God morgon!

Idag känner jag på mig att det kommer att bli en bra dag. Det brukar alltid fungera bra om frukosten blir smärtfri, dvs ångestfri, vilket den var idag! Sen så går det ju inte klaga när solen skiner ute heller:)

Har slarvat lite med uppdateringar på senaste tiden märker jag. Detta ska det bli ändring på. Men jag har inte haft något speciellt att tillföra. Det har jag nu!
Gårdagen gick i full fart. Åkte upp tidigt till hästen och red honom. Sen så var jag bjuden på lunch hemma hos Sara. Det var jättemysigt. Hon hade lagat till kycklingwok och ris vilket smakde gott. Det är tur att både jag och Sara är lite crazy i stark mat.
Sen så var det dags att fara upp till stallet igen, men denna gången skulle jag rida Petras lilla 4-åring. Han blev lite tokig när jag skulle hoppa upp då han fastnade med bakbenet i pallen, men jag lyckades hålla mig stadigt kvar i sadeln!
Kom hem. Käkade lite fort. Mattiden rubbades en aning vilket var jobbigt. Även fast jag inte är särsklit hungrig så blir allt fel om jag inte håller mina mattider. Att komma i otakt är det värsta jag vet. Det måste ju gå vissa timmar mellan varje mål för att inte skapa ångest. Jag är komplicerad just nu märker jag. Men det får jag nog lov att vara ett tag nu när det har varit lite extra tufft. Behöver rutinerna för att hitta tillbaka till balansen och harmonin igen.
Lite irriterad var jag igår. Apoteket har yrat till det med mitt recept. Beställde mina drycker i måndags för att de skulle komma hem till fredagen. Men oj! Det har blivit fel och de kommer inte förrän nästa vecka! Nu har jag inga drycker kvar. Sjukdomen jublar och gör vågen. Jag blir orolig. Jag behöver ju faktiskt dem just nu eftersom jag hade gått ner sist. Hur ska jag göra nu? Att äta större portioner komme rnog inte gå. Jag tycker ju de portioner jag äter just nu är gigantiska!!

Idag ska jag, Jonna och Ella åka in till Vadstena och titta på när 3:orna går på bal. Tänk att det var vi som gjorde det förra året. Helt sjukt vad fort tiden går...De har ju beställt bra väder i alla fall. När vi gick var det svinkallt och regnet hängde i luften.

Här kommer lite bilder ifrån Ålandskryssningen!

 
Syskonbarnen Alvin o Noa


Jag o Alvin. Coola va?!

I hamnen innan ombordstigning

Alvin o Julia

Syster o bror

Solnedgången

Ha en underbar lördag i solen:)

Oro i kroppen

Usch, vilken jobbig dag det är idag. Vägningen gick sådär. 4 hg ner...Jag vet att jag måste ta tag i det nu innan det börjar dala ner igen. För om det går ner mer så blir det den där onda spiralen. Ner, ner, ner och ner. Tankarna har blivit allt fler och är mer jävliga än någonsin. Jag kämpar verkligen emot dem men jag är så trött på dessa strider vid och efter VARJE måltid. Kan jag inte bara få vara i fred? När jag var inlagd så hade jag inte så mycket annat val än att följa mitt matschema. Det var så smidigt att inte bry sig om något. Lägga över ansvaret på någon annan, det var ju DERAS "fel" att jag gick upp i vikt.
Oron kryper under skinnet på mig. Hårbotten kliar. Det gör den så fort hon är där och stör. Jag kan inte sitta still utan vandrar runt och runt i hela huset. Pappa blev galen på mig igår. Jag hade planerat att titta på äntligen hemma men det gick inget vidare. Suck..
Det gick bra på gruppen igår. Pratade mycket om identitet, vem man är och vad man vill göra. Jag blev helt slut efteråt. Huvudet var som bortdomnat och jag gick på någon energi i stil med en lågenergilampa. Jag pratade även med Gertrud efteråt. Jag fick en matdagbok som jag ska fylla i. Har haft en sån innan men då var jag inte i så bra form eller särskilt engagerad om man säger så. Tror nog att det kan vara bra att se nerskrivet, svart på vitt, vad man har fått i sig under dagen. Gertrud var även på mig om smöret på smörgåsen. Jag har börjat hoppa över det nu igen. Och det heter smörgås äv en anledning, inte sant?

Nog tjatat om tråkigheter..En rolig grej som jag hux flux bestämde mig för i går är att jag ska åka till Thailand i fem veckor tillsammans med min syster och hennes sambo och barn. Jag känner att jag behöver komma ut i världen och se mig omkring. Att lämna vardagen och komma till en helt annan plats, i en annan världsdel, och få perspektiv på min framtid. Uppleva friheten och lämna sjukdomen hemma. Men för att komma till Thailand måste jag fördela henne i småbitar för att sedan utplåna henne helt.

Gah, nu är det jobbigt igen! Peppning påkopplad...Fokusera på allt roligt som jag kan göra när jag är frisk. Bli av med näringsdryckerna. Sommaren är på ingång. Sola, bada åka ut med båten. Tävla på hästen. Inreda mitt rum. Skratta och umgås med kompisar in på småtimmarna. Pimpla vin och grilla. Börja jobba igen, komma in på skola. LEVA LIVET!
Anorexin ger mig ingenting av det här. Hon vill bara förstöra för mig och vill inte att jag ska må bra. Hon vill bara dra ner mig i skiten. Men jag tänker inte tillåta det!

Ida kommer förbi en sväng ikväll. Vi ska titta på Grey's Anatomy och snacka skit:) Det ser jag fram emot!

Hjälp! Vägning!

Är VÄLDIGT nervös just nu. Varför vet jag inte..Eller jo, det vet jag ju. Jag ska vägas idag. På ett sätt vill jag det eftersom då vet jag hur mycket jag väger. Kontrollbehov? Jag har ju som jag nämnt tidigare ingen våg hemma längre. Den tog dem ifrån mig. Vilket var bra, för det är inte normalt att väga sig 25 gånger om dagen, plus att vakna på nätterna och springa och ställa sig på den bara för att man har drömt att någon har tvingat i en mat.
Men om (vilket den ska) pekar uppåt så kommer det också bli jobbigt. Jag vill inte gå ner och jag vill inte gå upp samtidigt som jag inte vill stå still eftersom jag inte kan bli friskt om jag inte ökar på min vikt. Mina tankar är jobbigt just nu...

Shit, måste göra mig i ordning för att åka in till mottagningen. Skriver mer sen!
Kram

Sommartider hej hej...

Idag är det verkligen sommarvärme ute! Jag och mamma har spenderat nästan hela dagen ute i trädgården där vi har planterat om våra tomatplantor. Måste säga att vi har lyckats riktigt bra med dem med tanke på att varken mamma eller jag har särskilt gröna fingrar.
Har även uträttat lite andra ärenden med försäkringskassan. Fick sitta i telefonkö ett bra tag. Fick könummer 92 (!) Har kommit fram till att jag inte är någon kömänniska. Det är det värsta jag vet för jag blir fruktansvärt rastlös.

Annars har denna dag fungerat bra. Får tacka min mor o far för den ärvda envisheten, för det har banne mig inte varit lätt..Jag har kommit på ett nytt sätt för att stå ut ångesten. Jag lägger mig ner i sängen 10 minuter och försöker att andas lugnt. Tro det eller ej, men redan efter dessa 10 minuter har ångesten dämpats. För när den är som allra värst brukar jag tänka att det inte kan bli värre än vad det är just nu. Och man dör ju inte av ångsten ven om det känns som så ibland.

I morgon ska jag iväg in till LPC och vara med på gruppen. Har inte varit med på två veckor nu, eftersom jag var sjuk en gång och förra veckan var jag iväg på dygnskryssning. Saknar Mette! Hon ringde mig i förrgår så vi pratade en stund. Hon hade tufft hon också just nu.

Ikväll ska jag hoppträna med pollen. Hoppas att vi ska vara utomhus ikväll. Sist var vi i ridhuset och det blev hemskt varmt:(

Ikea

Idag så åkte jag, mamma och pappa in till Linköping för att gå en sväng inne på IKEA. Jag skulle köpa en TV-bänk som jag har hittat till mitt rum. Att gå på IKEA är bland det roligaste jag vet, jag kan gå där i timmar. Dessvärre så delar inte pappa denna åsikt med mig och mamma..Vi åt lunch där inne vilket gick förvånansvärt bra. Var lite spänd över att få panikångest mitt bland allt folk, men ångesten kom aldrig! Kan inte beskriva vilken lättnad och lycka som spred sig i kroppen. Jag har ju haft en av mina "incidenter" inne på just IKEA, då det slutade med att Lina bara kom till de blommiga lampskärmarna för att sedan åka ambulans in till sjukhuset. Märkte att mamma hade ett extra vakande öga på mig när vi gick igenom lampavdelningen.
Det var med nöd och näpe som min nyinvesterade bänk fick plats i bilen. Efter att ha fällt ner både ett och två säten så kunde vi stänga bagageluckan.

För övrigt har denna dag fungerat väldigt bra. Lite tuffare på eftermiddagen men jag lyckades minsann att vänta ut henne och vara starkare än sjukdomen! Men jag måste sysselsätta mig HELA TIDEN för att hålla tankarna i schack. Jag vet inte om sysselsättning egentligen är så mycket bättre, men just nu så är det enda som fungerar.
Jag är riktigt stolt över mig själv idag! Jag hoppas att denna positiva trend håller i sig nu. För aldrig mer vill jag ner till botten igen. Been there, done that

Mamma är ledig i morgon, vilket känns skönt. Känner att jag behöver ha lite uppsikt från omgivningen just nu. Vi ska nog boka behandlingar i morgon också, eftersom vi ska åka på SPA nästa vecka tillsammans med min kusin och hennes mamma. Destinationen blir Tylösand. Är det någon som har varit där?
Detta är en present från mamma som hon lovade att vi skulle göra när jag blev utskriven från sjukhuset. Det ska blir riktigt härligt. Att skämma bort sig själv lite:)

Nu ska gaddarna borstas (sitter redan i pyjamasen), drycken ligger i magen, vetekudden är värmd och sängen står inbjudande och väntar på mig.

God natt!

Saturday again

Det känns som om en orkan har dragit förbi genom huvudet och kroppen. Lika bra som jag har mått i två dagar, lika dåligt har jag mått de senaste två dagarna. Jag är så trött på denna krokiga väg tillbaka från sjukdomen. Jag vill inte falla tillbaka men jag märker att jag motvilligt har tagit ett steg tillbaka. Jag märker det även lite på vikten tyvärr..Jag är livrädd för att gå ner för jag vet hur mycket starkare hon blir då. Varför lyder inte den friska delen av mig? Har jag blivit så lättmanipulerad att jag ger vika till de dumma tankarna igen? Vad ska jag göra? Jag har bara lust att banka något hårt i huvudet på mig själv, i hopp om att den lilla djävulen ska fara sin kos.
Kanske gjorde det lilla bråket med pappa igår inte situationen bättre. Han sa väldigt många saker som verkligen gjorde mig sårad. Ibland blir jag fruktansvärt trött på hans okunskap och brist på empati. Jag förstår att han är orolig för mig men när han inte lyssnar på mig när jag försöker förklara så känner jag mig så uppgiven, det tjänar liksom ingenting till.
Jag känner mig bara i vägen just nu. Har bara lust att gå och lägga mig under mitt tjocka duntäcke och sova bort alla jobbiga känslor. Men så enkelt är det inte...
Kan inte hjälpa att jag bär på så mycket självhat. Jag är så besiken på mig själv. Just nu känner jag mig som en stor misslyckad idiot som bara kastar bort mitt liv. JAG ÄR SÅ ARG ATT JAG BARA VILL FÖRSVINNA FRÅN MIG SJÄLV!!

Har precis ätit här och ångesten är starkare än nånsin. Har som en stor klump i halsen som hindrar mig från att kunna svälja och andas normalt. Panik över känslan att jag har ätit för mycket, rädsla över att sjukdomen kommer att när som helst börja plåga mig. Idag orkar jag inte ta någon fajt. Jag är alldeles för trött och deppig. Precis såna här tillfällen som hon älskar. Men det är hon som har gjort mig trött och ledsen. Det är hennes fula rävspel...

Nu ska jag bara vila färdigt och sen så ska jag åka upp till hästen. Det är den bästa medicinen mot ångest. Mamma ska följa med också.
Jag vet att jag skrev förra lördagen att jag skulle ge mig på att äta godis denna helg. Tyvärr blir det inget med det idag. Jag har sänkt ribban några pinnhål för att sakta men säkert jobba mig tillbaka. Just nu är prioritet ett att få rutin på alla måltider och mellanmål igen. Inget mer fusk eller smusslande här inte!


min ångestmedicin<3


trafikköer..

..är något bland det värsta jag vet! Aldrig att jag kommer flytta till in till smeten i Stockholm. När vi äntligen hade lyckats ta oss av från båten, tack vare mina vassa armbågar på de pensionärer som försökte präja ner mig, så fastnade vi i något som är värre än rusningstrafik. Jag hade totalt glömt bort att det är långhelg denna helg och då ska ju ALLA åka SAMTIDIGT. Fick köra 30 km/h mellan Stocholm och Södertälje. Fy vad segt! Och jag som har så svårt för att sitta still under länge perioder höll på att drabbas av panik och stress! Jag har tävlat idag och jag hade bråttom upp till stallet igår för att göra i ordning häst, transport och putsa sadel o träns. Kom hem så sent och jag var fruktansvärt trött. Tog beslutet att åka upp tidigt idag på morgnen istället.
Nu är jag totalt avtrubbad av trötthet. Somnade en stund i soffan nyss. Ska kolla en sväng på Bonde söker fru och sen blir det att krypa ner, därav detta meningslösa, tåkiga inlägg. Jag orkar ´varken tänka, känna efter eller skriva mer. Jag återupptar tangentgympan i morgon igen när jag har tankat på med lite mer energi.

Ha en bra kväll och god natt;)

En route

Sitter här med min lilla rosa dator i bilen och lyssnar på musik. Vi är påväg upp till Stockholm för att dra iväg med Birka paradise för att fira farmorn som fyller 80 samt min lilla systerdotter som fyller 3 år idag. Det ska bli skönt att komma iväg från vardagen under ett dygn. fast samtidigt är jag lite nervös. Vi ska tydligen äta buffé på båten ikväll. Och jag tycker buffé är jobbigt. Det kvittar hur lite eller hur mycket man äter så känns det som om man har ätit allt som finns på bordet. Även fast det brukar vara så att man pillar i sig för lite i jämförelse med en normalportion.
Begreppet normalportion är också väldigt svårt för mig. Jag har en lapp på kylen hemma som jag har fått av dietisten. Där det står exakt hur mycket man ska få i sig. Exempelvis 2 potatisar, 2-3 dl pasta, 6 köttbullar, 1,5 dl köttfärssås osv.. I slutändan så blir min så kallade "normalportion" ALLTID dubbelt så stor än vad den ska vara i mina ögon. För egentligen så är ju inte två små förskpotatisar likvärdiga med två vanliga potatisar som jag åt i förrgår. Men rent psykiskt så skulle jag aldrig äta mer än två potatisar oavsett storlek. Fem myror är fler än fyra elefanter. Något att jobba vidare på märker jag..

Hade vägning idag innan vi för iväg. Plus 2 hekto. Vet inte riktigt vad jag känner. Sjukdomen jublar medans jag är ganska tom känslomässigt. Vet inte om det är bra eller dåligt. Det kommer nog att komma ifatt mig ikväll. Hoppas inte att det kommer i samband med buffén. Då blir det nog för mycket på en gång.

Jag kommer verkligen göra allt för kämpa emot henne idag. Hon ska inte förstöra för mig. Jag vill bara kunna slappna av och ha det skönt.

Igår träffade jag mina underbara tjejer på Gusto. De lunchade och jag fikade. Tiden bara flög iväg. Jag har inte skrattat så mycket på länge:) Vid såna tillfällen känner jag mig levande igen. Tack för att ni finns! Känns skönt att midsommar är bestämd. ÖLAND here we come;)


Sjukdomens baksidor

Jahopp, måndag igen. En del av mig är jättepepp! Den andra delen, den sjuka delen är enivs och elak. Igår var hon jättedum emot mig. Jag råkade stå framför en spegel när jag skulle byta om till ridkläderna igår, och genast var hon där. "Men SHIT vad du har blivit STOR, såhär kan du ju inte ut. Äcklig är du, snarare motbjudande."
Jag lyssnade. Klämde och kände. Letade frenetiskt efter en våg, hittade ingen. Det fick bli ett måttband. Så jävla korkat gjort...Om jag hade varit i mitt friska tillstånd i det ögonblicket så skulle jag inte ha reagerat på att centimeterna var fler än förra gången jag mätte. Men det här var mitt bevis på att häxan talade sanning. Jag hade ju blivit större, betydligt större!
Ångesten var oundviklig, kom som ett brev på posten. Tack så mycket anorexin för den!
Mamma fick bli den som tröstade mig. Jag har ju redan gått igenom det här. Jag har accepterat min viktuppgång. Jag har bara fått uppleva positiva saker i samband med min nya vikt. Jag orkar mer,  har blivit utskriven från sjukhuset, blivit av med en dryck, får göra det bästa jag vet- rida min häst! och brutit den hemska isolering som jag levde i när allt var som värst. Är detta något jag vill tillbaka till? ABSOLUT INTE, är den första reaktionen från mig. Självklart vill jag inte gå tillbaka till den hemska vardag. Men vad är det som anorexin ger mig? Något måste det vara eftersom jag lyssnar på henne ibland. Jag kan i komma på något men när hon har mig i sina klor så existerar inte verkligheten omkring mig. Jag är som i trans. Låt mig va! Det finns inget som ni kan göra, det är försent.
Jag kan inte tacka min familj och vänner nog, som inte ger upp! Ni tror på mig när min motivation inte finns, ni peppar och tröstar mig. Utan ert stöd skulle Lina inte vandra på planeten Tellus idag.

Jag mådde bättre på eftermiddagen då jag åkte upp till stallet, min frizon. Mamma följde med. Jag skrittade ut en långsväng i skogen. >Då kände jag att livet är alldeles för kort och alldeles för fint för att bara kasta bort. Jag har hela livet framför mina fötter som bara väntar på att jag ska börja ta kliven emot framtiden och börja leva MITT liv igen, så som jag vill leva det, utan sjukdomen.
Jag var jättetrött igår efter den jobbiga dagen. Somnade innan nio och tog faktiskt lite sovmorgon idag. Eller sovmorgon för att vara mig. Tolv minuter över sju! Är nog rekord tror jag..
Sitter just nu i köket och har nyss ätit frukost. Magen gör ont. Magsäcken kan nog ha dragit ihop sig lite nu under den jobbiga veckan. Får jobba på att tänja ut den igen, men det gör förbaskat ont. Men det ska kännas att bli frisk. Vägen är inte spikrak och smärtfri. Ett jobb som är värt att utföras då lönen är ovärderlig. -Mitt liv!
Imorgon ska jag vägas och tydligen träffa en läkare. Det var någon somatisk undersökninig som skulle göras. Sist tyckte de att mitt blodtryck var för lågt. Jag har ingen aning om vad det ska ligga på. Är det någon som vet?

Idag ska jag träffa mina underbara vänner från gymnasietiden. Nu är de flesta hemma igen från världens alla hörn. USA, Norge, Spanien m.m.
Sen så ska jag träna med hästen ikväll för min tränare. Det ska bli roligt. Jag ska köra transporten själv:) Måste säga att jag är inte helt tappad bakom en vagn när det kommer till backningen. I helgen lyckades jag baxa mig ur en knepig situation med både hästar och bilar runt omkring.

Kram

Lördagsgodis

Jag kan inte hjälpa att jag blir lite avundsjuk på alla som står vid godisavdelningen i affären på lördagarna. Jag vill också kunna köpa mig lite smågodis till kvällen. Egentligen är jag inte särskilt sugen på det men just mysfaktorn i det hela. Att "festa till det" lite extra på helgen. Vad ska jag festa till på? Blanda i lite frysta hallon i drycken kanske? Jag vet ju att jag KAN köpa mig en påse med godis men just nu VET jag att jag inte klarar av det. Även om jag skulle åka iväg till konsum nu så skulle innehållet förbli orört, tyvärr. Sist jag handlade lösgodis stod jag och plockade i bitar som matchade varandra perfekt så att det skulle se snyggt ut i godisskålen, mer som prydnad. Jag är sjuk, I know...

Annars har denna dagen gått kanonbra! Över förväntan faktiskt. Kände lite ångest efter maten förut men den lyckades jag skrämma iväg genom att prata roliga minnen med mamma. Jag blir mycket starkare för varje gång jag reder ut en jobbig situation. En rejäl kick för självförtroendet!

Just nu sitter jag och överväger om jag ska hoppa in en sväng i duschen eller inte. Oftast blir jag trött och seg efteråt så då kommer jag nog kunna somna tidigt och smita ifrån alla jobbiga tankar som vanligtvis brukar komma efter kvällsmålet. Planerar i alla fall att kolla på Malena ikväll och hålla en tumme eller två. Intresset för hela kalaset med eurovision ligger på samma nivå som mitt intresse för fluglarvens fortplantning i den biologiska mångfallden. Med andra ord så kvittar det för mig hur det går för Sverige. Det är ändå aldrig rätt låt som vinner eftersom alla grannländer röstar på varandra och den ena muthärvan efter den andra avslöjas i kvällstidningarna. Det senaste var väl någon deltagares ansikte på en vodkaflaska som delades ut till juryn?

Ha en trevlig lördagskväll och ät en godis för mig också:) Det ska bli mitt mål till nästa vecka. Lina ska köpa lördagsgodis som inte matchar varandra;)


Motivation sökes?

Jag har inte varit direkt sugen på att blogga nu ett tag. Känner att jag inte har haft så mycket att tillföra. I alla fall inte något från mig. Anorexihäxan har varit fruktanvsärt påtaglig de senaste dagarna. Och släppa hennes tankar lösa här på bloggen vet jag inte om det är särskilt smart? Men å andra sidan så är ju denna blogg till för att just ventilera mina tankar , känslor och berätta om hur min vardag ser ut.
Nåväl, låt gå...När jag kom hem ifrån avdelningen gick allt super. Inga problem så långt ögat kunde nå. NU ÄR JAG FRISK!, trodde jag. Sen så tog smekmånaden slut och hon märkte att jag var påväg att skilja mig ifrån henne och leva lyckligt med mitt nya, friska liv. Ånej, sakta i backarna! Så lätt kommer jag inte undan. Tankarna blev allt fler och fler och till slut började jag lyssna på dem. Igen..Dialoger som till exempel;

"Så, nu är du tjock igen nu kan du sluta med de där vidriga näringsdryckerna. Ser du någon annan i din omgivning som dricker såna?" Nej, kanske inte. Men jag BEHÖVER dem fortfarande och jag ska ju inte dricka dem hela livet. Jag blir av med dem när jag nått min normalvikt. Och förresten så vet jag ju inte om "alla runt omkring" dricker såna eller inte.
"Normalvikt? Jo, jag tackar. Känner du inte hur mycket större dina lår har blivit och för att inte tala om MAGEN! Kinderna dallrar ju till och med när du går. Dina gamla jeans sitter ju supertajt" Jo, jeansen sitter tajtare nu. Men det måste dem ju göra. Jag SKA ju gå upp i vikt.
"Haha, visst. Men det är skillnad på att gå upp i vikt och att blir fet och äcklig." Är det?!
"Ja, för din kropp bara suger åt sig fettet i maten. Den tål inte att äta normalt. Det kommer den aldrig göra, det är bara att inse. Och du GÖDER den med näringsdrycker. Strunta i dem!" Gör den?! Jaha..Jag får ju inte röra så mycket på mig så jag kanske kan strunta i dryckerna ändå. I alla fall ta bort en..Fast jag vill ju bli frisk.
"Så du menar att bli fet gör dig frisk? Prova det då, men det nya och lyckliga livet kommer inte i samband med att proppa i sig mängder med mat. Börja med att ta bort en dryck och se vad som händer" Okej..

Med risk för att verka totalt konstig och schizofren så är det tyvärr såhär mina tankar har sett ut den senaste veckan. Det är SKITJOBBIGT att hela tiden bli motarbetad när man verkligen försöker bli av med sjukdomen. Jag fukskade bort en dryck. Och en till. Men sen så blev jag påkommen. Nu är det hundra gånger svårare att få sig dem än vad det var innan. Förut så var det en självklarhet att ta dem, en vana. Nu "lyckades" jag inte strunta i dem. Ett misslyckande, för jag höra av häxan. Jag klarar ju ingenting.
Även fast det är jobbigt så går det ändå lite bättre nu. Jag får kämpa och vara på min vakt HELA tiden. Ser hon en möjlighet så tar hon den. Direkt.

Dagen är inte planerad än. Jag vet på ett ungefär vad jag ska jag göra. Faktum är att den är lite "oplanerad" med flit. Jag måste träna på att inte ha kontrollen och planera allt jämt. Hur normalt är det för en 20-åring att planera in på sin "lilla lista" att vattna blommorna, hämta posten klockan 13.00, tömma kaffesumpet i bryggaren, cykla bort till macken och köpa tuggummi, och lösa minst ett korsord, i exakt samma ordning varje dag? 

Kom på att i helgen är det ett år sedan jag gick på bal. Många minnen kommer fram. Både roliga och tråkiga..


Cattis, Maria, Hanna och jag

MFT

Idag var det återigen dags för multifamilje-terapi. Det var roligt att träffa de andra tjejerna igen. Elin, Nora och Jossan:) Fast den första känslan var en obehaglig känsla. Att åka in till sjukhuset väckte en massa jobbiga minnen. Kanske var jag också lite nervös inför återträffen. Vetskapen om att man kommer diskutera tuffa ämnen som handlar om anorexin gjorde mig lite vemodig. Det är så svårt att hela tiden fortsätta utmana henne. En del av mig tror att jag är helt frisk, men jag märker ju att hon är där och stör än. Framförallt hela förra veckan så lyckades häxan vinna alltför många duster. Jag orkade helt enkelt göra motstånd. Men idag har jag tankat på med ny kraft och energi! Hoppas verkligen att den håller i sig nu så att jag kan boxa vidare.
Efter maten vilar vi en halvtimme. Och då kom min ångest. Då är det skönt att ha en behandlare i närheten som kan förklara varför man känner som man gör och att det är en del av vägen tillbaka. Efter ångesten så blev jag fruktansvärt trött och nästan somnade.
En positiv grej är att min ångest inte längre är lika kraftig som den har varit innan. Visst att den kommer ibland men den går över relativt fort.
Är väldigt trött just nu, även fast jag har suttit still nästan hela dagen inomhus. Har tömt hjärnan på känslor och tankar. De övningar som vi gör tar på krafterna fast man inte tror det.

Ikväll blir det lugnt. Kanske ska kolla lite på Marlena som tävlar i eurovison song contest. Diggar henne skarpt! Tror hon kan gå långt. Fast i de lägre registerna låter hon nästan som en transvestit:/

Imorgon ska jag vägas..vet att jag kommer få panik när jag ser hur mycket jag har gått upp, för det känner jag att jag har gjort. Men det är ju det jag ska så det är bara att ta fajten och kämpa vidare. Kilona ska ju upp förr eller senare i alla fall. Sen på eftermiddagen har jag nätverksmöte med min läkare och behandlare. Hur det går återstå att se.

Nu jäklar

Ny vecka, nya tag, nya möjligheter! Fasen vad jag är arg. Främst på mig själv. Men även lite på pappa. Vi bråkade lite i helgen. För tillfället är jag väldigt känslig för allt. Ibland är det kanske måhända petitesser, men för mig, just nu är det som om hela världen faller samman!
Anledningen till denna fajt var att pappa anklagade mig för att ha fuskat med maten även fast jag var oskyldig. Det kvittade hur mycket jag försökte förklara för honom, lugnt och metodiskt, så bara struntade han i att lyssna på mig. Om det är något jag hatar så är det när folk inte lyssnar på vad den andra har att säga, utan envist hålla kvar vid sitt antagande. Han ignorerade mig TOTALT! Jag kände mig maktlös och sårad. Alltså så tog jag ut mina känslor på maten i alla fall, även fast det hade varit en bra dag. Och sen så konstaterade jag att mitt knä inte håller för att springa på asfalt längre sträckor. Jag VET att det var dumt att ta på sig löparskorna och ge sig ut, men det hjälpte ju... För stunden i alla fall. Det var en sån befriande känsla att bara få springa av sig all ilska med vinden piskandes mot ansiktet. När en jobbig tanke dök upp ökade jag bara farten.
Jag har bara mig själv att skylla. Visst att pappa kan ta på sig en del för han betedde sig verkligen dumt, men jag, det friska jaget skulle ha ruskat av mig den jobbiga häxan på axeln och ringt till någon och prata av mig i stället. Det här var sista gången som anorexin vann över mig. Nu jävlar ska hon puttas ner en gång för alla. Och jag är laddad till tänderna, förbannad och motiverad! Det är bara att bryta ihop och komma igen...

Jag har fått en inbjudan till en maskerad för att fira en kompis som fyller 20. Är det någon som har några idéer på vad jag skulle kunna klä ut mig till?


Haha!

Vet ni vad jag gjorde med den dumma äckliga müslin? (ser ni att jag har lärt mig göra ü:n? Tack vare Molly) Jag gjorde egna energibars! Jag blandade ihop något eget påhitt med müsli, pumpakärnor, tranbär, honung m.m. In i ugnen på hög värme och Vòila! Smidiga, goda och nyttiga mellanmål. Bättre brödlös än rådlös!

Annars en lite tuffare dag än vanligt. Vekligen berg o dalbana-humör idag. Pigg och stark ena stunden och sen deppig, arg och slängar av tjockkänslor. Det tär så mycket på mig när det svänger såhär. Ibland kan jag inte ens hitta orsaken till mitt plötsliga depphumör, vilket gör mig frustrerad. En känslig period nu kanske. Grät som en gris förut när jag hörde Gabriellas sång. Den är så fin och berörde mig väldigt mycket. Jag har HUR MYCKET KÄNSLOR SOM HELST! Både bra och dåliga. Jag tror kanske att det kan bero på att jag tidigare har stängt av många känslor och levt mitt liv på rutin och helt apatiskt tagit mig igenom vardagen. Det var helt enkelt smidigast så. Då behövde jag inte känna efter. Jag måste börja lära känna mina känslor!

I morgon ska jag följa med Petra på dressyrtävling. Hon behövde lite hjälp och självklart ställar man upp:) Sen på kvällen ska jag träna själv för min dressyrtränare Lotta. Skulle ha gjort det idag egentligen men spöregnet gjorde mig inte direkt motiverad...

Vad har ni gjort idag?


Resultatet på mina

My day so far..

Än så länge så har detta inte varit min dag idag...Allt började vid frukosten. En ny musli var inhandlad. Ni som inte redan vet så är jag EXTREMT kräsen vad gäller musli. (Hur fasen gör man U med prickar över? Knappar på alla tangenter som finns med diverse kombinationer med både Ctrl och Alr Gr men inga prickar..ser så larvligt ut när jag ska skriva musli)
Hur som helst...denna musli av märket finax, Branmusli var en stor besvikelse! Flingona hann liksom mjukna jättefort och blev fruktansvärt äckliga. De tidigare flingorna hade tagit en mer mjölig konsistens och bildade nästan en degklump i munnen. Känslan gjorde mig nästintill spyfärdig! Donerade muslipaketet till Vera Bengtsson (min lilla kanin). Hon verkade gilla dem i alla fall. Fast visserligen äter hon dem inte tillsammans med fil...

Denna patetiska incident gjorde att mitt humör dalade från att vara på toppen ner till tjurig och överkänslig. Pappa fick sig en släng av muslihumöret då han tog det sista kaffet, vilket gjorde mig förbannad. Begav mig senare till tåget för att åka in till dagvården. Tog sällskap med Mette in som skulle träffa sjukgymnasten och dietisten. Mötte dietisten i dörren som berättade att mitt recept på de nya näringsdryckerna hade krånglat lite. Annars gick allt bra inne på LPC. Värre var det när jag skulle gå tillbaka till stationen igen. Det spöregnade! Som om jag inte blev tillräckligt blöt så var det en lastbil som skvätte upp en kubik vatten över mig när jag gick på trottoaren. Behöver jag nämna att humöret började närma sig bristningsgränsen? Som om inte detta vore nog så var tåget försenat. Alltså så missade jag min anslutnade buss hem med 3 minuter. Tjohoo, vilket flyt jag har! Skulle håva upp min mobil för att ringa mamma och säga att jag inte kunde möta upp henne vid den tiden vi hade bestämt. Vilken mobil? Jo just det! Den som ligger kvar hemma på laddning! Där står jag i regnet, tjurig, blött och irriterad på stationen och väntar på nästa tåg som går om en timme. Tänk om jag bara hade köpt rätt musli!!

Nu kan väl denna dag bara bli bättre? Efter regn kommer solsken, inte sant?


En regnig onsdag

Jag låg avslagen hela dagen igår. Febrig, snorig och seg. Man känner sig väldigt ofräsh när man är sjuk. Jag åkte och hyrde en film för att pigga upp mig med. Det blev Rally Brudar. Hade tänkt se den på bio när den gick men det blev aldrig av. Tyckte den var riktigt rolig, precis min humor!
Är det inte konstigt att när man egentligen inte orkar göra särskilt mycket och är sängliggandes så kommer man minsann på miljoner saker man skulle vilja göra?!
På kvällen så tog jag mamma en liten promenad. Kände att jag behövde fylla mina lungor med ren syre. Parkerade sen i min goa sacosäck framför tv:n halvdöd med feberfrossa.

Känner mig inte mycket piggare idag men jag är så trött på att göra ingenting så jag tvingade mig upp ur sängliggande position och har precis städad av köket och ska nu ta en vals med snabeldragaren (dammsugaren) Måste sysselsätta mig med något annars blir jag galet rastlös, och vad passar inte bättre än att göra lite nytta så mamma blir glad när hon kommer hem ifrån jobbet?
Pratade nyss med Ida. Vi ska dra en film ikväll. Softa och snacka skit. Det blir perfekt:)

Måendet annars, förutom förkylningen (eller kan det vara svininfluensan?) Jodå, dagen igår var sisådär. Började bra och slutade bra. Däremellan mindre bra. Lite fusk och ganska mycket ångest blandat med jobbiga tjockkänslor. Sjukdomen passar på när jag är svag. Det blir något som jag får jobba vidare på. Ska ringa Gertrud sen på LPC. Var ju inte med på dagvården igår p.g.a febern, men vi skulle försöka träffas i morgon.

Nu ska jag snyta mig innan det sker en olycka på tangetbordet..

 Min näsa rinner :(

Sliten i kroppen

Kroppen ömmar, och huvudet känns lite segt. Utekvällen är troligtvis en bidragande orsak men jag drack faktiskt inte alls så mycket. Hade liksom inte tid för det. Det spelades så många bra låtar att jag bara var TVUNGEN att dansa hela kvällen. Min fot ser helt misshandlad ut. Det var en galen (läs full) brud stämplade mig på foten med sin höga, vassa klack. Om jag hade haft en högre promillehalt i kroppen så skulle jag nog ha tagit i med andra drastikska metoder för att visa mitt missnöje. Som tur är så han man lite mer vett i sig (som mindre berusad) så att jag lyckades hålla mig i skinnet. Tro det eller ej, men jag har ett ganska hett temperament.
Kom inte i säng förrän halv fyra. Och tro inte att morgonipgga Lina gör några undantag för att hon har varit ute och svirat en helkväll. Nejdå! Ögonlocken for upp, mekaniskt men ovilligt, klockan tio i sex dagen efter. Somnade däremot som en klubbad säl igår framför tv:n...

Men jag tror nog att jag även har åkt på en förkylning som gör att kroppen inte är helt kurrant. Har haft söta men dock snoriga syskonbarn och kusiner här på kalaset så det vore lustigt om jag inte har fått mig en känga. Så därför går jag på ibumetin idag för att orka med.

Kalaset blev mycket lyckat! Vi hade gjort egen exotisk planka som vi bjöd på. Hade trevligt och allt fungerade bra fram till fikat då några tårar föll ner på kinden. Jag tackade fint nej till tårta men detta verkade inte alla tyvärr riktigt förstå. "Det är klart att du ska ha tårta! Du är ju födelsedagsbarnet, du ska  börja!" Jobbig situation men moster och jag gick undan en sväng och pratade. Tog lite vaniljglass till kaffet i stället. Detta är lite mindre ångestladdat. Fast tårtan hade gjort själv:) En riktig Lina-tårta. Rosa och noggrannt dekorerad. Att baka går bra men dessvärre inte att äta det jag bakar...Hoppas att kunna fixa det inom snar framtid. För som frisk ska man kunna äta ALLT, men inte ALLTID!
Fick jättefina presenter! En filmkamera, presentkort på kläder och ett annat på inredning (till mitt rum). Trisslott, blommor, en underbar vas och en superskön sacosäck! Den ligger jag i ständigt. Den verkligen formar sig efter kroppen och skaver inte någonstans.

Nu ska jag och mamma bege oss en sväng i bilen. Idag håller vi påoch röjer i garaget, vilket är välbehövligt. Har fyllt bilen med skräp som ska slängas och sorteras. Visst låter det roligt?

Ha en bra start på denna vecka, kram!

  
Min fina tårta                        Exotisk planka

Släktkalas

Idag så kommer hela tjocka släkten hem hit för att fira mig. Och jag överdriver inte när jag säger att den är stor. Mamma har sju syskon som har barn (kusiner alltså), som i sin tur har barn, respektive och allt vad det innebär. Det är jättehärligt för vi har en sån bra sammanhållning i vår släkt. Alla hjälper varandra och varje år brukar vi samlas för årlig släktbowling. Det enda som är like komplicerat är att det går åt stor uppsättning av tallrikar, bestik, sittplatser etc. Räknade ut på en höft att det kommer närmare 35 gäster. Tur att det fina vädret håller i sig så att man kan sitta ute.

Dagen igår började bra. Sen så gick det utför. Jag var ensam hemma vid luchen och skulle fixa det själv. Då var hon där. Den där oinbjudna gästen på höger axeln. Det slutade med att hon vann denna gång. Jag fuskade med både lunch och näringsdryck...Det värsta av allt är att jag blir så himla förbannad på mig själv! Jag vill verkligen inte falla tillbaka. Känns som hon har vunnit en gång för mycket nu. Idag blir det att använda hårdhanskarna. Frukosten var jobbig men det gick bra. Storasyster kramade om mig och peppade mig. Idag är det en ny dag, rolig dag. Hon ska inte absolut inte få förstöra mitt egna kalas! Är nervös för tårtan. Tror inte jag kommer klara den. Känns som om det kommer bli en scen om jag tar en bit. Mamma sa att om jag inte vill ha/klarar av det så är det helt okej. Skönt! Ett orosmoment mindre. Men samtidigt känns det som om det är häxan som vinner om jag inte tar tårta. Dagens i-landsproblem, verkligen. Kan inte hjälpa att jag känner mig grymt patetisk...Vad är mitt "trårtproblem" i jämförelse med alla andra allvarliga problem i världen?

Ikväll, efter kalaset så ska jag ut för första gången på väääldigt länge. Har saknat att gå ut och skaka rumpan på dansgolvet. Ni ska se Lina efter en tequila. Då blir det luftgitarr-solon framför DJ:n och andra gymnastiska övningar:) Ida och jag ska ut och äga stället! Vad ska jag ha på mig? Det är svårt det med. Tycker inte om att ha linnen på mig men det blir ju förbaskat varmt med polotröja..Dagens andra i- landproblem.

Just det! Vet ni vad jag fick i födelsedagspresent? Jag hade tänkt köpa mig en rosa champagneflaska när jag blev av med "systemoskulden" men den fanns inte i sortimentet i det samhälle till håla jag bor i. Besviken och tjurig nöjde jag mig med den flaska rödvin jag införskaffade (vilket var väldigt gott för den delen). Jag fick den av mamma o pappa i present! Antingen blir det den ikväll eller så sparar jag den.

  
Jag och Ida                       Min present från mor o far


RSS 2.0