dilemma

Varför ska det vara så förbannat svårt att gå från vilja till handling? Jag peppar mig själv och känner mig stark ändå fram till själva utförandet. Då kommer de dumma tankarna och försöker övertala mig att ge upp och smita ifrån. Ta den smidigaste vägen ut från labyrinten. Grejen är den att jag kommer aldrig komma ut ur den genom att ständigt lyssna på sjukdomen och dess falska trygghet.
Men igår mötte jag verkligen de jobbiga tankarna och gjorde precis tvärtom! Fruktansvärt tufft och kanske inte helt perfekt rätt men jag gjorde något som satte henne på pottkanten minsann.

jobb igen

Nu så har jag haft mina lediga dagar. Det har varit skönt att kunna hitta på saker hela dagarna utan att behöva planera in allt i minsta detalj för att hinna med alla sysslor. Syster med familj är ju hemma för tillfället så då har det varit extra bra att ha varit ledig.
Det kommer nog komma rätt så mycket folk nu idag och ett par dagar framöver eftersom väderprognosen ser lovande ut. Hade besöksrekord här nu i helgen som var. Det är alltid roligt!

Blir nog en sväng på sjön efter jobbet, har ju inte kommit i och avklarat första doppet ännu..Främst för att jag inte tycker om att bada på badstränder bland mycket folk. Känner mig obekväm att gå i bikini. Därför föredrar jag att bada på någon liten ö där man är ensam:) Eller kvällsdopp! Helst i den närliggande sjön till stallet. Skönt att åka dit och svalka av sig efter ett ridpass i denna värme.
Jag och Jennie red ut en sväng igår mitt på dagen och det var nästan olidligt varmt. Stackars hästarna höll på att bli tokiga på alla flugfän som irriterar enivst med ett ständigt surrande och bitande. Otto fick en kalldusch med slangen efteråt och han stod och njöt! Att han sen rullade sig direkt när han kom ut i hagen och byte skepnad från vit till svart så var det mindre roligt..Men det såg skönt ut, så det gjorde ingenting:)

Det gick bra för Johanna på tävlingen. Hon kom fyra! Trots en del "missar" poängmässigt då Chanesca tenderar att bli lite spänd och istadig när hon kommer in på banan. Bevisar bara på vilken kapacitet de har!


Så fina!



Midsommar

Hoppas att alla hade en bra midsommar! Det hade jag:) Den firades relativt lugnt men med mycket trevligt sällskap med god mat, roliga lekar och fylld med skratt.
Jag hade som alltid enligt tradition en midsommarkrans som mamma hade gjort. Hon är så duktig på att binda kransar. Även alla barnbarnen fick varsin. Blåklint, rödklöver och prästkragar.

Igår firades pappa av familjen. Han fick sig ett par nya gympadojjor då han lyckades få punktering på luftkuddarna som sitter under sulan på sina gamla. Så nu kan han ut och promenera igen! Han har faktiskt blivit riktigt ambitiös vad gäller motionen. Uppe innan fem och ger sig ut och går. "Annars svettas jag ju som en gris", säger han.
Slängde upp stora syster på Otto igår. Hon har inte ridit på ett tag så idag lär hon nog ska ha lite träningsvärk, haha. Men det såg bra ut. Hon tyckte att han var lite svagare i vänstergaloppen men det ska vi träna vidare på. Johan, systers sambo, tog kort på Otto i hagen i kvällssolen. Han fick till några riktigt fina bilder som jag kommer lägga upp här inom kort.

Idag ska jag följa med min kompis Johanna på dressyrtävling i Aneby. Ska bli spännande och se dem in action eftersom det var ett tag sen jag såg dem sist.
Nu ska jag springa iväg och byta om. De kommer och hämtar upp mig klockan nio!




Snart tar jag långhelg

Sista passet idag. Varmt är det. Riktigt varmt. Jag gillart;) Som vanligt väldigt lugnt med folk på förmiddagen och sen säger det bara pang, så kommer alla. Samtidigt! Pappa kom förbi med båten och överraskade mig. Han sjösatte henne igår så han tog premiärturen för i år. Kanske att det blir en sväng på sjön i morgon? Återstår att se..

Sovit dåligt inatt. Drömt väldigt häftiga drömmar som har stört min sömn. Vaknat, vridit och svettats hela natten. Knäppa drömmar som är kopplade till den dumma sjukdomen. Låt mig vara ifred!

Aj, aj. Tror nog att jag har fått min dos av solen idag. Känner att det stramar i ansiktet när jag ler mot turisterna som ler så glatt tillbaka. Har ingen spegel här så jag kanske ser ut som en nykokt kräfta så att det är därför de är så glada?


Pappan på besök

 

jag har badat!

Eller, okej nästan i alla fall... Fötterna fick sig ett litet avsvalkande dopp här nyss. Mätte temperaturen på förmiddagen och då var det bara 16 grader. Men förhoppningsvis så kommer det att stiga så att jag kan ta årets första dopp. Är ingen badkruka i vanliga fall men det måste ju vara lockande åtminstone!

Jag och Jennie tog oss en barbackasväng igår kväll. Supermysigt! Otto har lyckats skaffa sig ett sår som var lite svullet, men som gick ner avsevärt efter ridturen. Där ser man vad lite blodcirkulation kan göra!
Ikväll när jag har slutat blir det nog att trimma lite i paddocken. Dagar som dessa måste man nästan rida lite senare, annars så blir banan som en öken!

Idag så bestämde jag och Johanna för att dra iväg till Falsterbo Horse Show. Tjohoo! Har aldrig varit där tidigare men har velat åka dit varje år. Några som vill haka på? Finns plats kvar i bilen;)


oj då

hoppsan hejsan, det var visst hela sex dagar sedan jag skrev sist..Samtidigt som jag har saknat tillfällena att få skriva av mig så har tiden inte funnits där. Eller tid och tid. Jag har nog kunnat ta mig tiden att sättta ner rumpan och låta fingrarna få smattra på tangenterna, men jag vill ha det äkta. Inte haffsa ihop några meningslösa rader. Jag vill ha kvar den karaktär på min blogg som har haft från början. Kravlös, ärlig och vardaglig. En slags spegel av hur jag tacklar mitt liv. Både ljusa såväl som mörka stunder.

Jag sitter för tillfället på jobbet. Har kommit på att jag kan ta med mig datorn hit och förena lite nytta med nöje. Ibland blir det mycket "dötid" här då turister är väldigt väderberoende (som jag!) och föredrar inte att åka ut på sjön när det blåser och är kyligt. Och jag kan inte putsa akvariet fler gånger för då får nog fiskarna spader på mig, haha!
Slutar snart vilket ska bli skönt då jag känner mig rastlös och längtar efter den stundande ridtur med Jennie som ska bli ett skönt avslut på detta 10,5 timmes pass. Passen blir så långa när det inte finns så mycket att göra. Har två långdagar kvar att jobba och sen är jag ledig ett par dagar. Syster med familj kommer hit över midsommar. Pappan fyller på torsdag så han ska även firas.

Nu ska jag väl ta en svängom med damsugaren och göra det fint här inne innan jag stänger.


återförenade

Har jobbat en hel del men nu är jag ledig ett par dagar, härligt! Igår var jag och pappa och hämtade hem min kära häst. Åh, vad jag har saknat honom! Fick mig en ridlektion av Ellinor där jag fick känna på hur hon har trimmat honom nu under våren. (hej och välkomna tillbaka kära ridmuskler) Vilka framsteg i gångarterna. Traven har blivit mer nyanserad och "ärtig" och han har blivit betydligt starkare i galoppen. Jag har verkligen längtat efter hästeriet och är mer taggad än någonsin på att trimma vidare i sommar och kanske eventuellt starta nån tävling.
Var uppe tidigt i morse och var med när de släpptes ut. Hagen han går i är jättemysig med mycket grönt, sten och skog. Passade även på att mocka och fixa allt anant då jag nu är påväg upp till Uppsala en snabbsväng. Jag fick en läkartid på som jag inte vill missa. Nervöst men samtidigt en känsla av lättnad. Känner att jag kommer behöva det stöd som de har att erbjuda för att jag ska bli en hel människa igen. Ändå är jag på god väg och har gjort, för mig, stora framsteg. Men vägen tillbaka är varken rak eller snabb. Vilket den inte ska vara heller. Jag tror man behöver tiden för att bearbeta och till och med få ut något av den jobbiga tiden. Jag tror på att allting som man går igenom i livet sker av en anledning.

Nehepp, nu ska jag fortsätta vara social med mamman som sitter brevid och kör;)

Ledig

Idag är jag ledig vilket är skönt. Hinner inte med så mycket annat på de dagar då jag jobbar. Även mamma är ledig så vi ska väl hitta på något skoj tillsammans. Vi myste till det igår med ett glas vin och hyrde filmen bröllopsfotografen. Har inte sett den innan men tyckte att den var riktigt bra.
Funderar på om mamma och jag ska fixa lite trädgården. Jag har lust att sätta lite grönsaker, bär och kryddor. Bara det är uppehåll. Ser lite tveksamt ut nu. Inte det mysigaste att gegga omkring i lera precis.

Ikväll ska jag träffa underbara Ella-Bella som kommer hem idag. Ser fram emot det! Har inte träffat henne på evigheter..

  

Tog dessa bilder på vägen till jobbet. Åker färja dit:)

 

 


Pang på

Har varit hemma ett par dagar nu och det är så skönt! Mycket känns så annorlunda när man kliver innanför dörren. Allt känns så stort (i jämförelse med mina 19 kvm), den speciella "hemmalukten" och mitt gamla rum som välkomnar mig med min gamla säng. Har ändå inte hunnit med att blogga då jag direkt började på mitt sommarjobb i lördags. Riktigt roligt måste jag säga att det är! Jag jobbar på naturum, vilket är ett slags muséum nära vattnet vid ett färjeläge. Att ha sjön två meter ifrån sig är inte helt fel;)
Jobbdagarna är rätt så långa däremot. 10,5 timmar..Man hinner inte med så mycket annat sen när man kommer hem tyvärr. Men det vägs upp av längre dagars ledighet i följd.

Måendet är faktiskt bättre nu igen. Känns skönt att kunna koppla bort vardagsstressen och njuta av den härliga sommaren som bara har börjat. Jag ser fram emot denna sommar. Den ska bli den bästa på länge där jag ska göra roliga och mysiga saker med nära och kära. Samtidigt som jag ska växa både psykiskt och fysiskt.  

På tåget

Sitter här på tåget och är rastlös. Hatar att sitta still och vänta till något man längtar efter. Är för tillfället i Vagnhärad och vädret utanför ser ut att vara riktigt skönt. Köpte mig en tidning som jag bläddrar lite i. Lantliv heter den - min favorit! Älskar att titta på alla fina hus som finns med mysig inredning.

Gårkvällen var lyckad. Vi satt och hade picknick tillsammans. Jag och Jenny hade gjort kycklingsallad och till den dracks det rosé samt jordgubbar till efterrätt.
Brännbollen var rolig. Efter lite alkohol i kroppen så var det inte lättre och träffa bollen;) Men det var jämt mellan lagen i halvlek men sen så drog de andra laget iväg och vann. Lite tjurig blev jag minsann då jag är en riktig tävlingsmänniska.
Blev en rätt så tidig kväll ändå. Myggen var inte det mysigaste sällskapet så en del gick vidare neråt stan på någon nation medans andra begav sig hemåt. Jag tillhörde de sistnämnda då jag skulle packa och greja inför hemresan. Kommer verkligen att sakna alla. Man umgås så intensivt en period och sen så ses man inte förrän i höst. Tacka för att FB finns, så man kan ha lite koll;)
Kanske lägger upp några bilder från brännbollen sen.


Sommarlov - på riktigt!

Nyss hemkommen från terminens sista lektion, vår redovisning. Har nog inte landat och fått insikt än om att detta var det sista för denna gång. Eller så kanske jag redan tog sommarlov förra veckan? Tror mer på det sistnämnda..

Just nu håller jag på att packa för fullt. Svårt att veta vad man ska ha med sig hem och vad man ska lämna kvar? Jag ska ju åka tåg så det blir inget stort bagage att släpa på. Mamma och jag åker ändå upp hit igen den 15.e med bil så då kan jag ju få med mig mer och större saker.
Komma hem..orden gör mig lycklig. Känslan av att få ta semester från min nyvunna vardag som numera innhåller plugg, matlagning, tvättning, städning, party, tentaångest och allt annat som ingår i studentlivet.
Fast lov skulle jag inte kalla det helt och hållet. Börjar mitt sommarjobb alla redan på lördag, men det ser jag fram emot.

Kvällen ska alla i klassen ses och spela brännboll och grilla. Riktigt mysigt att hitta på något tillsammans innan alla far iväg.

Nu ska jag svepa en kopp kaffe och sen bege mig ut i solen och bättra på brännan;)

rädsla

Jag är en jävla fegis. Jag tror att jag är stark och oslagbar, men jag har insett att det är när jag (hon?) fortfarande har kontrollen. Känner ibland att mina så kallade framsteg bara är en illusion av verkligeheten. Jag är ivrig och vill komma till mitt slutmål nu, allra helst gärna igår. Morgondagen är alltid den dag som skrämmer mig mest. Jag vill veta vad som kommer att hända. Planera, kontrollera och styra så att inget ska gå fel. Men vem säger att morgondagen kommer? Jag kan ju faktiskt inte ta den för given..
Jag är så trött. Orkar egentligen inte slåss mer. Tänker absolut inte ge upp men ibland svajar tron på mig själv så kraftigt att jag varken vet ut eller in. Jag har viljan, men det behövs något mer..



RSS 2.0