Bättre än inget

Tro mig, jag har försökt få till en bra bild på håret men verkar vara omöjligt. Jag slänger upp en bild ändå men det ser bättre ut i verkligenheten!
Det här med att ta kort på sig själv, "dagens outfit" och andra egobilder är inte min grej. Önskar att jag kunde och beundrar sannerligen de som kan! Jag får öva helt enkelt, haha.



Nu ska jag fixa lunch! Hej så länge


Ny hårfärg

Jag blev väldans nöjd med håret. Har gjort slingor och tonat håret till en lite mörkare nyans. Jag ligger och luktar på det för frisören hade i någon vårdande olja som luktar heeeelt underbart, vanilj kanske? Det hände en rolig grej när jag satt i frisörstolen. Ett TV-team från programmet outsider kom och gjorde ett klipp. Det handlade om en kvinna som är extremt allergisk mot dofter och gick runt med en mask runt huvudet. De ville visa hur hennes problem påverkade hennes vardag. Kommer att sändas någon gång i mars/april. Ser ni någon i bakrunden med blåa folieslingor så är det jag, haha!

Tyvärr så har jag inte fått till någon bra bild på håret då jag fick lämna in min mobil på service men jag ska försöka styra upp en bild i morgon. Jag vet att du är nyfiken mamma ;)
Jag saknar min mobil..har fått en lånetelefon som suger. Det tar banne mig en halvtimme att skriva ett enda sms. Och ingen wordfeud. Snyft. Tänk vad snabbt man blir beroende av dagens moderna teknikprylar.

Nu blir det att softa framför TV:n innan ögonlocken faller ner.


Måndag igen

En ny spännande vecka väntar. Visserligen inga föreläsningar då det är tenta på fredag och vi har inläsningsperiod. Det är inte direkt svårt att fylla dagarna. Idag ska jag t.ex till frisören. Jag är förväntansfull! Har ingen aning om vad jag ska göra. Vill inte klippa så mycket på längden då jag vill spara ut till långt igen. Färgen då? Hm, jag trivs i blond men det vore coolt att testa något nytt. Jag får rådfråga med den som är insatt i yrket. Jag kanske lägger upp en bild på resultatet sen.

Har haft lite ont i halsen två mornar i rad men idag när jag vaknade så kändes det betydligt bättre. Tror nog att wasabin gjorde susen i förrgår. Sen så har jag min egna lilla kur som jag dricker innan jag går och lägger mig. Varmt vatten men honung, riven ingefära och citron. Fungerar alltid!

Höres senare!






Tjabba tjena hallå

Är på ovanligt bra humör idag och solen skiner utanför fönstret. Kan det bli mycket bättre än så? Jag har precis bakat bröd nu som blev väldigt gott. Efter att jag lade mig på spikmattan igår och somnade så blev beslutet att vänta med bakandet till idag. Har bakat detta bröd tidigare men den blir bara godare och godare för varje gång jag gör det.

Gårkvällen var underbar. Jenny och jag bokade bord på Yukikos Sushi och åt där innan vi åkte ner till stan för att gå på bio. Alltså vi åkte inte cykel eller buss utan BIL! Wohoo, lyxlördag :) Det svåraste var att hitta en parkering men efter att vi cruisade runt lite så lyckades vi tillslut få tag på en. Filmen vi såg var The Descendants med George Clooney i huvudrollen. En riktigt bra film som inte lämnade ett enda öga i hela biosalongen torrt.


Heaven on a plate


Myspys

Jag bara älskar helger då man inte behöver bädda sängen därför att man i princip inte lämnar den. Eller det kanske snarare gäller dagar då man har kommit hem sent kvällen innan och tillåter sig själv att ta det lugnt.
Nåväl, jag bestämde mig trots allt igår att gå på födelsedagsfesten. Vilket jag absolut inte ångrar! Träffade massa trevligt folk. Kom inte hem alltför sent, men tillräckligt för att vara lite trötter idag.

Funderar på att sätta igång att baka. Har ju införskaffat alla ingredienserna som krävs för brödbak. Eller så tar jag det i morgon istället. Lägger mig en stund på spikmattan och ser vad jag kommer fram till.

Ha en underbar musig lördag!

Vem är du?

Nu har Socialdemokraterna fått en ny partiledare - Stefan Löfven. Jag har varken sett eller hört något om denne mannen tidigare. Kanske ett gott tecken? Hur som helst så ser han otroligt snäll ut. Nästan lite för snäll. Juholt däremot ingav inget förtroende över huvudtaget. Jag tyckte mig se en liten räv bakom örat första gången jag såg honom. Inte ens hans dialekt var till hans fördel, då det var svårt att ta hans uttalandet seriöst. Man ska ju inte döma boken efter omslaget men ibland så kanske man får lov att göra vissa undantag.

Har ingen föreläsning idag. Vet inte riktig vad jag ska hitta på. Har hittills hunnit med en hel del på förmiddagen. Sökt sommarjobb och beställt tid för klippning och färgning. Fick lön idag så jag kan gott unna mig det. Håll kulorna i rullning!
Ikväll ska jag få födelsedagskalas hos en kompis. Tror jag. Jag står lite i valet o kvalet om jag ska gå eller inte..

Oj! Potatisen kokar över!


Som man förtjänar

Pubrundan igår var grym! Roligt att se alla nollor som verkligen gick in för sina uppdrag. Traditioner som förs vidare från varje år. "Sparris och bollar" är bara en utav logopedernas stående grej. Pubrundor har både för och nackdelar. + är att man hinner besöka de flesta nationerna och orientera sig lite i Uppsalas studentliv. - är att man inte stannar så länge på varje ställe vilket betyder att shotar är det smidigaste valet i baren. Jag failade på en nation (tror det var smålands) och beställde rödvin när det endast var fem minuter kvar. Att halsa rödvin är inget jag rekommenderar!
Sista anhalten var på Norrlands där det var club. Nästan direkt när kom dit satte brandlarmet igång och vi var tvungna att evakuera dansgolvet och baren. Musiken var inte den bästa eftersom det inte var så bra skaka-rumpa-musik. Jenny och jag tog taxi hem. Skönt! Taxichauffören var lite speciell men rolig. Jag bjöd honom på tuggummi och i gemgäld stängde han av taxametern innan vi var framme :)

Vaknade i morse med lite huvudvärk men som försvann efter alvedon och 2 koppar kaffe. Begav mig till skolan och hade 2 föreläsningar. Väldigt intressant men jag fick anstränga mig mer än vanligt för att fokusera på vad läraren sa. Hon visade ett supergulligt klipp där de testade självkontrollen hos barn i åldern 4-6 år. Barnen fick sitta ensamma i ett rum på en stol med en marshmallow framför sig. De fick instruktionerna att om de klarade av att vänta 20 minuter utan att äta upp den så skulle de få 2 stycken istället när tiden gått ut. De filmade barnen när de satt och väntade och suktade efter den där godsaken. Det var det sötaste jag sett på länge! Kolla in på länken här nedan om ni vill se!

http://www.youtube.com/watch?v=6EjJsPylEOY


Stackars råttor

Idag på föreläsningen så pratades det om olika undersökningar och experiment som gjorts om hjärnans olika delar och funktioner. Nästan alla dessa tester utförs på råttor och möss. Jag är ingen hysterisk djurrättsaktivist men jag tycker att det är lite grymt ändå. Det är inget djur som jag vill reinkarneras till i mitt nästa liv. Fast å andra sidan så bidrar man ju i såna fall till att utvecklingen går framåt. Hm, bara några tankar som irrar omkring en helt vanlig tisdag...

Imorgon smäller det! Pubrunda för hela slanten, då vi ska besöka alla nationer med våra nollor. Det enda som jag minns från min första pubrunda var att jag fick med mig en annan killes strumpor hem och att jag vann tävlingen.

Ciao

Tips från coachen

Försök inte att slicka ur den sista tomatsåsen från makrillkonserven...Kanterna är oerhört vassa!





Hej mitt vinterland

Nu kom visst vintern. Jag hade gett upp hoppet där ett tag men nu så blev det vitt och kallt. Som det ska vara vid den här tiden!

Begravningen i fredags var fin. Kändes skönt att ta ett ordentligt farväl och att prata om gamla minnen. Syskonbarnen var med och jag kan inte undgå att smälta inombords när de kommer med sina kloka tankar och kommentarer.
Det var mysigt att träffa hela "familjehögen" igen även fast anledningen till träffen kanske inte var den roligaste. Jag har insett att man kommer varandra närmare vid svåra stunder..

Kom hem till Uppsala sent igår kväll. Mamman var så snäll och följde med mig och transportera all packning som jag inte lyckades få med mig sist. Jag har väldigt mycket saker på minimal yta. Compact living!
Innan Mamma Mu åkte hem igen så åkte vi till Ica Maxi så nu är min kyl och frys mer än välfylld. Studenten tackar och bockar :)
Nu har jag städat lite och försökt organisera i lägenheten. Känner för att ge upp städandet och skylla på att det börjar bli mörkt ute och att jag inte ser alla dammråttor. Erkänn att den var bra?!




Bussfärd

Idag åker jag hemåt igen. Känns som om jag bor i min resväska just nu. Det som är lite jobbigt är att jag inte har alla mina grejer på ett och samma ställe än. Hittar jag inte en grej så är jag övertygad om att den är på det stället jag ska till och när jag väl kommer dit så visar det sig att jag hade fel. Krångligt? Rörigt? Nejdå, inte ett dugg ;)

Haft två föreläsningar idag på fm. Idag fick faktiskt cykeln stanna hemma då jag inte vågade riskera livet för att ta mig till skolan. Känns inte som om det är värt det. Hittade Fredrik på vägen som skulle till BMC och plugga. Vi tog sällskap en bit och snackade om både det ena och det andra.

Står i valet och kvalet om jag ska ta en lite tidigare buss ner till stan för att gardera mig om att hinna med bussen som går 15.30. Många rödljus på vägen som kan ställa till det och jag har inte lust att springa maraton med min packning på halt väglag..Hm, blir nog den lite tidigare trots allt.

Nu ska jag göra lite matsäck att ha med mig på bussen. Tiden går så mycket fortare om man har något att tugga på!






Happy wednesday

Första dagen i skolan avklarad. Måste erkänna att jag var lite pirrig i morse. Ny klass med nya människor. Personligen tycker jag att jag är en väldigt social person eftersom jag älskar att träffa nya människor och brukar inte ha svårt för att prata med andra. Klassen, som för övrigt är min fd "nolleklass" verkar hur goa som helst. Hann ju inte snacka med alla men det hinns med det också.
Kan inte beskriva med ord hur underbart det känns att äntligen vara tillbaka igen! Att få använda huvudet som tidigare bara gick på autopilot. Det fungerade ju och jag lyckades hålla näsan över vattenytan, men NU känner jag hur min koncentrationsförmåga är bättre. Jag kan fokusera på det jag ska och inte lägga energi på en massa andra onödiga tankar som tog upp 99% av min vakna tid.
Träffade även på vännen Johanna i skolan som har börjat plugga till psykolog. Åh du fina tjej, vad jag har saknat dig! Måste catcha up inom väldigt snar framtid tycker jag :)

Nu blire en kopp kaffe och lite sudoku innan jag sätter tänderna i lite mer avancerad läsning


Rastlös

Jag har överskottsenergi och är uttråkad...Ingen bra kombination alls. Det liksom kliar i hela kroppen och jag har svårt att sitta still. Har redan varit ute på en prommenad så jag borde inte vara så rastlös egentligen.
Fast jag tror nog att det bottnar i att jag är ivrig. Jag ser så mycket fram emot morgondagen att jag bara vill få denna dag att gå fort.

Igår tittade jag på Idrottsgalan där Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset. Ärligt talat trodde jag inte att han skulle vinna men äntligen så får sig ridsporten ett litet lyft och en chans att synas i media. Roffe är en otroligt duktig ryttare och förtjänade verkligen priset. Däremot var hans tacktal way too long...Tråkigt bara att svenska folket har så svårt att acceptera ridsporten som en riktigt sport.

På återseende


Snart smäller det

Nu är det inte långt kvar innan skolan börjar igen. På onsdag närmare bestämt. Visserligen har jag redan tentat av den första kursen men man kan aldrig få för mycket kunskap!

Dagen har för övrigt varit ganska lugn. Gav mig ut och luftade cykeln efter en månads vintervila i cykelrummet. Den rullade på fint, trots att väglaget var snorhalt. Mötte en bil som fick bredställ nere i korsningen. Tur att jag hade några meter tillgodo där.
Har skickat födelsedagskort och handlat present till systersonen Max som fyller fyra år imorgon. Tänk så fort tiden går. Var ju inte alls längesedan lillkillen var nyfödd känns det som. Träffar hela Gotlandshögen i helgen då även de kommer hem till Boxholm för begravningen av farmor.


Sötnosen himself


Kryssning

Shit..det gungar fortfarande! Det blåste ordentligt i lördags när vi lämnade hamnen i Stockholm. Tack och lov är jag inte särskilt känslig och blir aldrig sjösjuk, men jag lider verkligen med dem som blir det. Vi hade ändå turen att det blev bättre framåt eftermiddagen/kvällen/natten.
Idag är jag slut i hela kroppen. Det vore ju konstigt annars med tanke på att vi nästan var vakna i ett helt dygn. Men det var lätt värt det! Hade riktigt roligt och vi dansade, skrattade, festade för fulla muggar. Eller ja, innehållet i muggarna svepte vi rätt så fort ;)
Hade planerat att bara ta det lugnt idag utan att göra ett skit. Fick ett ryck och sprang ner till tvättstugan (?). Fråga mig inte var energin kom ifrån men det känns skönt att ha det gjort i alla fall.

Fick ett ovanligt roligt samtal idag! Ella Bella ringde och väckte mig och sa att hon har kommit hem ifrån Kosovo nu. Nyvaken som jag var så tog det ett bra tag att fatta vem det var och vad personen sa. Trodde först att jag drömde! Har saknat henne massor och blev överlycklig när hon berättade att hon troligtvis kommer till Stockholm inom snar framtid. Jag håller mina tummar och tår!

Nu ska jag kolla reprisen på Gladiatorerna, CIAO


Fredag den 13:e

Vad händer en dag som denna? Jo, jag har fått världens största finne ovanför tinningen. Verkligen ett i-landsproblem men den gör galet ont! Snarare en böld än en finne. Kanske är det ett utav djävulshornen som är påväg att växa ut, haha!



Har även rensat i min garderob. Försökte finna en utstyrsel att bära imorgon när vi ska åka iväg på en dygnskryssning med Viking Line. Hittade två potentiella outfits men jag lär nog gräva vidare i min byrå som för övrigt innehöll en hel del kläder där prislappen fortfarande satt kvar på. Ytterligare ett starkt argument till att jag behöver en walk-in-closet. Jag måste ju kunna få plats med alla kläder och få en översikt på de kläder jag har. När jag blir stor och rik ska jag ha en sån. Lika stor som min nuvarande lägenhet. Minst.

Ikväll blir det sushi. Som jag har längtat!


Hemma!

Äntligen back in Uppsala! Fyra timmars bussresande är rätt så segt. Hade tur med rusningstrafiken i Stockholm. Södergående riktning stod helt still. Fattar inte hur nollåttorna står ut med dessa köer VARENDA dag.
Ska alldeles strax träffa Jenny för en liten prommenad. Måste ner till Ica då kylen ekar tom..Storhandling orkar jag inte med nu. Det får bli det nödvändigaste - typ frukostkäk.

Kommer somna gott ikväll känner jag. Sov väldigt dåligt inatt, varför vet jag inte.

Hoppsan svejsan, nu måste jag dra!


Imorgon!!

Imorgon åker jag hem! Tjohoo:) Längtar till Uppsala nu. Kompisar, min lägenhet, skolan.. Och jag lovar att det ska bli lite mer ordning på bloggen. Den har legat lite i så kallad vinterdvala ett tag nu. Lite trist och tråkig utan varken bilder och seriösa inlägg. Därför slänger jag nu upp en bild på gårdagens investering. Ett par Icebug-skor! Så att jag kan stå stadig på jorden även vid ishalka. Det bästa med dem är att de är ROSA!


Just det! På lördag kommer det gunga ordentligt i dubbel bemärkelse. Då ska jag och mina klassisar åka på dygnskryssning. Jag lovar att jag kommer fastna i kareokeebaren. Brukar alltid hamna där av någon konstig anledning. Ett starkt minne jag har är när jag och storasyster (lite dragna) sjöng "jag vill ha en egen måne".

Nu ska jag snöra på mig mina nya rosa och se vart de bär mig ;)


Vinter!

Nu äntligen kom snön. Har åkt pulka tillsammans med mina brorsöner. Alvin styrde på en stubbe så jag flög av. Alltid lika mysigt att få in snö innanför jackan! Har lite bråttom iväg då jag ska träffa några fina flickor för lite skitsnack och tacos. Mysigt värre!

Vilken dag är det egentligen?

Det har varit så himla många helger och firande hit och dit så det där ordet "vardag" har liksom kommit i skymundan någonstans på vägen. Veckovill är bara förnamnet! Snart är det i alla fall dags att återigen gnugga igång hjärncellerna för att slukas in i kunskapens värld. Skolan drar igång igen och jag är sugen som bara den! Bokade buss hem till Uppsala igår. Åker på torsdag. Bokade även återresa till Boxholm alla redan veckan efter men det beror på att det är begravning för farmorn..

Idag ska jag hjälpa Regina med att löshoppa några unghästar. Ska bli skoj:) Jag verkligen saknar hästar och ridningen. Jag vet ju att jag kan ta upp intresset igen när jag har mer tid och bättre möjligheter, men så fort man känner hästlukten så är saknaden ännu större. Tur att jag nära vänner som har hästar kvar!

Puss!




2012

Nytt år med nya tag! Hemkommen ifrån Gotland där 2012 firades in ordentligt. Väldigt trevligt med god mat och underbara människor. Och skumpa på det, kan inte bli bättre! ;)
Dålig uppdatering här på bloggen men jag skyller på att jag har prioriterat kvalitétstid med syskonbarnen istället vilket jag tycker är en väldigt godtagbar ursäkt.
Evetuellt har jag även fixat sommarjobb på ön också. Det skulle vara fantastiskt. Inget slår Gotland på sommaren.

Idag har jag hjälpt mamma på kontoret med bokföringen. Det är roligt när man börjar få in snitsen med alla siffror hit och dit. Men jag känner att det inte är något som jag skulle stå att jobba med i framtiden. Att arbeta med människor är lite av mitt kall tror jag.

Nu ska jag skutta i mina myskläder, dricka te och parkera rumpan framför tv.n. God kväll!


RSS 2.0