På Gotland

Nu har vi äntligen kommit fram till ön. En lång dag som har bestått av mycket resande. Sitter just nu i köket där systersonen Max har visat morfar (pappan alltså) hur man använder en Ipad och byter bakgrundsbild. Kan tydliggöra att Max fyller 4 och har mer koll än vad gubben har på de moderna grejerna ;)
Julia och jag har spelat Kalle Kunskap och nu äter vi riskakor. Snart kommer storasyster hem ifrån jobbet och grillen är tänd. Japp ni läste rätt. Hamburgare ska grillas ikväll!

Ha det fint så hörs vi lite mer imorgon.


<3

27/12-11

Vissa dagar får man verkligen bekräftat att livet kan ta sina vändningar och att ingenting varar för evigt. Jag är så oerhört tacksam över att jag kunde vara vid din sida farmor lilla när du tog ditt sista andetag. Jag vet att farfar väntade på dig. Nu är ni tillsammans igen. Du är och kommer alltid finnas i mitt hjärta.


Bakis

Gårkvällen var mer än lyckad. Därav dagens mående...har inte gjort mycket alls idag. Ätit, sovit, vilat, kollat på film, druckit typ 3 liter bubbelvatten, haft saltlakritsbegär hela dagen. Jag lovar att ge en mer detaljerad uppdatering imorgon när jag är i balans. Nu ska jag göra en kopp te och sen titta på Victorias sekret fashion show. Ha det fint!

Juldagen

Hann tyvärr inte med att önska God Jul här i bloggen igår. Hade fullt upp! Var tog gårdagen vägen egentligen? Julafton som man ser fram emot och räknar ner till, var över på ett ögonblick. Men ett väldigt trevligt ögonblick.

Morgonen började med att tomten hade lagt paket i min julstrumpa. Tidningen Lantliv och två lotter. Varav en som jag vann 60 kronor på. Sedan mysfrukost tillsammans med mor o far. Därefter en julpromenad och fylla på med frisk luft. Ledsamt nog så hade det lilla vita snötäcke som fanns försvunnit...Träffade på en hel del kändisar som jag inte sett på länge så min lilla promenad tog längre tid än vad jag hade räknat med. Hem och hjälpa till med julmaten innan bror med fru och barn samt farmor kom. Gott, gott! Sen kom tomten och delade ut paket. Paketöppning innan Kalle och sen så drog vi in till släkten i Tranås tillsammans med mormor och morfar. Julfika, tårta, kaffe och sen kom tomten dit också. Hektisk dag för den lille röda gubben! Jag hade tydligen avrit väldigt snäll i år med tanke på hur många paket jag fick. Pratade med lillkusinen (som har blivit stor!) och hon skulle också ut ikväll. Det blir skoj! Ska se till och bjuda henne på en och annan shot ;)
Tomtegröt och skinksmörgås för att runda av kvällen innand det var dags att styra kosan hemåt. Somnade gott och vaknade idag utvilad. Annat lär det väl bli i morgon, haha!

Klappar som jag fick:

- Stora rödvinsglas i märket "Line" som jag samlar på
- Jäskorg till surdeg
- Högtalare
- Tekanna i märket "Eva Salo"
- Pengar
- Presskaffemaskin

Ha en trevlig söndag och en fortsatt god jul!



Dan före dan

Hello!
I morgon får man doppa i grytan! På tal om det så sitter jag just nu och är barnvakt åt skinkan som kokar för fullt. Vet inte riktigt vad pappa tänkte på när han sätte på den för vi hade massa hemliga ärenden att utföra på förmiddagen och nu kan vi inte lämna julskinkan ensam direkt..

Jag var helt slut igår när vi kom hem. Det gick bra och vi kunde stryka allt på vår lista som skulle fixas. Ganska lugnt på förmiddagen men sen sa det bara PANG så var det fullt med folk överallt. Värst var att ta sig ut på motorvägen ifrån IKEA-området när vi skulle hem. Det är inte många som visar hänsyn i trafiken och det här med högerregeln och väjningsplikt verkar inte existera kring rusningstrafik. Nu vet jag i alla fall var mitt hetsiga temperament i samband med bilkörning kommer ifrån, - min mor. Jisses vilket humör!

Lovade ju receptet på pepparkakspralinerna. Här kommer det:

PEPPARKASPRALINER (ca 15 st)

75 g pepparkakor (ca 12st)
100 g mandelmassa
3 msk mjukt smör
1 msk konjak (Jag tog likör 43, funkade lika bra)

Garnering:
200 g vit choklad
1 krossad pepparkaka

1. Krossa pepparkakorna i en mortel.
2. Riv mandelmassan. Blanda den med pepparkakorna, smör och konjak alt. likör.
3. Rulla runda bollar och lägg på bakpapper.
4. Hacka chokladen. Smält den över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen. Strö över lite krossad pepparkaka. Låt stelna. Förvara pralinerna i rumstemperatur eller svalt.

Testa dem, supergoda!




En snabbis

Halloj där! Hoppas allt är fint med er. Själv har jag återhämtat mig från förkylningen nu. Har inte gjort många knop då orken har varit som bortblåst. Men men, nu har jag massor med energi som måste ut. Tänte ge mig ut i julstressen och handla det sista. Tydligen skulle mat till den stundande julaftonen inhandlas också. Tror inte vi kommer vara ensamma idag. Tur att pappan redan köpt julskinkan så att vi inte behöver slåss mot någon envis pensionär mitt i all hets.

Ojoj, nu ropar chauffören att vi ska åka. Heja, heja på med kläder och iväg! Hörs lite senare ikväll.




Atjhoo!


Jag bara nyser och nyser...Har åkt på en liten förkylning. Men jag är hellre lite krasslig nu än att bli det på julafton eller kring nyår då vi åker över till syster yster med familj på Gotland. Jag ser lite rolig ut nu. Eftersom näsan bara rinner så har jag stoppat i papper i båda näsborrarna för att jag inte orkar snyta mig hela tiden.



Igår gjorde vi julgodis. Kola, knäck, tryffel och pepparkakspraliner. Det sistnämnda var nytt för i år och den blev nog godast av alla! Kan lägga upp receptet i morgon om någon vill testa :)

ÅÅHHHH! Ikväll är det Ernst på TV. Jag älskar Ernst. Ernst och jag skulle vara perfect match. Synd att han inte är en fri man och lite mer i min årgång.

Jag ska varken pussa eller krama er så ni inte blir förkylda.




4:e advent

Även det sista ljuset i staken är tänt och det är det inte långt kvar till jul. Kollade på "Tomten är far till alla barnen" härom kvällen. Det är en av de bästa svenska filmer som någonsin gjorts enligt min mening. Kan nästan alla repliker utantill och jag tycker bröderna Ekborg äger! Ungefär som Kalle Anka - ingen riktig jul utan den filmen.

Igår var vi på julbord. Vi åkte dit till klockan 18. Den tiden som gubben i huset sa att det var. Det visade sig att det inte började förrän 19.30. Jag är inte förvånad om man säger så...Tycker dock synd om lilla farmorn som försökte säga att det var fel tid men alla ignorerade hennes svamleri. Hon brukar ju yra om det mesta.
Är tacksam över att det var rätt DAG åtminstone! Jaja, det blev ett glas rödtjut framför brasan i väntan på att uret skulle snurra ett och ett halvt varv till. Maten var i alla fall kanon och väl värd att vänta på.

Idag har jag varit hos fikat hos min fina vän Frida. Trevligt! Bestämde utgång på juldagen i Parkhallen. Tjohoo! Har aldrig varit ute på juldagen tidigare. Shame on me...Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig!

Ska träffa bror med fru och barn nu. Lussefika står på programmet. Och till kvällen ska det fixas julgodis.

Ha det finemang denna söndag!


Klassiskt

Fick ett ryck nu på morgonen och dammade av tvärflöjten och spelade lite. Det blev både Händel, Mozart och några jullåtar. Klassisk musik ligger varmt om hjärtat. Det är konstigt egentligen att det fortfarande sitter i fingrarna. Det var kanske fyra- fem år sedan jag slutade spela aktivt då jag inte längre hade tiden. Saknar det och ibland har jag god lust att börja igen. Har ju flöjten kvar så det är ju tur att jag bara kan plocka fram den när lusten kommer.

  

Idag har jag tänkt fortsätta göra julfint i mitt rum. Hittar inte min adventsljusstake. Vet inte var den kan ha tagit vägen... Har letat på alla möjliga tänkbara ställen. Har för mig att jag förra året la den på ett bra ställe så att jag lätt skulle finna den igen. Men icke!

Krambanan!


Julklapp à moi

Har köpt en julklapp till mig själv idag - 79 malariatabletter! Skämt å sido. Jag var in på apoteket och där sålde UNICEF julklappar som går oavkortat till Sahara där malariaepidemin är som värst. Det är det minsta man kan göra. Känner att jag är dålig på att bidra tillräckligt men jag har samtidigt svårt att lita på vilka organisationer som är seriösa. UNICEF vet jag är bra och verkar göra stor skillnad för de behövande.

Ojsan, nu snöar det tamefan ute minsann! Shit vilka STOOOORA flingor. Jippi! :)

Apelsinerna är galet goda just nu! Har precis tryckt i mig två stycken. Det enda kruxet är att jag tar sådan lång tid på mig att skala dem... Min kära broder lurade mig när jag var liten att det vita på dem var giftigt, och det sitter fortfarande i! Smart av honom egentligen då jag höll mig sysselsatt hela tiden när han satt barnvakt.


Back in Boxholm

Japp, då var man här igen. Värst vilket farande på mig! Men nu är jag här för att stanna till nästa år. Hehe, det låter längre än vad det är. Mamman kom upp och hämtade mig så att jag kunde frakta med mina blommor. Tänker inte låta dem dö när de är så fina. Min orkidé har många knoppar på gång.

Har kommit i ordning lite men inte packat upp allt än. Hjälpte pappa på eftermiddagen med att tvätta av bilen med högtryckstvätten. Det var riktigt roligt! Så om någon behöver hjälp med att få sin bil ren så kontakta mig ;)

Hörs mer i morgon!


Utanför mitt fönster



Erkänn cool bild! Tog denna i morse när jag satt och åt frukost. Träden borde egentligen vara vitklädda men det kommer nog snart ska ni se. Någon har förklarat för mig att det är alla giftiga utsläpp som gör att himlen blir rosa. Stämmer det verkligen eller är det bara något som jag har blivit ilurad?

Lucia idag. Åh, jag minns när jag var med i Boxholms Lucia. Tror att vi hade över 30 framträdanden den dagen. Det var väldigt roligt men på slutet av dagen var man fruktansvärt trött på att sjunga Sankta Lucia och äta lussebullar. Jag kanske skulle styra upp ett Luciatåg på jobbet idag?! Det vore något. Äger dessvärre inget Lucialinne men bättre brödlös än rådlös, - ett vitt lakan borde fungera alldeles utmärkt.




Kvällens outfit



Yeay! Såhär skuttar jag runt ikväll. Som en rosa teletubbie :) Den är så skön att dra på sig efter att man har duschat och inte har något annat inplanerat mer än tedrickande framför tv:n.

Har fixat och pysslat lite här hemma. Slagit in paket, packat och läst. En väldigt soft dag idag. OCH jag har hittat en klänning (eller klänningAR egentligen) som jag vill beställa. En till julafton och en till nyår. Superfina och inte så dyra. Kanske blir att jag beställer i morgon. Får sova på saken.


God morgon!

Eller, god och god. Började min morgon med att förväxla min tandkräm med handkräm. Smakade inte mint kan jag säga. Usch, fy och blä!
Det bästa med mornarna under december måndad är att äta frukost och tittta på julkalendern. Tycker den är väldigt spännande. Halvlek nu, undrar om Kurre kommer vara bra som tomte på varuhuset.

I morgon är det Lucia. Skulle gärna vilja se Luciatåget i kyrkan men jag jobbar i morgon. Hoppas att de kommer visa något på tv. Julsånger är så fina. Har världens bästa playlist på spotify.


Rappakalja

Igår kväll var jag, Jenny och Lina hemma hos Sara och hennes pojkvän. Det var första gången jag var hemma hos dem. Huset var jättefint och låg ute på landet.
Måste skryta lite med att jag segrade igår när vi körde rappakalja! Fast jag vet inte om det är en särskilt bra merit att vinna på att luras? Any way så var det riktigt roligt och bidrog till mycket skratt med alla finurliga formuleringar och beskrivningar.
Blev riktigt bortskämd igår med trerätters middag och trevligt sällskap. Drack även en glögg med chili och chokladsmak - ny favorit!

Tredjeadvent och julen nalkas med stormsteg. Är i stort sätt färdig med alla klappar. Skönt men tråkigt. Jag tycker det är så roligt att handla presenter och det finns en viss charm med sista minuten-shopping. Hellre det än mellandagsrea.

Hoppas ni får en mysig advent!





Lilljulafton

Var extremt trött igår och hade huvudvärk när jag kom hem ifrån jobbet. En ipren och två koppar kaffe senare så var jag på banan igen! Blev en lugn och mysig kväll där Jenny och jag bytte julklappar. Jag fick världens finaste skylt som pryder min hylla :) Båda två blev exalterade och ville öpnna mer klappar. Men vi får minsann hålla oss till den 24:e då den riktiga tomten kommer.

Härligt att Amanda vann idolfinalen! Hon var faktiskt bäst igår även om Robin är en otroligt duktig sångare också. Jag är helt övertygad om att han kommer att få en strålande karriär trots att han inte vann.

Nobelmiddagen är idag också. Den måste jag se! Kolla in alla fina klänningar och Viktoria med sin lilla mage. Tänk om man skulle få uppleva den tillställningen någon gång under sitt liv. Inte helt omöjligt ändå. Som student så kan man ju ansöka om att få gå om jag inte misstar mig helt...

Ha en trevlig lördag!

     



Har ni saknat mig?

Då förväntar jag mig att ni ska skrika: JAAAAAA!!!
Nu är jag tillbaka i Uppsala igen efter en minisemester i Boxholm. Var tar tiden vägen egentligen? Dagarna bara flög förbi och det kändes som om jag inte hann med hälften av allt som jag ville göra. Fast julbak, mys med familj, shopping, barnvakt och lite kontorsjobb kanske inte är så dåligt ändå?
"Borta bra men hemma bäst" stämmer inte riktigt då hemma är på båda ställena, men ändå är det skönt att komma tillbaka till min lilla lägenhet. Jag trivs här!

Måste kila ner till affären och införskaffa lite nödvändigheter då kylen ekar. Ingen storhandling dock då jag snart far hem till Boxholm igen för julen. Jisses vilket farande!

Sen blir det bums i säng och slötitta på TV. Upp tidigt i morgon och jobbelijobba lite.

     

Resultatet av julbaket!


Andra advent

Det är så himla skönt att vara hemma hos päronen. Sov gott i min säng och har haft fullt upp hela dagen. Bakat lussebullar och knäckebröd på förmiddagen. Ätit lyxmat också, rimmat fläsk och rotmos! - I'm in heaven! Det är inget som jag brukar ställa mig och laga direkt. 
Haft mina kära far och mor-föräldrar på adventsfika. Alltid lika roligt att träffa dem.

Kommer nog inte uppdatera superbra under dessa dagar. Prioriterar att umgås med nära och kära istället. Men man ska aldrig säga aldrig. Känner jag mig sjäv rätt så kommer jag ha svårt att hålla mig härifrån ;)

Puss på er!



På bussen

Sitter just nu på bussen som precis har stannat till en snabbis i Stockholm. Hade ett gäng med lätt förfriskade ungdomar bakom mig som var påväg till hamnen för en 24- timmarskrysssning. Försökte läsa lite i min bok men lade ner det projektet ganska så snart då det var omöjligt att koncentrara sig. De verkade taggade i alla fall! Nu har de hoppat av men jag är så trött efter att ha jobbat hela dagen så det blir kanske en tupplur istället.

Jag är lite småfrusen för jag blev blöt då det bokstavligen VRÄKTE ner på vägen till stationen. Det var nästan att jag kysste busschauffören som kom tidigare så man kunde stiga på en kvart innan avgång.

Höres åter på östgösk mark!

Puss och kram




Hard work, work?

Fick reda på att jag ska följa med till simhallen idag på jobbet. Nice! Har aldrig varit med där tidigare så det ska bli spännande och se hur det går till. Badkläder är nedpackade.
Har även packat ner det mesta utav det som jag ska ha med mig när jag far hem imorgon. Åker ju direkt när jag har slutat så det blir snabba puckar här! Åker buss faktiskt. Tar inte så mycket längre tid, billigt och bekväma stolar. (Buss4you har mjuka skinnfåtöljer) Mitt förtroende för tågtrafiken är inte lika starkt längre, vilket är befogat. Visserligen är det ingen snö nu men det finns säkert något annat som de kan skylla på... Har laddat med en ny bok. Ännu en deckare. Johan Theorin - skumtimmen.

Ha en fin fredag och heja lite på Idolerna åt mig också!


Je ne regrette rien

Visst har jag ganska ofta funderat över hur mitt liv skulle sett ut om jag inte hade tagit den onödiga omvägen här i livet. Men frågan är om den egentligen har varit så onödig? Självklart skulle jag ju helst av allt sluppit den men alla har vi våra motgångar och kriser under vår korta tid på jorden. Till en början var jag arg på mig själv då jag ansåg att det enbart var mitt fel och att jag förtjänade att må dåligt.

Utan att låta alltför optimistisk så försöker jag se vägen tillbaka som en spännande resa. Jag har faktiskt fått förmånen att lära känna mig själv på nytt. En viktig del i tillfrisknandet är att vara nyfiken. Testa allt och våga göra nya saker! Jag är inte rädd för något längre.

Sjukdomen har kostat mig så otroligt mycket men den kunde ha tagit mycket mer. Jag behövde offra min påbörjade utbildning och min underbara häst för att över huvudtaget orka bli frisk. Till en början var det tungt och jag såg det mer som ett nederlag och misslyckande att jag inte kunde göra det jag ville. I slutet så kunde jag inte ens rida då svanskotan hade gnagt håll så jag inte längre kunde sitta ner. Jag såg inte glädje någonstans och var apatisk och likgiltig till allt.

Jag ångrar ingenting, för de erfarenheter jag bär med mig kommer göra mig till en betydligt starkare person. Jag har lärt mig vad som är viktigt i livet. Nu vet jag vem Lina är, känner mig trygg och vågar ta plats.

Såhär bra som jag mår nu har jag aldrig gjort tidigare. Jag är så glad och tacksam för alla fina människor som hjälpt mig på vägen. Ingen nämnd ingen glömd.


Tumme upp och tumme ner

Dagens HISS och DISS blir följande:

HISS: Att årets julkalender har börjat. Verkar bli den bästa på väldigt länge.



DISS: Att kaffet var slut i morse när jag skulle göra frukost. Jag är en mindre trevlig person innan kaffe och frulle ligger i magen.




RSS 2.0