Jo, jag lever. Nästan

Dålig aktivitet från min sida de senaste dagarna. Anledningen är en ordentlig förkylning som nu äntligen börjar att ge med sig. Sen har inte det psykiska måendet varit på topp heller. Undrar om det finns ett samband mellan förkylningen och sjukdomen eller om det bara råkar inträffa samtidigt. Jag känner ju att jag inte orkar vara lika stark och kämpa på samma sätt.
När det psykiska får sig en REJÄL smäll som resulterar i bakslag så får sig även självförtroendet en törn. Besviken, arg och ledsen försöker jag, med enorm hjälp av mamma, ladda om för att ta nya tag. Jag vet att det kommer att gå för jag har bestämt mig för att bli helt frisk, men dessa dagar känns så omöjliga ibland.

Jag har tenta om en vecka. Vi har varit lediga från föreläsningar de senaste tre dagarna, vilket egentligen var bra tajmat för en förkylning så jag slapp missa något i skolan men det ständiga dåliga samvetet för att jag inte har pluggat nog hänger kvar. Men det ska nog ordna sig ändå. Tror jag.
Jag flyttar också om en vecka. Till min lägenhet! Det ska bli så roligt. Jag har verkligen sett fram emot det så länge nu. Det ska faktiskt bli skönt att lämna korridoren samtidigt som jag kommer sakna vissa personer som jag har lärt känna. Men de säger att jag gärna får komma och hälsa på när jag vill.
Jag fyller år om en vecka. Japp, på valborgsmässoafton. Mina föräldrar kommer upp och firar mig och hjälper till med flytten. Jag har aldrig tidigare upplevt en valborg i Uppsala, men jag känner på mig att den kommer att gå till historien. Minnesvärd!

Jag har knarkat te, ingefära, honung och apelsiner de senaste dagarna. Effektivt mot min förkylning, men nu suktar mina smaklökar efter någon annan arom. Ska bege mig ut i köket och leta reda på något ätbart.

Våghals

Jisses, vilken kväll det blev igår! Efter att vi hade varit på lördagsfikat så drog jag och Johanna till systemet och handlade på oss lite drickbart. Jag som i vanliga fall inte är särskilt förtjust i öl bestämde mig för att börja lära mig tycka om det. Johanna guidade mig bland utbudet och det hela slutade med några olika spännande nya ölsorter samt en flaska rödvin.
Det skulle vara lite korridorsfest i Johannas korridor så där tillbringades gårdagskvällen med lite sällskapsspel och roliga, pinsamma och underhållande samtal.
Jag hade med mig spelet "våghals" som går till på samma vis som sanning - konsekvens. En sak som är säkert är att man blir mer våghalsig när man har halsat alkohol. Fast det kanske är fullt normalt att lägga sig på golvet och härma en sälunge som ropar på sina föräldrar? Eller ringa till sin kära fader mitt i natten och seriöst föreslå honom att julen minsann ska firas i min lägenhet? Det mest roliga var ändå min pappas reaktion. Han verkade minsann inte alls tycka att det var särskilt konstigt att hans dotter ringer och frågar detta, utan går mer än gärna med på att han till och med kan skära skinkan!
Jaja, han är väl härdad antar jag. Blivit immun emot mina konstiga tankar och idéer.

Söndag idag. Jag gillar söndagar. Det är en dag som man inte MÅSTE ha något direkt inplanerat, utan man kan göra lite vad man själv känner för. Än så länge har jag pluggat lite, varit ute en sväng i solen, handlat, lagat lunch och tänker nu vid halv tre parkera rumpan framför TV:n då det visas ridsport som inte inträffar allt för ofta.

Utmaning

Gårdagens seminarium gick oväntat bra. Det var inte så farligt som jag hade förväntat mig. Hade ett litet psykbryt på morgonen innan skolan och ringde hysteriskt till mamma och nästan hyperventilerade. Jag kände mig så dålig och jag fattade ingenting, hade inte pluggat ordentligt och det kommer att gå åt helvete.. Efter en hel del kloka ord från henne så lyckades jag samla mig och istället ladda om och fokusera energin på det som skulle genomföras. Seminariet var som en diskussion och jag kände hur taggad jag blev när jag drog det jag skulle säga. När jag väl får ordet och sätter igång så är det svårt att få stopp på mig!

Efteråt gick vi ett gäng och käkade nere på stan. Det var mysigt och alla tyckte att det var rätt skönt att ha det gjort. Jag var tydligen inte den enda som hade oroat mig inför det.
Kvällen spenderades hos min underbara vän. Vi slappade, drack te, snackade skit, kollade på film och åt godis. Japp, det gjorde jag. Ångesten och dumma tankar var där men tack vare Johanna så lyckades jag slappna av och njuta en aning. Varför ska det kännas så förbjudet att göra saker som man mår bra av? Att ha roligt, njuta och vara glad över livet gör att jag direkt blir på min vakt. Dessa känslor är främmande och gör att jag börjar leta efter fel och negativa känslor. Jag är ju inte född till pessimist men sjukdomen vill gärna det.
Jag är trött på att leva avhållsamt, strikt och förbjudet. Jag är banne mig ingen Nunna heller! (Vilket jag lätt motbevisar med lite promille i kroppen då jag släpper kontrollen, mina hämningar och låter Lina träda fram)

Filmen vi såg hette Vicky Cristina Barcelona. En riktigt bra film som jag kan rekommendera!


Seminarium

Japp, det är det dags för i morgon. Lite nervös då det är första gången. Vi har inte fått några klara direktiv på exakt hur det ska gå till så det är lite svårt att förbereda sig. Veta om man har läst tillräckligt och på rätt sätt. Det återstår att se efter i morgon.

Underbart vårväder även idag. Jag och två kompisar käkade lunch uppe på taket och pluggade lite tillsammans. Det kliar bara i kroppen om jag sitter inomhus och läser när solen bländar mig samtidigt. Förena nytta med nöje helt enkelt!
Drog sen på eftermiddagen en sväng till syster yster som lite hastigt och lustigt blev ledig idag. Solade lite på hennes balkong, och kommer garanterat vara röd i ansiktet i morgon. Man tänker ju inte på hur stark solen är och hur mycket den tar! Egnetligen skulle jag ha hämtat barnen på dagis idag men då hon blev ledig så behövde jag inte komma dit, men de två vildingarna är ju så söta att moster Lina var tvungen att hälsa på dem ändå:)

Hade en liten fajt med henne förut. Ringde min livlina mamman. Hon är helt otrolig! Efter en liten stund kom jag på anledningen som utlöste de jobbiga känslorna. När jag kommer på dom och kan prata med någon om känslorna så låter de helt sjuka, även i mina öron.

Nu- Andra avenyn!
Puss o hej

En heldag

Idag har det varit en heldag i skolan. Började 10, slutade 17, kom hem ca 18. Dagen har bara susat förbi. Passade på att vara utomhus under lunchen och njuta. Vad väderberoende vi människor är egentligen? Jag är fruktansvärt styrd av det i alla fall. Alla problem försvinner med härligt väder. (Önsketänkande..)

Känns inte som om jag har varit särskilt effektiv sedan jag kom hem. Jag käkade och fixade matlåda till morgondagen. lasagne blir det på den kulinariska menyn! Diskade, kollade mailen, skrev ut stenciler till morgondagens föreläsningar, pratat med mamma i telefon. Borde ha klämt in plugg också, men motivationen och orken var inte på topp. Det blir nog en tidig kväll ikväll. Ska bara avsluta min kopp med te och sen hoppa in en sväng i duschen.


Vårkänslor

Åh, vad jag njuter av vårsolen idag! Den värmer så skönt och alla männsikor man möter är glada och lapar sol på varenda parkbänk. En riktigt kontrast om man jämför med gårdagen som var hemsk med regn och blåst.

Gårdagen startades först med den vanliga lördagsfikan tillsammans med vänner på Norrlands nation. Alltså, deras utbud på smörgåsar, smörgåstårtor, bullar, kakor och annat gott är helt otrolig. Jag tog en baguette med hummusfyllning, soltorkad tomat och oliver som smakade supergott:)
Sedan gick vi en liten sväng på stan men jag hade lagt shoppingförbud på mig själv redan innan jag klev innanför Åhléns. Vilket jag faktsikt höll utan problem. Hittade inget direkt som jag ville ha eller var i akut behov utav.
En rolig grej som vi såg utanför Åhléns var detta fenomen, som jag inte kunde låta bli att ta kort på då jag av en slump råkade ha med mig kameran


Vet inte om det syns ordentligt men det står i alla fall "cykelparkering förbjuden"

Eftermiddagen spenderades hemma hos syster igen. Med lite Wii- spel. Igen. Hon vann. Igen :( Jag ska banne mig vinna nästa gång!

Jag har en konstig känsla i kroppen, eller huvudet snarare. Ena stunden är jag jätteglad och sen helt plötsligt slår det om utan anledning och jag känner mig nere och värdelös.. Kan inte sätta fingret på vad det är. Hur ska jag ta reda på det?

Mina armar!

Barnen somnade inte tidigt igår. Men det blev Wii spelat i alla fall! Det var bowling, golf, frisbee m.m. Inte trodde jag att man kunde få träningsvärk av ett TV-spel. Min högerarm är värst drabbad.. Jag spelade med äkta inlevelse och tog i för kung och fosterland när jag skulle slå ut golfbollen från utslagsplatsen.
Syrran vann dock, men hon har ju visserligen tjuvtränat innan så jag skyller på det!

Jag sov över där eftersom klockan hann bli så pass sent. På vägen hem idag drog jag en sväng på stan. Farligt. Har precis blivit medlem i The Body Shop och får nu en massa supererbjudanden. Eftersom jag avgudar deras produkter så spenderades ett par hundralappar där. Butiksbiträdet måste sett mig som ett lovligt byte då hon även lyckades kränga på mig en maskara som hon gladligen smetade på mina ögonfransar. "Ser du vilken skillnad?!" Utbrast hon överdrivet lyriskt. Visst gjorde jag det! Med tanke på att jag var ganska nyvaken, osminkad och blöt från regnet som envist duggade utanför...Nevars, det var bra och jag behövde den. Nästan. Min nuvarande maskara är ganska ny men hon i butiken försäkrade mig om att den håller sig minst ett år innan man öppnar den. Och erbjudandet gällde ju bara inom en kort period, så vad fasen. Jag slog till på den också;)

Känner mig lite seg nu. Har lust att gå ut och skaka rumpan ikväll men orken finns inte riktigt där. Beror kanske på de tankar som far omkring och ett visst samtal från mitt landsting som gjorde mig irriterad och förbannad.
Inte helt omöjligt att jag tar en lugn kväll med lite hemmaspa med mina nyinhandlade produkter.


Dagens fynd! Bodyscrub, bodybutter och en maskara


Ledig torsdag

Känns konstigt att vara ledig från skolan både torsdag och fredag. Det blir en riktig långhelg! Jag blir nästan lite veckovill. Fast helt ledig skulle jag inte kalla det. Jag har faktiskt varit duktig och läst ett kapitel i en utav de gigantiska böckerna. Det tar minsann längre tid än vad man tror. Jag började läsa vid nio på förmiddagen och sen när jag tittade på klockan var den kvart i elva. Tiden går fort när man har roligt;)

Just nu sitter jag hemma hos syster yster. Det är så skönt att ha henne här. Någon som man alltid kan komma till utan att behöva känna att man tränger sig på.
Jag och Julia (hennes dotter) har lagt pussel. Hon är rätt så rolig ibland. När vi sitter där i soffan säger hon:
- Lina, du måste klippa dig.
- Jaha, tycker du att det är fult? Frågar jag
- Nej, men det är för långt, konstaterar hon med en allvarlig röst.
Jag är visserligen i behov att klippa mig och har tänkt göra det , men när en fyraåring säger det så klockrent kan jag inte låta bli att skratta över hur mycket de egentligen lägger märke till.

Om barnen kommer i säng tidigt, vilket de troligtvis gör då båda har feber, så ska jag och syrran köra Wii. Man blir aldrig för gammal för TV-spel:)


ilska och frustration

Gårdagen var en hemsk dag. En sån dag som man bara vill radera, trycka på delete, glömma, kasta iväg. Det värsta av allt är nog egentligen min egen besvikelse och skam över att jag misslyckas och inte fixar allting felfritt när sjukdomen sätter sina välslipade klor i mig. Jag HATAR när jag blir överlistad och lurad av henne.
Jag vet att jag inte tjänar något på att grubbla och älta de dåliga stunderna, men jag kan inte komma ifrån det faktum att det lilla självfötreoende jag hade byggt upp får sig törn. Jag vet ju vad jag vill och att jag kan! Jag har ett mål som jag vill nå - att bli frisk och leva mitt liv! Dagens motivation och är inte på topp men det ska jag se till att ändra på.

En sak som bidrog lite till glädje nu på förmiddagen var ett godkänt tentaresultat. Det känns skönt att fylla på med lite positiv energi. Kanske gör detta att jag får en rejäl skjuts åt rätt håll igen:) Att få en liten bekräftelse på att jag kan.
Solen lyser med sin frånvaro, men det ser inte omöjligt ut att det kommer att spricka upp nu snart. Det skulle göra min dag komplett tror jag!


Påsk, påsk, påsk

Jisses! Det går i ett när man är hemma. Man vill verkligen passa på att hinna träffa alla men man inser ganska snart att förmågan att kunna dela upp sig i molekyler och förlänga dagens timmar är inte möjlig även hur mycket man vill! Dagarnangår så fort och jag har inte hunnit med hälften av vad jag hade tänkt mig. Hade någonstans planerat in att jag skulle vara lite ambitiös och plugga lite men jag värdesätter hellre att umgås med mina nära och kära.

Shoppingen med farsgubben gick över förväntan! I vanliga fall brukar hans tålamod ta slut när man lägger i pengar i biljett automaten till parkeringen, men han stod minsann ut med god min. Fördelen med att vara pappas flicka samtidigt som man är en fattig student är att man blir lite bortskämd och uppassad när man kommer hem:) Vi lyxade till det och åt på china restaurang. Det var gott och mysigt, riktigt kavlitétstid mellan Far-Dotter! Det är en positiv sak som min flytt hemifrån har bidragit med. - Att jag och pappa umgås på ett helt annat plan. Ingen onödig irritation eller tjafs.

Igår var jag i Nässjö och hälsade på min underbara häst som en tjej rider tillfälligt fram till allt har ordnat upp sig med boende och studier. Tanken är att jag ska hitta ett passande stall men det är många faktorer som spelar in och som måste klaffa. Avstånd, stallhyra etc.. Men det var helt otroligt att svinga sig upp i sadeln igen och njuta av en galopp i vårsolen! Något jag har saknat fruktansvärt mycket. Tårarna kunde jag inte hålla tillbaka när han kom springades emot mig i hagen när jag visslade "våran" vissling. Jag tror att jag har stängt av mycket känslor omkring det här med hästlivet. Jag har struntat i att tänka på det för att överleva dagen. Allt blossades upp igår vilket jag tror var lika bra. För att stänga av och hålla tillbaka jobbiga känslor fungerar inte på lång sikt. I know. Har testat det och slutresultatet bir att man tillslut inte vet varför man är nere och kan inte sätta fingret på vad som är anledningen.
Jag kan avslöja att mina ridmuskler tydligen hade tagit lite semester också. Träningsvärken idag känns.

Påskmiddag idag. Blandade känslor. PåskBORD samt julBORD triggar igång henne på alla cylindrar. Bara orden BORD och BUFFÈ skapar ångest. Men jag ska greja det! Fasen vad jag ska slå henne på käften. Idag känner jag mig stark och taggad!

Nu ska jag satta mig ute och sola lite. Hoppas eran påsk hittills har varit bra och fortsätter vara det!

Äntligen hemma!

Efter mycket om och men kom jag till sist hem. Trodde i min enfalld att SJ hade fått ordning på sina tåg nu när snön och isen håller på att töa bort, men ack å fel jag hade. Precis innan vi kom från till Stockholm C hoppade jag till av att det small till riktigt ordentligt ovanför mig. Tåget blev svart och tyst och det blixtrade. Jag drog en suck och förberedde mig på det värsta..Vi blev stående i 2 timmar innan vi kunde ta oss de 500 meter som var kvar till perrongen. Byte av tåg och en stärkande kopp senare var jag äntligen i rullning igen. Hoppas verkligen att man kan få någon sorts av kompensation för detta!

Skönt att vara hemma..Nu ska jag och pappan iväg och shoppa lite. Japp, ni läste rätt. PAPPA ska med och handla. Jag ska hjälpa honom att hitta något till mamma. De firar idag nämligen. 34 år sedan de blev tillsammans! Snacka om att de har hållt ihop ett tag.
Ojsan, nu är gubben klar. Bäst att ila iväg! Jag hör av mig lite senare och förtäljer vad jag har shoppat loss;)

RSS 2.0