Tågkaos

Helt fantastiskt! Jag må säga att mitt förtroende för SJ är lika med noll. Efter några års pendlande till diverse praktikorter runt om i landet med detta företag har jag samlat på mig lika många så kallade ”dåliga erfarenheter” som SJ Prio-poäng. Är det inte snö som är problemet så är det tåg som spårar ur. Eller löv på rälsen, eller signalfel, eller kollision med älg. Det roligaste var nog ”inställt på grund av personalbrist”.

Det var problem alla redan i onsdags där många av mina klasskamrater inte kunde ta sig till skolan i tid utan kom 4,5 timme senare. Tur att de hinner åtgärda problemet till helgen tänkte jag, men nej. Pendeln till Stockholm står helt still och kommer göra ända fram till måndag. Det blir att åka swebus i morgon istället.

Jag tycker det är märkligt att de inte rustar upp och gör ordentliga tågbanor. Det har varit så mycket strul på sista tiden att det omöjligt bara kan förklaras av slumpen. Likaså priserna! Varför ska det vara så fruktansvärt dyrt? Är det inte bättre att försöka få folk välja att åka mer kollektivt. I många fall så tjänar man både tid och pengar på att flyga, vilket jag tycker är en skrämmande utveckling.

 

I morgon ska jag som sagt till Stockholm. På söndag styr jag kosan till Göteborg. Universitetet låter oss att gå på ”kommunikationskarnevalen” som pågår i två dagar med föreläsningar, work shops och andra intressanta utställningar. Det som jag ser mest fram emot är att få gå på en föreläsning av en logoped som har gjort ett arbete inom det område som vi ska skriva uppsats om. Grymt lärorikt och spännande!

 

Åh, förresten! Köpte detta doftljus för ett tag sen och den luktar gudomligt. Jag är ju en sucker för doftljus men den här tar förstaplatsen. Lätt.

 

Samtalet

Jag träffade ju även Pia igår. Det var ett mycket givande samtal som vanligt. Pratade främst om hur jag ska strukturera upplägget gällande matintag osv. Var jag kan öka på och hur mycket. Eftersom mina näringsdrycker är slut nu så tyckte hon att jag skulle försöka klara mig utan dem i sommar för att sedan köra igen när jag börjar behandlingen i höst. Syftet är att jag ska bli mer trygg i maten och våga sväva ut lite mer gällande spontanfikor på egen hand. Jag håller med henne men samtidigt är jag livrädd för att tappa i vikt. Jag vill ju bara skynda på nu! Istället får jag väl se det som en slags process. Det finns ju trots allt inte genvägar.

Vi kom också överens om vissa förändringar som jag ytterligare behöver göra. Jag tycker jag kämpar på men ibland känns det som om jag inte ”får betalt” för allt slit som jag faktiskt lägger ner. Jag vill ha resultat på en gång! Det är jobbigt när huvudet är friskare än kroppen..

Sorry, ska inte älta detta mer men jag behövde bara få ur mig det.

 

Har haft redovisningar hela dagen. Det gick bra men man blir trött av att bara sitta och lyssna. Har lite pyssel med skolan kvar innan det är dags för sommarlov. Bland annat lite litterturinläsning till exjobbet och förberedelser inför seminariet nästa vecka.

 

På lördag ska jag till Stockholm och träffa syster yster och hennes sambo. De ska gå på Metallica så då tänkte jag passa på att möta upp dem när gotlänningarna ändå är på fastlandet. Ska bli mysigt!

 

Hoppas ni inte blåser bort i stormen! Var tog sommaren vägen egentligen? 8 grader i slutet av maj är inte okej.


Kärt återseende!

Igår träffade jag min finaste Maria som har varit på tok för långt bort under alldeles för lång tid - Australien i 2 år. Tack och lov för skype men jag föredrar dig IRL! <3 
Har saknat dig enormt mycket och jag ser fram emot bröllopet i sommar!
 
 

Mammans dag!

Grattis världens bästa mamma! Tack för att du alltid ställer upp för mig i vått och torrt. Du stöttar och peppar mig i både motgångar och framgångar. Du är så fin och jag uppskattar att just jag lyckades få den bästa av dem alla <3

En bild ifrån Gran Canaria
 

 

Jag hade en alldeles förträfflig kväll igår! Vi grillade med oeffektiva engångsgrillar, satt på filten, drack ur sugrör och njöt av försommarens friska vindar. Mätta och glada gick vi sen ner till Ica (igen) och köpte lördagsgodis som vi inmundigade hemma hos Lina där vi tittade på filmen pitch perfect. En riktig chic flick-film som påminner väldigt mycket om bring it on.

 

Jag och Jenny tog sällskap till vallokalen idag och gjorde våra röster hörda. Såg att det skulle var valvaka på tv:n ikväll men det känns inte som om jag kommer att sitta spikad framför den direkt.

Annars har jag gjort de vanliga söndagssysslorna. Gjort matlådor, tvättat och pluggat lite. Passade även på att lapa lite sol på eftermiddagen men just då så blev solen lite blyg och gömde sig bakom några moln. Ärligt talat så var det ganska skönt.

 

Veckan kommer bestå av grupparbete där vi jobba med en fördjupningsuppgift om tvåspråkighet. Vi har redan börjat så jag hoppas att det inte ska ta alltför mycket tid.

På tisdag ska jag träffa Pia. Det ska bli ett välbehövligt samtal. Gjort det vi kom överens om sist men nu behöver jag fylla på motivationstanken igen!


Ge mig sol, vind och VATTEN

Sol - check

Vind - check (bor ju i Uppsala hallå)

Vatten - nope. Är inte överdrivet sugen på att hoppa i Fyrisån direkt.

 

Det är en negativ sak med denna stad, att det inte finns någon närliggande sjö eller hav som man smidigt kan ta sig till när värmeböljan slår till. Inte ens en vattenspridare har jag till förfogande som skulle kunna fungera som ett substitut.

Har legat och solat lite idag men i korta perioder. Vill inte riskera att bränna mig, även om jag smörjer in mig ordentligt. Hudcancer är inte något som jag vill boka av på listan.

 

Jag klarade förresten examinationen igår. Tjohoo! Det kändes ju bra så jag skulle nog ha blivit förvånad om jag inte hade gjort det.

 

Det står grillning på schemat för kvällen. Det ska bli riktigt smarrigt! Det är nog en av de bästa sakerna med sommaren – att man kan vara ute och umgås samtidigt som man lagar mat. Plus att man i stort sätt kan grilla vad som helst!

 

I morgon är det dagen då man ska rösta inför EU. Hoppas att ni alla gör er insats och röstar. Den är en förmån som inte alla länder har.

 

Ha en underbar afton!


Äntligen helg!

Gjort min examination! WOHO!! Får reda på resultaett i em/kväll. Det var en lättad tjej som trampade ner till stan på den lila faran (aka min lila crescent cykel). Firade med att dropa in på vaccinationbyrån för att ta TBE. Är det fredag så är det ;) Just det, månadspengen trillade ju in på kontot idag ockå. Vilken underbar dag!
 
 
 

Som en smäll på käften

Jo, jag lever. Nästan. Efter att ha klagat över att haft lite och göra så har jag nu häcken full. Vi ska ha en examination i vår tecken-kurs på fredag. Vi fick 6 st uppgifter varav en som vi ska ska examineras i. Vet ej vilken förrän fredag = förbereda alla. Ämnena är HELT SJUKA. Ex: förklara hur en andningsregistrering går till och vad ett skottår är för något och vilka traditioner som hör till...Inte några av dessa tecken har vi gått igenom under föreläsningarna/teckenträffarna. Skjut mig!
 
Jag återkommer när jag har överlevt denna helvetesvecka.

Södertälje med tjejerna

Har haft ännu en fantastisk helg. Denna gång så var vädret på sitt bästa humör och bidrog till att vi kunde hänga nere vid vattnet och njuta. Vi var på hotellets spa där vi bubblade och bastade. På kvällen åt vi på en italiensk restaurang som låg nere vid vattnet. Har aldrig varit i Södertälje förut men blev positivt överrraskad hur fint det var. Mycket skratt, fnitter och andra tokigheter som har fyllt på med energi för att nu köra på de sista veckorna som är kvar innan sommaren.
 
 
 
 
 
 

Fredag

Det blir inget avancerat fredagsmys denna afton. Jag ska ha en lugn kväll där jag ska packa, ta en långdusch och slöa i sängen. 08.56 i morgon bär det iväg till Södertälje för tjejweekend. Det ska bli trevligt att catcha-up lite eftersom vi inte har setts på ett bra tag. Vädret verkar ju bli fint också! Ibland så är ju livet nästan för bra för att vara sant.

Jag köpte förresten ett nytt nagellack när jag var på stan sist. Älskar färgen! Den heter ”chillin’ like a villain”. Jag fick måla 2 lager för att färgen skulle komma till sin rätt. Tycker att den går mot det aprikosa hållet vilket kommer bli snyggt när man får till sommarbrännan.

 

 

 

Ha en alldeles underbar fredagskväll!

 


Kusin vitamin

Ikväll ska jag och Mathilda hänga, snacka skit och äta sushi. Vi har båda flängt omkring ganska mycket så vi har inte hunnit med att umgås fast vi bara bor två hus ifrån varandra. Så jag kan tänka mig att vi kommer ha mycket att uppdatera varandra om. Hon ska ju bege sig till Norge i helgen för att fira 17:e maj. Där firar de ordentligt minsann! Klädkoden är långklänning. Jag skulle ha hakat på om inte jag hade haft andra planer i helgen. Jag ska nämligen till Södertälje med några tjejkompisar från klassen. Vi ska bo på hotell, gå på spa och ut och käka. Nu låter det som om jag bor på hotell varje helg, men jag kan försäkra er om detta inte hör till vanligheten. Det ser CSN till förstår ni! 
 
Annars har jag ägnat dagen till plugg. Läst en del och tränat på tecken. Jag har examination nästa vecka där vi ska använda oss av de färdigheter som vi har förvärvat. Det är lite drygt att sitta och teckna för sig själv så jag kom på den briljanta idén att låta mamma "förhöra" mig via skype. Det var betydligt roligare!
 
Just det! Jenny tipsade mig om en serie som heter "Suits". Jag fastnade på dirr! Kan verkligen rekommendera den.
 
 

Piffa till det

Ibland är det väldigt tråkigt att äta ensam men då gäller det att göra det där lilla extra för att piffa till det. Idag till exempel blev jag sugen på blodpudding (eller radhusbiff som mamma brukar kalla det). Eftersom rätten i sig är ganska simpel att tillaga så stansade jag ut hjärtan med hjälp av en pepparkaksform. Tada! Genast såg denna vardagliga rätt betydligt trevligare ut. Tillsammans med hemgjord lingonsylt, keso och fräst vitkål så blev det nästan som en nobelmiddag.
 
 
Mötet var ju som sagt inställt idag men jag begav mig ändå ner till stan en sväng. Det var inget som jag direkt var på jakt efter utan mest för att strosa omkring och titta på folk. Hade tänkt att eventuellt ta en glass nere vid ån men suget försvann i samband med att solen fick för sig att gömma sig bakom några envisa moln. Tydligen hade det åskat hemma i Boxholm enligt säkra källor. 
På vägen hem köpte jag med mig en bukett med snittblommor. Vardagslyx! När jag blir stor (läs börjat jobba) så ska jag köpa hem snittblommor varje vecka. Det gör en så glad!
 
 
 
Hoppas ni har en skön onsdag
 
 

Brödbak

Kände för att baka idag, and so I did. Förra gången så blev jag lite besviken över resultatet då ytan på brödet blev stenhårt, nästan bränt. Dagens bröd blev riktigt bra faktiskt. Nam, nam - Jag älskar nybakat bröd!
 
Jag har pluggat en del också. Har inget som jag i ren panik måste göra vilket visserligen är ganska skönt men gör  mig ändå lite rastlös. Har ju haft en mycket intensiv period i början på terminen så jag är fortfarande inställd på fullt ös medvetslös. Kanske att jag till och med börjar läsa en skönlitterär bok istället. Brukar alltid plöja en hög på sommaren men varför inte börja alla redan nu? Är det någon som har tips på någon bra bok?
 

Fick samtal förut om att Pia är sjuk vilket gör att samtalet i morgon är inställt. Trist, men sjuk kan ju alla bli. Hon skulle återkomma med en nya tid. Hade verkligen sett fram emot att ventilera lite men det är ju tur att jag har mina nära och kära samt bloggen som kan vara mina små pyshål.
 
 

Måndag

Please do not feed the fears! Detta stod på min tepåse ikväll. Kände att den träffade mitt i prick. Huvudet har varit som en torktumlare idag. Det blir alltid så när jag unnar mig saker, gör något roligt och släpper loss. En smygande ångest som är mycket påträngande och irriterande. Jag känner mig inte förtjänt av alla dessa underbara och fantastiska upplevelser. Någonstans tror jag att det bottnar i rädsla för att förlora något. Vet inte exakt hur jag ska uttrycka mig eller vad det skulle kunna vara. Den närmaste liknelsen som kan förklara hur jag känner är ”allting gott har något ont med sig”. Precis som om jag nu måste vara på min vakt för en överraskande rekyl som kommer för att slå tillbaka. Jag märker ju hur sjukt det låter när jag beskriver dessa känslor och tankar. Förr hade jag agerat på ett ganska destruktivt sätt men nu vet jag hur jag ska göra för att komma vidare. Ska bli skönt att träffa Pia på onsdag och få lite feedback och mer peppning.

 

Justin!

Alltså jag har haft en helt underbar helg! Vet inte var jag ska börja. Vi kom i alla fall till Stockholm där vi mötte upp två kompisar för lunch på ett mysigt hak som serverade tacos. Ett litet ställe som man antagligen inte skulle ha hittat om man inte hade stockholmare i sällskapet. Därefter begav vi oss till hotellet och fick vårt rum en timme tidigare. Jag och Jenny gjorde oss klara inför kvällen samtidigt som vi peppade till Justins låtar som strömmade ur högtalarna. Gick ner till baren vid receptionen och tog ett glas champagne. (Man måste ju lyxa till det). Gick sedan för att möta upp Jennys kompisar på restaurangen Griffins steakhouse. Personalen, inredningen, drycken och maten var helt fantastiskt. Kan verkligen rekommendera detta ställe om ni ska ut och äta i huvudstaden någon gång.

Efter maten gick vi till hotellrummet, piffade till oss och drack lite vin innan vi tog taxi till Tele 2 arena.

Konserten var grym! Det går inte att beskriva den med ord, den måste upplevas för att göras rättvisa. Justins scennärvaro, den otroliga rösten och hela showen var amazing! Vid hade ståplatser och det kändes som om vi var riktigt nära honom.

Efter konserten blev det utgång på Berns. Har aldrig varit ute i Stockholm förut men jag har ju hört talas om detta ställe. Trodde aldrig att vi skulle komma in men det gjorde vi minsann. Och oj, säger jag bara. Musiken var grym och det var fullt med folk på dansgolvet.

Det var två trötta tjejer som vakande i den stora dubbelsängen med de fluffiga och sköna kuddarna. Oslagbar hotellfrukost och sen chill på rummet för att sammanfatta kvällen. Vi begav oss sedan till ett café för en snabbfika innan vi tog tåget hem. Tågresan är en historia för sig som jag kan dra i morgon. Kan nämna att SJ aldrig slutar förvåna mig.

TACK Jenny, Maria, Matilda, Emelie och Erika för en oförglömlig helg!

 
 
 
 

Idag smäller det!

Justin here I come! Åh, jag knappt fatta att det är mindre än ett dygn kvar till jag får står där framme vid scenen och dansa loss till "i'm bring you sexyback". Som om inte detta vore nog så kommer jag och Jenny luncha med några gamla klasskompisar, bo på hotell och äta på restaurang tillsammans med Jennys tjejkompisar som jag tidigare inte har träffat. Ska bli så himla kul! Vi kommer göra Stockholm osäkert.
 
Jag har precis fixat naglarna, pimpade dem med lite glitter. Hoppas bara jag kan låta det torka ordentligt innan jag pillar med något annat. Jag brukar ha svårt att hålla fingrarna i styr ;)
 
 

Pysseltorsdag

Eftersom jag inte har några föreläsningar för tillfället så blir jag väldigt rastlös om dagarna. Det är inte roligt då jag älskar att ha många bollar i luften och fara flänga hit och dit. Jag har ju varit ”duktig” och gjort de skolarbeten som ska göras hemma men det är ändå inte samma sak.Det har regnat typ hela dagen så har man inte kunnat sitta ute och sola heller. Jag ska verkligen inte klaga men det kliar i hela kroppen och jag sitter nästan och studsar här på stolen.

 

Har varit lite pysslig idag. Mosters lilla tös fyller ju snart 8 år och därför har jag gjort ett födelsedagskort till henne. Att göra egna kort och scrapbooka tycker jag är fantastiskt kul. Så detta har stillat min rastlöshet något. Bara för skojs skull så tränade jag på att vika servetter, fråga mig inte varför men det fungerar väl som någon slags terapi.Just nu står jag i valet och kvalet om jag ska baka eller inte. Hm, då måste jag ner till Ica och införskaffa ingredienser. Får fundera en stund till.

 

 

 

Det som är jobbigast just nu är det ihållande illamåendet. Jag blir lätt det efter måltiderna, som också har ökats på storleksmässigt samt större och tätare mellanmål. Jag kämpar som en liten blå och hoppas innerligt att illamåendet kommer ge med sig. Det är ju inte så att mitt icke-existerande sug blir större när man känner sig så direkt.

 

Tjolahopp, tjolahej! Ska slå en pling till mamma mu och höra vad hon har för sig.


Uppsala och blåsten

Något som jag inte kan sluta förundras över är hur sjutton det alltid kan blåsa i Uppsala oavsett vindriktning. Att det är motvind när man cyklar är ju visserligen en oskriven regel men man förväntar ju sig att det ska vara medvind på tillbakavägen. – Fullt logiskt! Däremot är denna stad inte logisk för fem öre. Jag har ju inte gjort någon vetenskaplig studie om detta men jag har dock en teori. Jag tror att Uppsala ligger i ett slags hål som gör att vinden kommer in och fördelar blåsten till alla väderstreck. Någon annan förklaring kan jag inte komma på. Jag och Mathilda tog en promenad nyss och höll nästan på att blåsa bort.

Nog tjatat om vädret. Ett klassiskt samtalsämne när man börjar bli gammal, höhö!

Igår fick jag mitt schema inför sommaren. Det såg bra ut och jag ser fram emot att jobba inom hemtjänsten i år igen. Älskar verkligen att jobba med människor! Jag jobbar däremot hela midsommarhelgen men då bli det klirr i kassan i alla fall. Eftersom det är mitt sista sommarlov så kommer jag inte jobba perioden. Tänkte passa på att njuta, umgås och hälsa på kompisar. Sen är det ju ett sort happening som äger rum i slutet på augusti. Fina Maria ska gifta sig med mannen med stort M! Åh, det ska bli så kul att få se dem bli äkta makar. På Öland såklart, där allting en gång började..”alltså han är verkligen inte min typ” – hrm, just det Maria ;)

Nu ska jag dyka ner i litteraturens underbara värld. 

 

Effektivitet

Idag har jag varit sjukt effektiv och fått massor med ärenden gjorda! Även andra mindre roliga sysslor som tvätt och strul med e-legitimation har fixats. Som om inte detta vore nog så har jag även jobbat med mig själv. Gjort aktiva förändringar och lagt i en högre växel. Ni vet ju hur hemskt det låter när varvmätaren på bilen går över 2500 (à la pensionär). Mycket ljud utan att komma framåt.

Skönt att vara tillbaka igen. Tycker om Uppsala och allting runtomkring - det känns som mitt hem här. När jag tänker framåt ett år så har jag ingen aning om var jag befinner mig. Känns både läskigt och spännande på samma gång. Men nu ska vi vara här och nu som jag så fint förespråkade om igår på tåget.

Ligger redan i sängen som även har fått den praktiska funktionen som soffa. Inget vidare att ha på TV:n ikväll så det får nog bli att streama något.

 

Ha det fint!


På tåget

Sitter här och tittar ut genom fönstret. Lämnar östgötaslätten som står i full grönska. Det är vackert och jag kan inte låta bli att drömma mig bort. Just nu längtar jag till så mycket. Det är ju trots allt bara en månad kvar innan denna termin är slut. Var tog den vägen? Jag är ganska duktig på att längta lite för mycket och glömma bort det som sker i studen. Hur ska jag kunna njuta om jag inte är närvarande och lever medvetet nu? 
Gud så filosofiskt och klyschigt det där lät. Men faktum är att det är just precis dessa tankar som flyger omkring i mitt lilla huvud här på tåget. Jag ska se till att konkretisera tankarna till handling. Hur enkelt som helst, inte sant?
 
 

andra maj

Hej! Jodå, jag överlevde min födelsedag men jag var riktigt sliten och trött igår kan jag meddela. Det kommer väl med åldern!
Blev firad av mor och far på morgonen. Fick vinglas och smycken. Sedan på kvällen kom mina vänner hit och vi grillade och hade det väldigt trevligt. Eftersom de läser min blogg så hade de snappat upp hinten om vad jag önskade mig, - bidrag till en framtida tatuering!
Sedan begav vi oss ut till Harrys i Linköping (inte Jennie dock eftersom hon är gravid), där vi röjde hela natten. Kom hem som en slagen hjälte med en kraxande röst och ömma fötter. Tecken på en lyckad utgång!
 
Igår kom min bror och hans familj och hälsade på. Fick fina presenter utan av dem också. Plus en HEMLIG ÖVERRASKNING som jag kommer få i sommar. Försökte lirka ur min brorson vad det var för påhitt men han var fast bestämd om att inte berätta för faster Lina.
 
Denna dag kommer ägnas åt lite plugg. Sedan i eftermiddag ska jag fika med Jonna. Har inte träffat henne på väldigt länge så det ska bli jättekul.
 
 
 
 

RSS 2.0