Kiwi

Varenda gång som jag äter kiwi så börjar jag alltid svettas. Detta fenomen tycker jag är ganska märkligt. Att det sticker bakom öronen är mer logiskt eftersom det är ganska surt. Kanske är det bara jag som lite konstig, eller så reagerar min kropp något speciellt ämne?
Idag blåser det snöstorm ute. Känns väldigt skönt att vara inomhus då och plugga. Jag som hade hoppats på att inte behöva se vitklädd mark mer i år får gilla läget och hoppas på att det försvinner snart.
Igår var jag hos Jenny en sväng och kollade på Let's Dance. Jag bara älskar Tony Irvings dialekt! Jenny hade rensat ur sin garderob och Lina fyndade två klänningar, ett par skor och en kort sidenjacka. Tjohoo! Nu vet jag vad jag ska ha på mig nästa helg när vi ska till Gotland på kalas. Perfekt!
Ikväll ska vi gå på bio och se En gång i Phuket. Jag hoppas att den är bra och att vi får oss ett gott skratt.
Ciao!

Vill ha

Har hittat världens snyggaste klänning från Nelly som jag verkligen vill ha. Den kostar 2895 vilket jag egentligen tycker alldeles för mycket för en klänning. MEN, den är ju så grymt snygg! Jag dör lite varje gång jag ser den.

 

 


Hahaha

Dagens roligaste, mest hysteriska skrattanfall på skolan:


Statistik

Nu har jag betat av två dagar med föreläsningar om statistik. Det som förvånar mig mest är att jag faktiskt fattar det mesta. Reliabilitet, validitet, normer, standardavvikelser och värden. Anledningen till att man nästan somnar bara av att höra ordet statistik handlar mest om att det låter värre än vad det är. Sen så ska jag väl inte påstå att läsa grafer och räkna värden är det roligaste som finns. De långa och intensiva dagarna har gjort att jag har somnat innan 22 varje kväll, haha. Hjärnan trött och behöver återhämta sig.
Har deklarerat idag också. Jag får tillbaka en större summa än vad jag hade räknat med. Härligt att få dem innan midsommar, precis när jag har kommit hem från Grekland. Åh, vad jag längtar dit!
Jag sitter och lyssnar på Winnerbäck för fullt. Jag har tänkt köpa biljett till hans sommarturné. Han kommer till Gotland och stora syster fick biljett dit i födelsedagspresent så jag hakar nog på henne.
Ha en skön kväll!

Måndag igen

God morgon! Är trött och lite seg efter en händelserik och fartfylld helg. Hade besök av kära släktingar och vi hade jättetrevligt. Var ute och åt gott på lördagskvällen. Efteråt drog vi till saluhallen där vi mötte upp Jenny. Musiken var till en början dålig men sen så drog det igång på riktigt. Vi blev lite paffa när de tände upp och stängde av musiken klockan 2 när de skulle ha öppet till 3. Sen kom vi på att klockan skulle ställas fram till sommartid. Blev en lång väntan i kö till garderoben för att hämta upp jackan. Tur att jag hade en glad och positiv norrman bredvid mig som lättade upp stämnigen.
Ska iväg till skolan nu och kommer vara där hela dagen. Slänger i alla fall upp en bild på familjetrion Silius som shotade för glatta livet i lördags.

Bandyfinal

Uppsala kryllar av människor i det fantastiska vårvädret nere på stan. Uteserveringarna är fullsatta och alla ler ikapp med solens strålar. I helgen är det bandyfinal och det märks. Jag har fått besök av kusinerna och morbror. Fast det är bara Mathilda och Tony som ska sova över hos mig. Christofer ska bo på hotell tillsammans med sina kompisar. Det är ju inte utan att dom ska ha en jäkla tur och råka bli felbokade och få värsta lyxsviten på Clarion Hotell.
Nu är de och tittar på damernas final på studenternas medans jag är kvar i lägenheten. Har lyckats fixa till min router äntligen! Lina the new hacker ;)
Sen ska vi ut och äta på restaurangen Kött, Kök och Bar. Efteråt ska vi möta upp Christofer och andra kompisar för en kväll i Uppsalas nattliv. Känner på mig att det kommer bli en grym kväll!
Gårkvällen spenderades tillsammans med fina vänner. En lugn ost, vin och sushikväll som blev allt annat än lugn. Älskar att helt spontana kvällar alltid slutar på bästa sätt.
Nu blir det att ladda batterierna med en dusch och powernap. Trevlig helg!

 


Hipp, hipp HURRA

Stort GRATTIS till min kära storasyster som idag fyller 35 år! Snart kommer jag över till den Gotländska ön och firar både dig och Johan med dunder och brak.
Världens finaste syster <3

Kjolväder

Idag åker kjolen på! Våren är här och det måste betonas. Ha en underbar torsdag!


Släktträff

Har haft en heldag i skolan med många intressanta föreläsningar. Åt lunchlådan ute på BMC:s innergård och solat min bleka nuna som har fått en mer röd nyans. Tänk vad mycket vårsolen tar. Jag tyckte inte att vi satt där alls särskilt länge.
Handlade en snabbis på ICA innan jag cyklade ner till stan för att träffa min kära moster för en fika. Hon är här på konferens och det är klart man måste passa på att ses. En jättefin present fick jag av henne också! Fyra små pastellfärgade pajformer. Blir perfekta att göra efterrätter i!
Nu är jag trött efter att ha grejat med casearbetet som vi ska ha seminarium om på fredag. Till helgen får jag ytterligare besök, nämligen lillkusinen och hennes pappa. Det är ju bandyfinal på söndag som de ska gå på. Har bokat bord på Kött, kök och bar på lördag kväll. Utgång på det?
Nu ska jag krypa ner till kojs och låta ögonlocken falla ner. Natti!

Vårdagjämning

Idag är dagen och natten lika långa. Helt otroligt vad fort det går. Det var inte längesedan som det var kolsvart ute vid fyratiden och nu är det alltid ljust när man kommer hem från skolan. På söndag blir vi däremot bestulna på en timme. Mindre roligt men jag kan mycket väl offra den för att komma ett steg närmare sommaren. Åh, vad jag längtar dit! Men våren är ju inte så tokig den heller.
Har stökat med matlådor här ikväll och funderar över om jag orkar ta tag i disken nu eller krypa ner och kolla på top model Sverige. Eller fixa både och?

Stolt som en tupp



Gissa vem som lyckades fixa till sin spotify sent igår? JAG! Ärligt talat så kan jag nog mer än vad jag tror. Det är bara det att jag alltid har intalat mig själv att jag är fruktansvärt oteknisk och ger upp innan jag har försökt ordentligt. Rädd för att förstöra hela datorn eller något i den stilen.

Har läst in mig på mitt casearbete nu på förmiddagen och tvättat. Ska käka lunch här och sedan cykla till skolan för grupparbete. Inte så sugen att ge mig ut i snöstormen som är utanför men det är bara att göra det och hoppas att det vita möglet inte blir alltför långvarigt. Jag vill ju ha vår NU!




Hej höpp

Sitter här med min älskade dator i knät, som för övrigt har blivit döpt till Romeo. Jag är lite tjurig faktiskt för min Spotify krånglar..Jag har uppgraderat mig till premium och det gick bra. Sen skulle jag fixa till så att inte det syns på Facebook vad det är jag lyssnar på och nu helt plötsligt kan jag inte logga in på mitt konto. Eftersom jag inte är någon skillad hacker så försöker jag desperat med både det ena och det andra. Får se om jag reder ut detta mysterium.
Annars då? Har ägnat dagen till plugg och lite annat smått och gott. Har precis gjort ansiktsmask och hårinpackning och känner mig så fin och fräsch. Ska strax kura upp i sängen framför tv:n och bara ha det mysigt.
Imorgon väntar en ny vecka. Igen!
Go' kväll

Trötters flicka

Gårkvällen var grym, som det alltid brukar vara i goda vänners lag. Var först hos Lina och körde kinect - tennis, slalom och zumba. När jag har råd och utrymme ska jag skaffa det. Så himla roligt! Sedan drog vi vidare ner till stan för att gå ut på Värmlands nation. Det var jättelång kö men det var värt att vänta.
Idag mår man som man förtjänar. Inte bakis men allmänt trött och seg. Jag, Jenny och Lina var nere och lördagsfikade på Norrlands. De har världens bästa fika, så om ni någon gång ska fika gå dit. Prisvärt och gott. Gick en sväng på stan och jag köpte en födelsedagspresent till syster yster som fyller år nästa vecka. Tydligen hade Maria Montazami varit på Make up Store, typiskt att vi missade det.. Hade varit roligt att träffa henne.
Kvällen blir lugn med film och mys. Ha en skön lördagskväll!

Grrr

Snart smäller det! Spelar på min vilda, djuriska sida kvällen till ära. Farmors leopardskjorta kommer till användning. Har bråttom egentligen. Vet ej hur jag ska ha mitt hår (Som vanligt). Hörs i morgon!

PUSS!

Haha

Jag älskar att vara knäpp tillsammans med dig!


Kvällsbloggning

Nu har det hårda livet börjat på allvar minsann. Långa dagar i skolan från klockan åtta till fyra. Därför kommer det bli mest på kvällarna som jag har möjlighet att kika in här. Det som är nackdelen med att plugga och inte jobba är att man alltid har något man måste läsa eller skriva när man kommer hem. Det är samtidigt roligt och intressant så det gör mig inte något men det är ju andra saker som ska hinnas med också.
Annars har det inte hänt så mycket roligt att förtälja. Vardag=rutiner=skönt. Helgen vet jag kommer bli super men den är ännu ganska oplanerad. Kan ju sluta hur som helst, hehe!
Nu sitter jag nyduschad i min mysiga badrock och ska ordna till lite kvällsfika. Eftersom klockan ringde ovanligt tidigt i morse kommer jag garanterat slockna rätt fort.

Städmani

När jag väl sätter igång med att städa kan jag inte sluta. Tanken var att jag bara skulle ta det värsta- dammsuga och ta toaletten. Nu har jag städat hela lägenheten. Eller, ja den är ju bara 19 kvm men den tog sin lilla tid ändå. Men jag tog alla rör, element, hyllor, lister och vrår. Kalkade även av diskhon och gjort micron ren. Nu när jag satte mig ned blev jag väldigt trött. Det ju banne mig värre än ett gympa-pass på friskis ju!
Den nya kursen som satte igång idag verkar intressant, lärorik och förberedande inför prakriken som snart sätter igång. Jag ser fram emot praktiken! Tänk att få börja träna på det man kommer syssla med i arbetslivet sen. Coolt, men lite pirrigt på samma gång.
Vilket underbart vårväder det har varit idag. Även fast det har blåst en del så har det varit varmt och skönt i solen. Ska ut på spaning efter tussilago i morgon, de borde ju dyka upp när som helst nu. De påskliljor som jag fick av mamma och pappa i helgen har börjat slå ut.
Måste smörja in mina händer som ser ut som russin efter ha varit i kontakt med alldeles för mycket vatten idag. Helosan is da shit

Tomhet

Varför ska det alltid göra så ont att säga hejdå? Saknaden blir alltid så stor och ensamheten känns mer påtaglig än någonsin. Mamma och pappa har åkt hem nu efter att vi har haft en underbar helg tillsammans. Vi har gått på stan, fikat, ätit på restaurang, kollat på melodifestivalen, druckit vin, pratat minnen (fick veta en hel del om mammans vilda ungdom) och varit ute i det härliga vårvädret. Men nu har jag ju en ny kompis att leka med - min nya fina dator! Åh, vad jag älskar den. Den kommer göra mitt liv så mycket enklare och smidigare.
Hade lite serious talk med min granne igår. Hon som inte tar ut sina sopor utan bara ställer dom utanför dörren. Märkligt nog knackade hon på min dörr igår kväll och frågade om jag hade en hårfön att låna ut. Efter lite vin i kroppen så tog jag mig mod till att säga både det ena och det andra. Vilket uppenbarligen hjälpte då soporna inte finns kvar idag.
I morgon drar en ny kurs igång igen. Ska bli spännande och jag ser fram emot den. Har kännts lite konstigt att inte ha varit tvungen att plugga nu i helgen. Tur att det blir ändring på det så man inte blir förslappad!
Ut i solen och njuuut hörrni!

En bild säger mer än tusen ord


Release

Tentan gjord och lättnaden är obeskrivlig. Det kändes som om det gick bra i alla fall. Sen om det bara är en känsla eller sanning återstår att se. Har nog aldrig varit såhär lugn och koncentrerad på en skrivning som jag var idag. Kan nog ha att göra med att hjärnan har börjat fungera på riktigt igen.

Drömde mycket i natt och sov oroligt. Vaknade av att jag pratade franska (?). Först trodde jag hade feberyra eller något liknande men sen kom jag på att jag drömde om att tentan skulle skrivas på franska och att jag skulle formulera meningar med rätt kongruensböjning. Ibland är jag knäppare än vanligt, I know. Jag är glad för att frågorna på dagens tenta var på svenska i alla fall.

Kvällen blir lugn. Trött och seg efter dagens insats. För i morgon kommer de där två som är orsaken till att jag finns. Nämligen mamma och pappa! Ni är mer än efterlängtade.

Ha en fin fredag!


vad jag gör och vad jag borde göra

Jag är rastlös. Skulle kunna tentaplugga men känner inte för det. Känns som om det som kan fastna har fastnat. Istället städar jag bland mina kryddor och sorterar mitt smyckesskrin. Terapi?, tidsfördriv? Skulle jag haft Sims på datorn skulle jag lätt ha suttit med det istället.

Idag är det internationella kvinnodagen och farmor har namnsdag. Firar man denna dag på något speciellt sätt? Själv har jag ingen aning. Bränna BH:ar? Eller det kanske har med någon annan slags revolution att göra. Kunde ju ha frågat min föreläsare idag för hon verkar inte använda sig av såna...
Nåväl, dags att göra något vettigt.

Håll tummarna för mig i morgon mellan 14-18 när jag skriver tenta så är ni gulliga :)


Snabbis

Morgon! Kikar in en snabbis här innan jag drar iväg till skolan. Jag har tillbringat morgonen med att frenetiskt leta efter min försvunna försvarets hudslava. Jag är beroende av den! Hittade den efter mycket om och men i fickan på min vinterjacka. Har ju inte använt den på ett tag nu. Mina läppar blev lyckliga.

Höres lite senare, PUSS 




Ibland har man tur

Jag är så himla glad över att jag cyklade i världens motvind bort till SIBA förra veckan och köpte ett USB-minne för att spara min uppsats på som säkerhet då min dator inte är särskilt tillförlitlig längre. I morgon ska den lämnas in. Går in på datorn för att skriva ut den och, POFF - den strejkar och mitt dokument finns inte. Jag vet inte vad jag skulle ha gjort om jag inte hade haft den sparad på ett annat ställe. Jo, jag skulle nog lägga mig ner på golvet och skrika och gråta som en femåring. MEN, no need to. Sitter nu med en utskriven uppsats i mina händer med Uppsalas Universitets logga på framsidan. Nöjd, glad och lättad över min insats. Laddar inför tentan på fredag som jag bara vill få gjord typ nu. Sen så längtar jag till helgen för då kommer päronen hit och hälsar på mig. :D Yeay!

Go kväll


FB

Hörde på nyheterna i morse om en studie gjord i Göteborg som handlade om Facebook. De hade kommit fram till att många (främst kvinnor) kände prestationsångest över alla statusuppdateringar som gör att man själv tycker att man lever ett tråkigt liv eller inte är bra nog. Jag kan till viss del hålla med då det ibland kan vara en extrem självbekräftelsemani, som: "nu har jag städat, tvättat och rensat förrådet", "vågen visade 2 kg ner, woho!" eller " jobbat hela dagen, nu på med springskorna". Man behöver inte framstå som så jävla duktig hela tiden! Fast allra värst är banne mig de uppdateringar som inte säger ett skit som: "suck", "livet är skit" eller "jag orkar inte mer". Dessa yttranden är ju som gjorda för spekulationer och falska rykten eftersom personen i fråga inte nämner vad som har hänt utan lämnar en medveten cliffhanger.

Förut så var jag betydligt mer känslig och lättpåverkad och kunde triggas igång av såna här uppdateringar som var kopplade till min sjukdom, som vikt, mat och träning. Jag jämförde mig alltid med alla andra och försökte vara bäst på att vara "perfekt" (?). Idag kan jag hantera detta eftersom jag vet vem jag är och vad min kropp mår bra utav. Det är ju för min egen skull som jag väljer hur jag vill leva mitt liv.



Dimanche

Helgen har snart nått sitt slut och i morgon börjar tentaveckan. Ingen panik eller stress inför fredagen. Än. Känner jag mig själv så kommer ångesten komma, om inte från mig så blir jag nog påverkad av alla andra som hetsar. Jag tycker mig ha fått ett bra inblick och förståelse för denna kurs och förhoppningsvis har mitt självförtroende vuxit så att jag kan lita på min kunskap och magkänsla.

Kollade på Vasaloppet i morse. Beundrar verkligen de som ställer upp. Själv har jag aldrig stått på ett par längdskidor under mina 22, snart 23 jordsnurr. Däremot åker jag utför och har även gjort en kort och dramatisk karriär på snowboard. Åh, nu blev jag ju sugen på att åka skidor ju! Vädigt passande när snön håller på att försvinna och våren är på gång. Får satsa på nästa år istället.

Såg ni Melodifestivalen igår? Även fast det tar emot att säga det så diggar jag Sean Banan. Jag låg och skrattade för mig själv så jag fick kramp i magen. "Digidigidigi- ding-ding-ding, här kommer kingen in" Är inte detta underhållning på hög nivå? Eller är det bara min patetiska humor?

God kväll


Fullträff

Gårkvällen kan sammanfattas med två ord: Helt fantastisk! Den började med fördrink hemma hos mig - Rosa Pantern. Mamma kan intyga att jag är en jävel på att blanda drinkar, eller hur mami? Vi lyssnade på musik och längtade oss bort till vår stundande resa till Grekland i juni. Kan fortfarande inte fatta att allt bokat, betalt och klart. Sedan åkte vi i Thailand, eller ja nästan i alla fall -Koh Phangan, som är en thailändsk restaurang. Man får verkligen känslan av att vara utomlands på riktigt för de har inrett exakt som det är Thailand och med tillhörande åskoväder. Maten smakade ljuvligt och personalen var supertrevliga. Kan verkligen rekommendera detta ställe.
Efter det drog till en relativt nyöppnad krog vid stationen som heter just "Sationen" (fyndigt värre!). Där tog vi en drink och minglade lite. Satte oss vid ett bord med några herrar som var mycket pratglada. Dessvärre i lite för vällagrad årgång så vi bestämde oss för att dra vidare. En shot på Oasisa innan vi till slut landade på Värmlands nation. Skakade lite rumpa på dansgolvet innan klockan visade att det var dags att bege sig hemåt. Somnade som en klubbad säl och vaknade ganska tidigt utan att vara bakis. Hur ofta händer det?

Idag har jag pluggat och tagit en promenad i det härliga vädret. Inga direkta planer för kvällen mer än att kolla på melodifestivalen och chilla. Bjuder på några bilder från gårdagen:

      


TGIF

Hej på er! Är precis nyduschad och sitter med en handuksturban runt skallen. Tagit bort lite vinterpäls från benen, och gjort hårinpackning och ska snart måla naglarna (Därför tittar jag in här innan jag sätter igång med det). Ser väldigt mycket fram emot kvällen och jag har längtat hela dagen. Jag har haft en kittlande känsla i magen hela veckan och jag är så himla glad. Tacksam för allt, och lycklig över att livet är så jävla underbart. Känns som om jag lever i en dröm. Egentligen borde jag har lite tentaångest men den känslan får liksom inte plats. Jag går och ler hela tiden. Så pass mycket att en farbror bara stirrade på mig förut, haha!

Nehej, nu har jag inte tid och sitta här längre. Ha en grym fredagskväll så hörs vi i morgon!

PUSS

Give me a house

Jag har ytterligare en liten sak att lägga till min önskelista - ett hus! Blir nästan tokig över att inte kunna öpnna upp dörren och gå ut i en trädgård. Tänk er en dag som denna, mot en husvägg med en kopp kaffe i ena näven och en bulle i den andra. Visserligen finns ju Botantiska trädgården här i Uppsala men den kan ju aldrig bli min egna trädgård. Jag vill kunna sätta vårlökar, rensa ogräs och sola naken på en filt. Det sistnämnda skulle nog anses som förargeelseväckande beteende och farbror blå skulle antagligen komma och hämta mig.
Jag drömmer mig bort och längtar till den dagen då man inte enbart lever på studiebidrag utan tjänar pengar och kan investera i ett eget boende.

Jag är inte särskilt kräsen egentligen. Kan mycket väl tänka mig detta hus:



När vi ändå är inne på ämnet boende så ser min lya för tillfället ut som hej-kom-och-hjälp-mig, då det hänger tvätt på tork i hela lägenheten. Torkställningen räckte inte till så gardinstången och stolarna får fungera som alternativa lösningar.

Ser fram emot morgondagen! Ska ut och äta på Koh Phangan och sedan vidare och dricka drinkar. Eller ja, det lär bli en och annan drink innan också ;)

Hare fint!

RSS 2.0