Stolt

Igår sprang jag och fyra klasskompisar blodomloppet. Mycket folk så det var svårt att ta sig fram i början men sen lossnade klungan så man kunde springa på. Jag pallade hela vägen och kände mig inte ett dugg trött vid målgången. = endorfinkick! Picknickkorg, medalj och t-shirt var belöningen. Vädret var perfekt och man har gjort en god gärning. Kändes bra! Nu ska jag iväg till skolan för redovisning. Ses och hörs!

Hehe

Jodå, det ser ju lovande ut. Tur att vi kommer ner till Grekland och styr upp deras ekonomi!

Home sweet home

Det är härligt och komma in i sin lägenhet och känna doften av hem. Det här med dofter är ganska intressant. När jag kom hem till mina föräldrar så luktade det "hem" och välbekant där. Vissa lukter är strarkt förknippade med särskilda perioder i livet och kan ge flashbacks. Som när jag var hemma nu så hittade jag två gamla parfymer som jag hade någon gång under mellanstadiet. En date-parfym som hette "Judy" och en som hette "Lina". Jag kunde direkt komma ihåg att jag lyssnade mycket på Markoolio, gick på discon i Granforsen och var kär i en speciell kille under den tiden. Haha, är det inte härligt?
Någon mer som känner igen dem?

Är trött ikväll och kommer nu att göra mig klar för att krypa ner framför tv:n. Jag längtar till fredag!
Go kväll!

10 dagar

Bara 10 dagar kvar till Grekland! 4 dagar kvar till tenta, = snart sommarlov! Jag längtar något så fruktansvärt. Snart, snart, snart framme. Håll ut sista biten.
Igår var jag först på min kusins konfirmation. Inte samma kusin som gick på balen såklart, utan en lite yngre. Jag har stor släkt på mammas sida med mååånga kusiner. Alltid roligt att passa på att ses när man är hemma. Sedan så drog jag och pappan iväg på en lång, härlig åktur längs massa småvägar. Lina körde corvetten och kunde inte låta bli att trycka ner på gasen lite extra på raksträckan. Det var många hästkrafter under den motorhuven kan jag meddela. När jag är stor och rik ska jag investera i en sportbil. Typ innan man går i pension? Jaja, någon gång i framtiden i alla fall.
Ikväll ska jag ha filmmys med mina tre kompisar Ida, Jennie och Johanna. Har inte träffat dem på länge nu. Jennie ska ju snart gänga stadigt också. Hehe, men först ska hon få vara med om en ordentlig möhippa!
I morgon åker jag tillbaka till Uppsala igen. Var tog dagarna vägen? Har fyllt dem väl i alla fall och hunnit umgås med många.
Erkänn att jag passar bra i detta vrålåk?

Hemma på Östgötaslätten

Hej! Jag är nu hemma en sväng och hälsar på. Kom hit igår på eftermiddagen och träffade storebror med familj och söta syskonbarn. Lite grillmys innan jag blev tillfrågad om att följa med på cirkus. Jaaa, why not? Var en evighet sedan jag var på cirkus. Sockervadd, clowner och kameler gjorde min fredagskväll fulländad. Dagen har bestått av tentplugg och sedan åkte jag in och kollade på lillkusinen som hade sin bal idag. Hon var så himla fin! Det verkligen strålade om henne och jag är övertygad om att hon blir balens drottning ikväll. Jag fick verkligen flashbacks ifrån den dagen då jag gick där på röda mattan iklädd i min fina klänning. Tyvärr var inte vädret lika varmt som idag så man såg lite sammanbiten ut på bilderna när man nästan hackade tänder.
Nu har jag precis kollat på Loreens uppträdande. Jag får gåshud varje gång jag hör henne sjunga. Hoppas hon vinner! Ha en fortsatt trevlig lördagskväll så hörs vi i morgon.
Cirkus Olympia
Min vackra kusin med kavaljer

Loreen

Sitter bänkad framför TV:n och ska kolla på Eurovision Song Contest. Håller mina tummar och tår att Lorren går vidare och tar hem hela skiten. Det är riktigt bra låt och jag önskar att de andra länderna inser detsamma och röstar därefter. Varför kan inte Vitrysslands bidrag uttala "we are the winners" korrekt? "we are the wieners" betyder något helt annat. Borde vara ett krav att uppfylla för att få deltaga i tävlingen tycker jag. Annars kan de lika gärna sjunga på sitt  hemspråk.
Har annars haft en underbar dag! Lunchade utomhus i solen mellan föreläsningarna. Mötte senare upp Maria och Jonna med sina repsektive karlar. Lite häng på en gräsmatta innan vi drog vidare till stan och River Side. Har sagt det förr men jag nämner det igen- Uppsala är vackert! Det enda som saknas är en sjö där man kan bada. Fyrisån lockar inte direkt.
I morgon direkt efter mitt seminarium åker jag hemåt. Har inte ens packat än. Men jag tror inte jag behöver ha med mig överdrivet stor packning.
River Side, bredvid ån
Maria, stekarn!
Känner att det blir en tidig kväll för ögonlocken att falla ner. Är trött känner jag. Började ju tidigt idag och likså imorgon. Ha en fin kväll!

Fördelar och nackdelar

Vem vill vara inomhus i detta väder? Ingen! Alla studenter i Flogsta ligger och solar på sina filtar och doften av grillat kommer ifrån alla vindriktningar. Våren var lite halvseg men nu kom sommaren med dunder och brak minsann! Att höra en motorcykel som accelererar ger mig pirr i maggropen. Något som jag däremot dissar är alla små flygfän som envist ska flyga in näsa, ögon och öron. Mindre mysigt.
Har varit i skolan hela dagen idag och sedan fixat lite med vår redovisning av barnobservationen. Jag vill bara avsluta den här terminen nu. Den har verkligen varit intressant och rolig men nu när man är så nära lovet vill bara man bara vara färdig. På tal om att nästan vara i mål...Jag behöver lägga i en högre växel. Det är konstigt hur lätt man kan fastna i gamla trygga rutiner som fungerar. Jag är ju bara evigt tacksam över att inte längre ha samma ångest och rädsla som förr. Jag tänker inte bara nöja mig med att det ska fungera. Jag är fruktansvärt less på att befinna mig på en lång transportsträcka. Jag har ju fått bevisat för mig att det inte är farligt eller att det går "för fort" framåt. Snarare tvärtom. Hepp, hepp. Högre växel är ilagd och jag ser fram emot att få belöningen vid målgången.

Sommaren är här!

Mamman åkte på eftermiddagen idag. Jag tycker inte om att säga hejdå och skiljas ifrån människor. Även fast jag vet att det inte kommer dröja länge förrän vi ses igen (Jag far ner Boxholm på fredag) så tycker jag det är jobbigt. Orden "hej då" är så känsloladdade på något vis.
Nåväl, hade en väldigt mysig och lyckad helg. Shoppat loss en del- ett par jeansshorts och ett par vita converse. Blev så inspirerad av det underbara vädret. Längtan till Grekland är stor! Tänk att Lina, Jenny och Sara ska vamos à la playa om två veckor. Jag har ju en tenta kvar som ska skrivas och pluggas till. Det där pluggandet lockar inte alls just nu. Har lite ångest och dåligt samvete för min bristande självdisciplin men jag får ta tag i det i morgon. Ny vecka nya tag, sista rycket.
I morgon ska jag för övrigt inte pendla till Västerås utan ska hålla till på Akademiska för att ha en LKG (läpp-käk-gomspalt) auskultation. Det ska bli spännande och jag ser fram emot vad jag kommer få se och lära mig. Skönt att kunna komma hem lite tidigare. Tisdag blir sista praktikdagen för denna termin. Kommer sakna "mina" barn som jag har haft i behandling.
Igår fyllde min söta systerdotter Julia 6 år! Kan inte fatta hur fort tiden går. Tänk att hon snart ska börja skolan. Jag börjar bli gammal..
Jag och Julia förra sommaren

Finbesök

Mamman är här och vi dricker vin och myser! I morgon vankas shopping och ännu mer kvalitetstid. Höres och synes!

Allt är precis som förr

Har inte haft tid att hänga så mycket här de senaste dagarna. Praktiken tar en del tid och energi så då blir bloggen lite lidande tyvärr..Men jag ska försöka att kompensera upp det!
Igår hade jag en helt fantastiskt dag/kväll/natt. Jag träffade mina tjejor! En som har kommit hem ifrån Australien, en från Malmö och en ifrån Norge. Maria, Ella och Jonna, FAN vad jag har saknat er! Även fast vi har varit ifrån varandra länge så känns det som om det var i förrgår vi sågs. Vi snackade gamla minnen, kollade på roliga(?) kort och filmklipp och planerade framtiden. När jag satt tillsammans med er där igår var jag tvungen att nypa mig själv i armen både två och tre gånger för att förstå att det inte var den dröm. Bjuder därför här på lite bilder från några av våra galna upptåg:

Midsommar på Öland

Studentveckan
Balen


Vilken kväll!

Hade superroligt igår på Gasquen! God mat och dryck tillsammans med trevliga människor. Nya ansikten och klassisar som gjorde kvällen fulländad. Musiken var bra och vi dansade i många timmar. Det kom även ett sambaband som höjde både stämningen och temperaturen inne i lokalen. Det var bra spex och skojiga lekar. Det enda som var negativt med kvällen var att den tog slut alldeles för fort...
Lite seg i knoppen idag. Pluggandet går inte på högvarv då hjärnkontoret arbetar långsammare än vanligt. Fick springa ner till Ica när jag vaknade då det inte fanns någon frukost i morse. Sedan tog jag och Jenny en promenad i det härliga vädret. Allting är så grönt och det luktar sommar i luften!
Kvällen blir lugn. Håller på att göra matlådor just nu. Praktik måndag, tisdag. Hoppas jag somnar tidigt så jag kan sova ikapp lite förlorad sömn. Tror det är mästarnas mästare på tv:n ikväll. Det är roligt att titta på!
Bjuder på en bild ifrån Gasquen, kanske inte världens bästa bild men såhär såg det ut i alla fall:

Schizofrent väder

Cyklar hem ifrån skolan i världens spöregn. Blöt ända genom trosorna. Byter om och då börjar solen att skina lite retsamt. Käkar lunch och bestämmer med Jenny att dra till polisen för att hämta ut våra pass. Vad händer? Jo, det VRÄKER NER igen. När passet var uthämtat, som jag för övrigt ser ut som en brottsling på, så är det sol igen och man kan ana lite blå himmel. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Tack och lov så är det inte kallt ute i alla fall.
Ikväll blir det hockey. Heja, heja! Jag tror att vi vinner över ryssarna om grabbarna taggar till lite. Tycker att vi kan göra upp en deal med Ryssland. Om vi vinner kan vi får lite ryssvärme:)

Blött och trist

Lite bitter blir jag allt när solen skiner de dagar som jag är på praktik och inte kan njuta av den och spöregn dagar som denna. Tråkigt att gnata om vädret såhär på kvällskvisten men jag börjar ju faktiskt bli gammal nu ;)
Jag har så himla många roliga saker att se fram emot just nu. Fredag -planering med mina töser inför Grekland. Lördag -GASQUE! (ni som inte känner till vad det är så är det som en sittning) Onsdag - MARIA KOMMER HEM IFRÅN AUSTRALIEN!! Fredag- Mamma Mu kommer och hälsar på. Dagarna kommer bara flyga iväg!
Trött ikväll, kommer nog somna gott. Måste ju bara kolla färdigt på hockeyn innan jag får gå och knyta mig. Go kväll!

I did it!

Fick reda på tentan idag - klarade den! Så himla skönt. Nu har jag bara one to go innan jag kan ta sommarlov. Blir att belöningsshoppa något fint till mig själv.
Har haft praktik idag. Man kliver upp tidigt och kommer hem sent. Det är inte mycket mer man hinner med än att äta, sova och skita liksom. Skulle det inte vara så fantstiskt roligt så hade det nog varit svårare att pendla. Framförallt när luften på bussen är sämre än sämst. Jag överdriver inte när jag säger att det inte fanns något syre över huvudtaget. Det strömmade ut värme från fläkten och elementet var på. Jag gillar visserligen värme men det finns gränser även för mig. Kan sätta mig in i hur de i klimakteriet har det, haha!
Sitter just nu och kollar på Hockeyn. Sverige är ju överlägsna! Danskarna har inte en chans. Det är rejäla och skickliga pöjkar som representerar vårt avlånga land! Nu måste jag titta vidare på matchen. 6-1. Hur många mål kommer det bli egentligen? Heja, heja!

God morgon!

Morgonfrilla? Nejdå, jag brukar gå omkring såhär om dagarna.
Wohoo, Sverige vann över Tjeckien igår! De spelade grymt bra och det kändes som om motståndarna bra kollade på när de blågula briljerade. Jag tror också att stämningen i Globen var betydligt bättre när det fanns åskådare på plats också. Tyckte mig se att de gjorde vågen i bakgrunden. Skulle vara häftigt att gå på en match.
Sola skiner och fögla kvittrar. Ser väldigt härligt ut och jag funderar på om jag ska sätta mig ute en sväng. Lägga grunden till Grekland. 31 DAGAR KVAR!! Hur fort har det inte gått? Känns som om det var igår vi bokade resan typ. Det betyder också att det är mindre än en månad kvar innan sommarlov. "Sommartider, jag känner det är nånting på gång.."


Hockey

Jag är ingen inbiten hockeyfantast egentligen. Men när det är VM så blir jag omvänd och jag tycker det är riktigt spännande och roligt. Jag gillar de tandlösa karlarna med skägg som tacklar varandra på isen. Till skillnad från fotboll där det inte är någon riktig action (Förutom Zlatan då som gör att plusen går upp lite). Gött med seger över Norge igår, idag ska jag heja fram Tre Kronor till ytterligare en seger när de möter Tjeckien!
Igår var jag och Jenny och fixade pass. Alltså, jag skojar inte när jag säger att mitt foto blev katastrof. Jag förstår inte hur man lyckas att se så hemsk ut? Är det att man är medveten om att bilden aldrig brukar bli bra och att man därför anstränger sig för mycket? Kan ju hoppas att jag kommer igenom tullen. Fick lämna fingeravtryck också. Det är något nytt de har infört. Coolt var det i alla fall. Kändes nästan som en scen tagen från en CSI.
Efteråt gick vi en sväng på stan och gissa vilka vi såg? Filip och Fredrik! Haha, vi ser nästan alltid kändisar nu för tiden när vi är ute. Hann dock inte knäppa kort på dem då de hade bråttom iväg.
Idag har jag pluggat en del. Skönt att få undan lite så blir det inte så mycket att panikplugga till på slutet. Städat lägenheten har jag också gjort. Fasen vad duktig jag har varit! Nästan lite för effektiv må jag säga..Därför ska jag bara pilla mig naveln och slappa resten av kvällen.
Go' kväll på er! Puss
Jag är så fantastiskt fotogenisk!

En glad överraskning

I tron på att vi skulle sluta klockan 12 idag packade jag med mig matlåda, hoppade upp på trampmobilen och cyklade iväg till skolan. När föreläsaren säger "det var allt för idag, tack för visat intresse", kollar jag snabbt på klockan. Shit vad fort tiden har gått, jag måste ha nickat till. Ser att klockan bara är kvart i elva och alla packar ihop sina grejer. Är det sant? Jajjemän! Eftersom jag skulle möta upp en kompis på BMC vid 12 så begav jag mig dit direkt. Pluggade lite och utnyttjade min "extra tid", värmde min matlåda och iakktog en förvirrad grupp med Japaner som inte visste vart de skulle ta vägen. Vilket jag mycket väl kan förstå då det är nästintill omöjligt att hitta i labyrintbyggnaden BMC.
Känner mig nöjd med dagen so far. Har hunnit med mer än vad jag hade räknat med. Förutom att ta hand om disken..Hann inte med den i morse så jag lämnade den till nu. Tror ni jag har något varmvatten i kranen? Nej. Ringde till Heimstaden (hyresvärden) och fick förklarat för mig att de håller på och fixar med fjärrvärmen och att den kommer tillbaka vid fem. Puh!
I morgon ska jag och Jenny ordna med våra pass inför resan. Nu är det banne mig inte långt kvar och jag längtar som en tok!
Puss på er

Back on track

Äntligen är man inne i vardagen igen med alla rutiner. Fast jag hade världens bästa kvalborg och Valborg/födelsedag! Att bada i champagne när man fyller år med strålande sol är något som jag tycker att alla borde göra. Stämningen där var helt otrolig! Alla var så glada och vi dansade i 3 timmar nonstop. Det stod till och med folk och filmade och fotograferade oss på Värmlands utegård. Har sagt det förut men tåls att säga igen: I lööööve life!
Idag strålar solen igen. Har lyckats bränna mig i ansiktet som stramar när jag försöker grimatisera. Planen för dagen är att njuta ute. Plugga lite? Förena nytta med nöje. Sedan ska jag till skolan då vi ska utföra vår barnobservation. Nehepp, dags att sätta fart!

RSS 2.0