Bönderna!

Passar på att slänga in ett hej nu innan Bonde söker fru drar igång. Jag har prickat av allt som stått på min to do-list för dagen. Det har gått över förväntan bra och jag kan gott och väl unna mig något riktigt fint i belöningspresent till mig själv.
Tänk att i morgon vid den här tiden är jag hemma! Troligtvis sittandes på golvet och pussar på gullungarna.
God kväll!

Så nära men ändå så långt bort

Jag har en enorm hemlängtan. Det är jobbigt när man vill ha torsdag NU PÅ EN GÅNG. Känner mig som en barnunge som inte kan hålla sig i skinnet. Vet ju att morgondagen kommer gå fort eftersom den är fullspäckad. Har inläsningsdag på schemat men jag kommer inte ha tid till att plugga över huvudtaget. Först ska jag till vårdcentralen, sen till Fru klok och även luncha på ätdagis, därefter ska jag göra en EEG-undersökning på Akademiska. Hujedamej! Kan ju hoppas att de hittar någon aktivitet i hjärnan. Just nu känns den ganska utmattad faktiskt. Mycket oro och tankar som flyger runt i skallepär för tillfället. Men jag hoppas att allt lugnar ner sig efter morgondagen.

Åh, varför måste Bygg-Matte i Äntligen Hemma vara så himla snygg? Det är ju inte brädan jag tittar på när han sågar i alla fall. Vilka armar! Slå på fyran och dregla lite ni också vettja.

Fullmåne

God kväll!
Regnet vräker ner och det är kallt och mörkt. Hade varit mysigare om det vore snö istället. Har tillbringat hela dagen i skolan så för mig har det inte gjort så mycket. Förutom när jag skulle cykla hem och blev ordentligt blöt och nerkyld. Te, filt och vetekudde är det bästa som finns då!
Fullmåne i natt så jag lär nog inte sova lika gott som jag brukar göra. Jag tycker det är coolt hur månen kan påverka oss människor. Fast med tanke på att den kan styra ebb och flod så är det inte konstigt egentligen. Vi består ju till stor del av vatten. När jag ändå är inne på ämnet påverkan och kropp så märker jag äntligen skillnad nu! Lite läskigt stundtals men för det mesta underbart. Ska träffa Fru klok på onsdag igen. Jag satsar hårt för att jag ska få belöningsshoppa!

Ha en fin kväll

En extra timme

Ni har väl inte missat att vrida tillbaka klockan en timme? Nu är sommartider hej, hej sommartider, slut. Minns förra året då jag inte fattade att min smarta (?) telefon ändrade tiden automatiskt. Därför ändrade jag tiden innan jag gick och lade mig. Plötsligt hade jag fått två timmar extra det dygnet. Den som som säger att man inte kan kontrollera tiden kan ta sig där bak!
Dagen har gått fort förbi. Plugg, häng med Jenny, promenad, matlådefix och fotbad. I morgon blir det heldag i skolan igen, slutar klockan 16.30. Biter ihop och ser fram emot torsdag då jag far hem till östgötaslätten. Stort behov av familjemys med kramar och gos med sysokonbarnen.
 
Söndag = solsidan. Jag bara älskar den serien. Sitter bänkad framför TV:n klockan åttta. Sharp. 
 
 
 

Excusez-moi

Jag ber om ursäkt för min värdelösa närvaro här på bloggen. Veckan har bestått av föreläsningar hela dagarna och sen har inte orken eller motivationen funnits på kvällarna. Jag har haft massor att skriva om egentligen men jag vill inte bara skriva flumm.
Idag har varit en skön dag. Har visserligen pluggat en hel del men jag försöker röja undan lite sånt nu eftersom jag åker hem nästa helg och vill kunna umgås med familjen. Har även tagit en promenad i det härliga vädret. Kallt men uppfriskande! Kylan biter sådär lite lagom i kinderna men tinas upp igen när solen värmer.
Jag mår för övrigt väldigt bra. Känner mig nästan lite hög på livet just nu. Euforisk är nog ett passande ord. Den oro som tidigare har gnagt inombords finns inte längre kvar. Såhär stark, lugn och hoppfull har jag aldrig varit förut. Att bestämma sig för en sak och bara göra det är uppenbarligen en bra metod. Inte illa gjort av Lina som annars lider av världens största beslutångest, haha!
Nåväl, nu ska jag tända lite ljus i mitt hus och fixa till lite käk.


Underbar helg

Har haft en helt otrolig helg tillsammans med mina vänner från gymnasiet. Sällskapet, maten, vinet, boendet..Ja, allt var perfekt! Kändes inte som om vi hade varit ifrån varandra så länge som fyra år. Samtalsämnena tog aldrig slut och vi skrattade gott åt gamla minnen. Jag har saknat er/oss och jag ser alla redan nu fram emot nästa träff!
 
För övrigt har jag äntligen funnit mitt inre lugn. Jag ger järnet nu och det känns förbannat bra. Jag är mer motiverad än någonsin! Jag är medveten om att det kommer bli jobbiga stunder men jag beredd och har strategier för att hantera dem.
 
Bjuder på några bilder från helgen. Blev inte så många tyvärr. Vi hade ju fullt upp med annat!
 
 
 
 

Jag har en plan

Träffade fru Klok idag. Mycket givande samtal där vi kom fram till att lägga i den högsta växeln igen med allt vad det innebär. Jag är trött på att det går så långsamt framåt, särskilt nu när jag är mer redo än någonsin. Uppdrag muskelbygge, here I come! Jag kommer att bli lika stark som hulken. Både fysiskt och psykiskt. 
 
Annars då? Långdag i skolan med föreläsningar om både dyslexi och dyskalkyli. Mycket intressant! När jag kom hem så började jag se över min packning inför helgen. Att det alltid ska vara så svårt och bestämma sig vad man ska ha med sig för kläder? SUCK..Jag får sova på saken och packa det sista i morgon. 
 

Fikadejt

Har varit fri från föreläsningar idag men har pluggat på hemmaplan. Det har gått bra men jag sitter så oergonomiskt att jag får ont i ryggen. Efteråt tog jag välförtjänt paus och tog en fika med Maria nere på stan. Tänk att det är på fredag som det smäller! Hela tjejligan från gymnasiet ska ha återträff. Jag ser fram emot att snacka gamla, galna minnen (för det finns det gott om) och skratta tills jag får magknip. Egentligen är det ganska fascinerande hur sex så pass olika individer kan komma så bra överens. Allt vad gäller klädsstil, killsmak och intressen. Kanske är det just det som gör att vi håller ihop.

Ska till fru Klok i morgon. Tidigt! Innan föreläsningen, hujedamej. Men det ska nog gå bra. Jag brukar ju inte ha några större problem med att kliva upp tidigt.
Ikväll blir det bönderna på TV. Kamelbonden är ju hur mysig som helst. Skulle han ha varit min typ så skulle jag ha tagit honom direkt!

Innan mörkret faller

Hösten och Winnerbäck går hand i hand. Jag älskar hans texter. Vissa rader träffar mig rätt in i hjärtat och beskriver mina djupaste känslor. (framförallt det med fetstil)
 
innan mörkret faller
ska jag lämna några varma rader
ska jag vara din starka vän
ska jag visa upp några bättre sidor
och lova dig nånting igen

innan morgonen kommer
ska jag vända alla kappor tillbaka
och lita mer på min kraft
ska jag hämta nånting jag förlorat
en vilja som jag faktiskt haft

jag har förlorat dagar och ett hopplöst år
jag har trampat upp stigar där gränserna går
och du blir aldrig en vän igen
en mot en
tills morgonen kommer

innan mörkret faller
vill jag reda ut några saker
inga rätt och inga fel
vill jag öppna för en vapenvila
du har din och jag har min del

och innan morgonen kommer
vill jag blöda några droppar mot stenen
det är tid för några tårar än
och göra klart för min norra stjärna
att jag aldrig ska ner igen

jag har förlorat dagar och ett hopplöst år
det är som jag känner när åskan går
och du blir aldrig en vän igen
en mot en
tills morgonen kommer
ja, tills morgonen kommer

mina ögon för blöta
för att göra epilogen rättvis
jag orkar inga flera ord
inga krafter för en vacker utgång
jag lämnar inget dukat bord

men innan morgonen kommer
vill jag lämna några varma rader
kanske möter vi en vår igen
jag ångrar inga steg vid din sida
jag vattnar dina växter än

jag har förlorat dagar och ett hopplöst år
det är som jag känner när åskan går
och du blir aldrig en vän igen
en mot en
tills morgonen kommer

jag har förlorat dagar och ett hopplöst år
jag har trampat upp stigar där gränserna går
och du blir aldrig en vän igen
en mot en
tills morgonen kommer
tills morgonen kommer

 

Höstrusk

Vädret är ett riktigt "sitta-inne-och-dricka te-väder". Ruggit, kallt och rått. Men egentligen gör det mig inte så mycket. Har haft fullt upp med pyssel här hemma. Lagat matlådor, strykt min tvätt och löst korsord. Ska snart sätta igång det vanliga söndagsmyset med långdusch, hårinpackning, anstiksmask och solsidan på TV:n.

I morgon börjar vi med en ny kurs. Logopedi II, dyslexi. Tror att den kommer bli väldigt intressant! Burr, nä nu hoppar jag in i duschen.

Go kväll!

Att vakna till verkligheten

I morse när jag vaknade så var jag med om någonting som jag aldrig har varit med om förut. Känslan av att vakna till liv. Jag kan inte säga exakt hur det känns eller vad som har hänt. Kanske är det hoppet? Jag vågar äntligen tro på mig själv igen. Jag är färdig med detta kapitel och redo för att börja ett nytt.
 

Nu är det nog

Kan ej trycka in mer i min hjärna nu. I alla fall inte om det ska vara kvar där också, vilket är en fördel om man vill ha nytta av det på tentan.
Hade samtal med fru Klok idag. Hon hittar många saker som Lina behöver jobba med. Bland annat stresshantering och att sänka kraven på mig själv. Jag tenderar glömma bort att leva i nuet -den klassiska klyschan, I know men ack så viktig. Utan att jag har reflekterat över det så glömmer jag lätt bort vad som egentligen är VIKTIGT här i livet. Prioriterar fel saker.
Därför så startar jag ett nytt kapitel i mitt liv. - Stanna upp i vardagen och våga känna alla känslor och hantera dem inte agera efter dem. 
 
Nu blir det chill n' dill resten av kvällen med långdusch o tv-tittande. PUSS
 
 

Lite på is

Dålig update, I know. Anledningen är tentaplugg. Jag ser fram emot fredag efter klockan 12 då den ska vara skriven och avklarad. Jag vill bara få den gjord. Helst nu.
God natt

Tröttare än vanligt

Även fast mina söndagar brukar vara ganska lugna så har denna varit segare än segast. Fast egentligen inte för jag har faktiskt pluggat en del men det känns som om inget fastnar. Jag blir galen! Att plugga inför den första tentan i början på varje termin är värst. Man har inte hunnit bli varm i kläderna efter sommarlovet och oroar sig kanske mer i onödan(?). I vilket fall som helst så inser jag att det inte ger mer om jag läser vidare nu. Tänker ta en varm och skön långdusch och bänka mig framför Solsidan har premiär ikväll!


God kväll

Jag är så fruktansvärt trött och seg . Början på kvällen igår var grym! Tyvärr så slutade den inte lika roligt då jag blev påverkad av de blinkande lamporna på dansgolvet. Det är så frustrerande att inte veta anledningen till att jag reagerar som jag gör. Kommer bli kallad för en undersökning, men jag har ju gjort dessa test tidigare som då inte visat något avvikande. Det är så tråkigt när det händer...Och Jenny min underbara vän, hon ställde upp till 1000. Vad skulle jag göra utan dig? TACK för att du finns!
 
Just det, min telefon har ju slutat fungera (igen), och är nu på lagning. Det gick inte att ladda den. Har för närvarande en lånetelefon. Jag saknar min...Vill ju klå brosan i Wordfeud! Det är en seriös, intern tävling.
 
Sov gott! Det kommer i alla fall jag att göra
 
 

Fullt upp

Hallå!
Har inte haft tid att blogga på ett tag nu. Abstinens! Men det beror på att jag har haft fullt upp med att leva livet. Vilket är ett gott tecken. Hinner inte vara särskilt långrandig nu heller. Sitter och pluggar lite men nu kommer de med en jävla lövblås utanför fönstret och väsnas. Svårt att koncentrera sig så då passar jag på att skriva här.
Träffade fru klok igår för första gången. Gick bra och jag tror verkligen att hon kan hjälpa mig den sista biten. Fick gott förtroende och hon verkade förstå mig på ett bra sätt. Vågar nästan påstå lite bättre än vad Mr. Förståsigpåare gjorde.
Efter samtalet pluggfikade jag tillsammans med två klasskompisar på café kardemumma på stadsbiblioteket. Sedan gick vi till Smålands nation för att käka middag och dricka vin. En välförtjänt belöning efter pluggandet.
Dagen till ära består av föreläsning till klockan 15. Kvällen till ära kommer att spenderas med fina Jenny. Vi skall ut till Värmlands, as usual på fredagar för att skaka rumpan på dansgolvet.
Kort och gott ifrån mig. Lovar att vara lite mer seriös i helgen!
Puss

En tisdag

Tjolahopp gott folk!
Idag har jag haft en skön dag. Jag har lagat matlådor, utfört en del ärenden på stan och lite plugg. Men det bästa av allt: Fika med Maria! Vi var på det nyöppnade Wayne´s som ligger bakom stationen. Tänk att om två veckor så ska vi på tjejweekend där vårt gäng på sex galna brudar från gymnasiet ska återträffas. Bo på hotell, käka och dricka gott, snacka skit, flumma, skratta...Ja, jag är övertygad om att vi kommer få en underbar helg. Längtar dit!
 
Måste bara berätta om en lite rolig incident som hände idag när jag var på Clas Ohlson och skulle köpa batteri till mitt lyse på cykeln. Jag köpte 2025-batterier och mannen i kassan frågade om jag verkligen var säker på att det var rätt sort. Jag berättade vad jag skulle ha dem till och han försökte övertala mig att byta till 2032 för han var säker på att det var den sorten till det lyset. Men jag stod på mig, kom hem och bytte batterierna som var 2025! Snap! Även en medelåldersman som jobbar på Clas Ohlson kan ha fel ibland!
 
Ha en skön tisdagskväll
 

Lappsjuka!

Jag har inte haft någon föreläsning i dag och kommer inte ha någon i morgon heller. Jag har visserligen gjort en del skolarbete i alla fall men just nu är jag fruktansvärt rastlös och sällskapssjuk. Det är sådan skillnad nu och från förr då jag föredrog att vara ensam och i fred. Idag är det raka motsatsen! Jag får be mina vänner som läser bloggen om ursäkt om jag blir tjatig som ofta frågar "om vi ska hitta på något?" Men just nu är ensamheten min största fiende, det blir lätt att jag börjar tänka för mycket då. Samtidigt är det nyttigt för mig att lära känna mig själv igen. Om inte jag står ut med att umgås med mig själv, hur ska då mina nära och kära göra det? ;)
 
Idag har jag bytt gardiner och gjort det lite mer höstmysigt i min lägenhet (överanvänder jag ordet "mysigt"?). De turkosa ersattes med ett par mörklila. Så nu välkomnar jag hösten med öppna armar! Behöver investera i mer värmeljus och doftljus. Kanske får bli morgondagens projekt. Ojoj, potatisen håller på att koka över! Höres 

RSS 2.0