligen. Jag hade sett fram emot en skön slöslapparkväll med halv åtta hos mig, House och andra typiska tisdagsprogram. Visserligen ett i-landsproblem då jag kan titta på andra program på TV4play. Självklart ska alla hockey fans få en kväll med deras favoritsport. OM TV4 någon gång kan visa Ridsport på bästa sändningstid!
Nåväl, slut på gnäll från mig.

Nu är det nära

Snart är det "påsklov". Jag längtar verkligen dit! Att komma hem, träffa nära och kära, leta påskägg och slippa att befinna sig i skolan. Fysiskt i alla fall. Kommer ta med mig plugget hem då det nalkas tenta nästa vecka. MEN jag kommer prioritera kvalitétstid.
I morgon har vi case-seminarium igen. Inte lika stor uppgift denna gång men än dock en redovisning som skall framföras inför klass och föreläsare. Jag har inget problem att prata inför åhörare, snarare tvärtom! Jag blir sjukt taggad och adrenalinpåslaget slår i taket. När jag väl sätter igång så kan jag knappt sluta, haha.
Nu - fikatajm. Hörs av lite senare ikväll.

April, april din dumma sill

Har ni blivit lurade något idag? Jag har faktiskt sluppit undan (vad jag vet). Jag lurade däremot mamman, höhö. Jag berättade att Erik Saade var i samma biosalong igår, två rader ifrån oss tillsammans med en tjej. Hon gick på det stenhårt! Det här med aprilskämt, vad kommer det ifrån egentligen? Något som verkligen är ett aprilskämt är detta väder. Blå himmel ena stunden och hagelskur fem minuter senare.
Filmen vi såg igår var jättebra och vi skrattade mycket. Den var roligare än vad jag hade förväntat mig och det är ju alltid trevligt när man blir positivt överraskad. Vi käkade thaibuffé på Amazing Thai innan bion. Smakade gott och på efterrättsbordet fanns det några "hälsobollar" som smakade som negerbollar. (Ja, jag säger negerboll. Har alltid gjort och kommer fortsätta göra). Det blir det till att göra någon gång i framtiden. Nu blir det en lugn och skön kväll för att ladda inför veckan. Går bara tre dagar i skolan innan jag åker hem för lite påsklov. Eller lov och lov var väl att ta i. Har inläsningsvecka inför tentan som ska skrivas fredag den trettonde (!) Jag hoppas att det kommer gå bra ändå. Annars har jag ju något att skylla på, inte sant?
Ha en fin kväll!
Puss <3

RSS 2.0