Go förmiddag

Hejsan hoppsan! Har packat och gjort mig redo för att fara hem. Ska slå en pling till Ida för att planera morgondagen. Återkommer med detaljerna senare!
 
Ha en underbar dag
 
 
 

Sista minuten

Har bokat sista minuten biljett hem nu. Jag tror nog att det inte är så många som åker den stäckan nu. Känner mig knäpp som lämnar Uppsala vid Valborg när de flesta åker hit för att fira. Äsch! Jag åker ju hem föra att fira jag med fast på ett annat sätt än vad jag brukar göra.
 
Träffade kusin vitamin en snabbis förut. Hon gav mig världens bästa present som jag har gått och suktat efter hur länge som helst. En kaffetermos i märket Bodum Jag blev jätteglad! Nu kan jag ha med mig en termos som inte läcker och kaffe som håller värmen. Perfekt!
 
En sådan här fast svart!
 
Jag har gått och funderat i några dagar nu på att göra ytterligare en tatuering. Är riktigt sugen! Kanske får det bli en 25-årspresent till mig själv? Det enda som jag har önskat mig i födelsedagspresent när mamma har frågat mig är fallskärmshopp. Kunde utläsa genom hennes ansiktsuttryck att hon inte verkade alltför positivt inställd till detta påhitt. Sorry mamma men jag inte kan bidra med någon annan mindre "farlig" upplevelse på önskelistan.
 
 

Energy!

Jag kan inte sitta still! Orken, kraften och glädjen har kommit tillbaka. Helt otroligt hur snabbt man kan märka skillnad. Tankarna är betydligt klarare och jag sprudlar av positiv energi. Visserligen förekommer det jobbiga stunder där jag måste resonera med mitt sunda förnuft. Men jag har hittat strategier och tankesätt för att komma över dem. Målet är i sikte och nu är det full fokus som gäller. Inte tänka så mycket utan bara göra.
 
Har bestämt mig för att fara hem och fira Valborg (och min födelsedag) där. Tack Jenny för att du hjälpte mig i mitt velande! Beslutsångesten är min största akilleshäl. Nu när jag vet hur det blir kan jag slappna av gällande mitt beslut och planera inför en grym kväll med tjejerna hemma.
 
Idag har jag och Jenny legat och solat. Helt galet varmt! Rena rama sommarvädret ju. Dessvärre ser värmen inte ut att stanna många dagar till. Typiskt! 
 
Nu ska jag kolla på Beckfilmen på fyran. Har sett den tidigare men jag kan inte få nog av Gunvald.
 
Valborg förra året!
 
 

Lördag

Hallå i stugorna! Fast jag antar att ni befinner er utomhus i detta underbara väder. Själv har jag legat på en filt på gräsmattan och njutit av sol, värme och ledighet. Passade även på att måla tånaglarna som fick en ljusrosa färg. 
 
Har inte gjort särskilt många knop idag. Läst en artikel (av typ 1000), tagit en promenad, lagat mat och pratat med syster. Kvällen kommer att tillbringas med Jenny! Känner på mig att vi kommer tagga och planera inför Justin, konserten närmar sig med stormsteg. Sen att vi ska bo på hotell i Stockholm och röja i stan både före (och kanske efter) gör ju att jag längtar ännu mer!
 
Hoppas ni får en fin kväll!

Beslutsångest!

Jag står i valet och kvalet om hur jag ska göra vid Valborg. Som det ser ut just nu så finns det ingen spikad plan vilket har funnits de tidigare åren med tillhörande champagnefrukost, sillunch, grillning och utgång. De personer som jag brukar fira traditionsenligt med kommer inte vara här då. Jag har ju faktiskt gjort allt man ”bör göra ”som student på Valborg. Plus så fyller jag ju trots allt 25 år denna dag och skulle gärna vilja ställa till med en ordentlig fest för nära och kära. Det är svårt att få till här i Uppsala. Därför har jag en idé om att fara hem igen eftersom jag ändå inte har några föreläsningar utan bara självständigt arbete. What shall I do?

 

Igår satt jag och en klasskamrat och jobbade med en inlämningsuppgift hela dagen. Vi hann till och med klara med allt. Skönt! Efter en ganska intensiv period med mycket föreläsningar i flera olika kurser samtidigt så har du nu lugnat ner sig. Känns mycket konstigt må jag säga.  På ett sätt är det bra då jag kan fokusera på andra viktiga uppgifter. Jag följer planen som jag och Pia lade upp till punkt och pricka. Behöver vara rigid nu för att få in dessa nya rutiner som senare ska flyta på naturligt. Det är tufft, det ska jag inte sticka under stolen med men samtidigt blir jag så jäkla stolt när jag gör förändringar. Hela jag växer!

 

Lovade ju att slänga upp lite bilder från mitt underbara påsklov

 

Påskpyssel med syster  

 

 
  Bus med syskonbarnen
 
 
Påskbuffé
 
 
 
                                                             Grillpremiär med underbara tjejer!
 
 

Från depp till pepp

Morgonen var inte rolig. Av flera anledningar. Jag vaknade lite nedstämd, blev orolig och sedan ledsen. Känslor som att vara oduglig och värdelös sköljde över mig som en tsunamivåg. Jag famlade runt där i det grumliga vattnet och försökte simma uppåt för att få luft. Ringde mamma Mu och pratade länge. Hon slängde ut livbojen så att jag kunde komma ovanför vattenytan. "Har jag orken och förmågan att ta mig in till torra land?" 
Hon sa till mig att inte tappa greppet utan fick mig att börja simma istället. Jag samlade kraft och tog det första simtaget.
 
Träffade sedan Pia. Hon var väldigt tydlig och konkret med sina tips och råd. Precis vad jag behöver! Det är inte förrän man står där i ett hörn utan kryphål man inser exakt vad som behövs göras. Hon sa att det kommer bli tufft men att vi tar en sak i taget.
Jag blev ännu mer motiverad och vände istället de negativa känslorna till att bli förbannad på dem. Av ren ilska och bestämdhet gjorde jag slag i många saker på vägen hem. Nu ska jag aldrig mer någonsin skjuta upp på att göra vissa saker "sen". Det är NU som gäller!
 
Sen att jag har världens underbaraste vänner som hjälper och stöttar mig på vägen gör det svåra betydligt lättare. TACK för att ni finns!
 
 

Underbart är kort

Nu är tillbaka i Uppsala, i min mysiga lilla lägenhet som stod och väntade på mig. Jag trivs väldigt bra här men när man har haft sällskap i ett stort hus med möjlighet till trädgård så blir lägenheten betydligt mindre och mer ensam nu än innan jag åkte. 
Handlade och packade upp mina grejer innan jag förpassade mig till sängen framför tv:n. Ingen vidare underhållning på någon kanal så det får nog bli att kolla på någon serie på datorn istället. Har även hunnit med att plantera min murgröna. Älskar verkligen växter, kryddor och allt sóm hör trädgården till. Igår planterade jag och mamma kryddor som vi ska kunna ha till vår matlagning i sommar. Det finns inget som slår färska kryddor!
 
Jag vet att uppdateringen här har varit lite dålig på sista tiden. Ursäktar mig med att skylla på påsklov. Kommer nog lägga upp lite bilder som kompensation för att sammanfatta vad jag har pysslat med under veckan.
 
I morgon ska jag till Pia igen. Pepp, pepp!
 
Ha en fin kväll

Låååååång fredag!

Glad Påsk allihopa!
Idag är det påskafton och igår var det långfredag. Enligt traditionen ska man egentligen ta det lugnt men gårdagen gick i full fart ändå. Den kändes dessutom väldigt lång eftersom vi hann med så mycket.  Vi planerade, handlade och tillagade några rätter till den påskbuffé som ska avnjutas i kväll. Hälsade även på mormor som var lika go och glad som vanligt.
 
Denna dag ska spenderas ute på landet vid en sommarstuga som min bror och hans familj ska hyra i sommar. Där vankas det silllunch och traditionell påskäggsletande. Jag hoppas att påskharen fyller ägget med mitt favoritgodis. De där spräckliga chokladäggen med hård yta. Vet ni vilka jag menar?
 
GLAD PÅSK!
 
 

Uppfräschning

Det blir inte så jättemycket besök här när jag är hemma. Har fullt upp med att umgås! Igår kom syster och hennes två barn hit från Gotland. Min bror och hans familj bor i närheten så hela påsken kommer att ägnas åt familjemys! Moster/faster Lina blir som barn på nytt när de små liven kommer. Bygga koja i skogen och busa gör jag inte allt för ofta.
 
Har varit hos frisören idag för lite uppfräschning. Toppade bara lite (då jag sparar ut till långt hår nu) och lade i några slingor. Blev supernöjd! Passar alltid på att gå till "min" frisör när jag är hemma. Hon vet precis hur jag vill ha det och är dessutom otroligt duktig. Det bästa som finns är ju när de tvättar håret och masserar in schampo. Jag somnade nästan!
 
 

Så otroligt vackert

När jag var ute på morgonpromenad i morse så kunde jag inte låta bli att knäppa kort på den fantastiska naturen. Solen värmde, fåglarna kvittrade och allting var bara helt perfekt. Njuter verkligen av att vara här. Det ger mig uttrymme att kunna andas och slappna av på ett helt annat sätt. Gud vad filosofiskt det lät!
 
 

Hemma!

Tågresan gick bra igår. Tåget kom när det skulle, spårade inte ur och jag hade laddat ner serier att titta på så tiden gick väldigt fort.
Det är alltid lika skönt att komma hem, Den där speciella lukten som luktar just "hemma". Vet inte om det är sköljmedlet som mamma använder. Efter tacos och ett glas rödvin somnade jag som en baby sen.
 
Nu kommer storebror med fru och barn och det gräddas våfflor för fulla muggar!
 
Hoppas ni har en skön söndag

Förtydligande

Jag insåg att det kanske var lite svårt att förstå vad jag försökte beskriva igår gällande handfatincidenten. Därav denna bild som visar vad denna "silvermojäng" är för något. Har den ens något officiellt namn? Vad brukar ni kalla den?

 

 

Nu ska jag bara vattna blommor, ta ut sopor och äta lunch innan jag styr kosan mot östgötaslätten. 


Packad

Hehe, nu trodde ni att jag var i gasen va? Det är ju fredag så det vore ju inte helt omöjligt. Nejdå, jag håller på att packa väskan inför hemfärden. Alltid detta dilemma om vad man ska packa med och inte packa med. Vill inte ha världens tungaste resväska då jag även behöver ha mig datorn. Sen har jag ju trots allt en hel del kläder hemma hos päronen också.
 
I morse hände det något irriterande. Lina lyckas tappa korken till tandkrämstuben och denna åker ner i avloppet till handfatet och sätter sig så perfekt att jag inte får upp den. Totalt stopp. Inte ens med pincett och diverse andra tillhyggen får jag upp denna rackare. Anledningen till att den kom ner där har att göra med att jag inte kan ha i den där silvermojängen som täpper till hålet. Dess funktion att kunna regleras med hjälp av pinnen bakom kranen fungerar ej. Hepp, hepp. Gör en felanmälan och när jag kommer hem från skolan är detta åtgärdat. Snabb service minsann!
 
Nu ska jag fortsätta packa, lyssna på musik och ta mig en snus. Trevlig helg!

En månad kvar!

Åh, kan inte fatta att det bara är en månad kvar till jag och Jenny ska se Justin Timberlake i Stockholm!! Som om inte detta vore stort nog så kommer vi även att ha ståplatser i The Golden Circle! Oh. My. God. 
 
Den sängkammarblicken ;)
 
Har så otroligt mycket saker att se fram emot just nu. På lördag åker jag hem för lite välförtjänt påsklov. Umgås med familjen, träffa kompisar och njuta av ledigheten. Tycker om påsken faktiskt. Den är så färgglad och infaller på den tiden av året då allting är på gång. Den inger hopp och förväntan samtidigt som allting håller på att blomma ut.
 
Förresten måste jag tipsa om en grej som jag testade igår för första gången - MUG CAKE! Alltså jag dog nästan så gott. En underbar kombination av allt som jag gillar. Ni har säkert redan ätit det för det är ju egentligen ingen rykande nyhet men jag slänger upp receptet här ändå. Smaklig spis!
 
1 port
  • 1/2 banan
  • 2 msk hasselnötter
  • 1 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 2 msk frysta hallon eller blåbär
  • 1 krm kanel
  • 1 msk kokos
  • olja till koppen
  1. Skala och skiva bananen. Grovhacka nötterna.
  2. Mixa banan, havregryn och ägg med mixerstav. Blanda med nötter, hallon eller blåbär, kanel och kokos. 
  3. Häll smeten i en stor kopp smord med olja. 
  4. Baka i mikron ca 1 1/2 minut. 
  5. Stjälp upp och servera gärna mug caken med keso, yoghurt och frukt.
 

Tisdag

En lång dag med redovisning och opponering. Jag var lite nervös då vi inte hade fått supertydliga instruktioner om hur det skulle gå till. Det gick över förväntan och det var en avslappnad stämning. Vi fick tips och idéer om hur vi skulle kunna förtydliga vissa saker, samtidigt som vi fick en hel del beröm. Det är verkligen nyttigt att få konstruktiv kritik! Man blir lätt ”hemmablind” i sitt eget arbete.

Har lite huvudvärk nu. Troligtvis är det spänningar som har släppt efteråt. Nu har jag ”bara” fem artiklar att läsa inför morgondagens föreläsning. Här har vi en som kommer att vara proffs på att läsa artiklar sen!

 

Fick ett positivt telefonsamtal från Pia. De hade haft rond idag och hon berättade att de har satt upp mig på väntelista för KBT-behandling. MEN att jag kommer att få möjlighet att träffa henne några tillfällen nu under våren som stöd och pepp för att komma igång ordentligt. Känns fantastiskt skönt!

 

Nu ska näsan ner i litteraturen!


Tack för den!

Regnet det bara öser ner och det har det gjort sedan tidig morgon. Vaknade av att det smattrade på fönsterblecket. Mysigt när man är inomhus, mindre mysigt när man måste ta sig ut och transportera sig ner till stan med cykel. Dessutom måste jag erkänna att jag genast blir en stor trafikfara. Främst för att jag måste kisa med ögonen för de gigantiska regndroppar som anfaller men också p.g.a att min sikt blir begränsad när jag drar upp luvan över huvudet. Kan lugnt meddela att jag är hemma nu utan att ha orsakat några större tidningsrubriker.
Lite sur blir jag allt när det typ slutar regna när jag kliver innanför dörren. 
 
Anledningen till min utflykt ner till stan var för att jag hade ett bedömningssamtal om vilken typ av behandling jag ska påbörja. RO-DBT verkar vara en bra grej men som det ser ut just nu har jag inte möjlighet att avsätta 3 dagar i veckan samtidigt som jag har skolan. Alternativet är KBT som är 1 gång i veckan. Det enda som är trist är att det är ganska lång väntetid för KBT. What shall I do then? Hon jag träffade idag skulle ta upp detta på  team-ronden i morgon. Jag hoppas på det bästa helt enkelt!
 
Nu ska jag dricka kaffe och lösa soduko
 
 

Biggest gainer

Har kollat på två avsnitt av biggest looser och blir grymt imponerad och inspirerad! Insåg att det finns ganska många likheter mellan deltagarna och mig. Dåliga, invanda rutiner och ett onormalt förhållningssätt till vissa saker. Samtidigt som det finns en koppling mellan tankar/känslor och mat. På samma sätt som de kämpar för att ändra sina beteenden får också jag göra men åt andra hållet. Fast min största problematik handlar mest om rädslan att våga testa och återintroducera livsmedel på egen hand. Kan skryta med att jag har gjort detta de senaste dagarna. Med ytterligare lite stöttning så kommer jag kunna flytta berg! För jag besitter en enorm envishet. Kanske är det just den som inte direkt har varit till min fördel. Jag får istället utnyttja den genom att ändra riktning. Sagt och gjort.
 
Biggest Gainer- c'est moi!
 
 

Helg igen

Veckorna bara svischar förbi! Fredag igen och jag tillbringar denna afton med sushi framför Let's Dance. En lugn och skön kväll med andra ord. Det kan behövas ibland.
 
Pratade med syster yster tidigare idag som nyss har kommit hem efter 2 veckor i Thailand. De har haft det fantastiskt och jag drömmer mig bort och längtar tillbaka. Jenny, visst sa vi att vi skulle boka resa dit?
Om en vecka åker jag hem till östgötaslätten för lite påsklov. Har inte varit hemma sedan jul så nu är det banne mig på tiden. Även syster med familj kommer över från Gotland så jag kommer kunna umgås med hela familjen!
 
Hoppas ni har en skön kväll
 
 
 
 

Yo folks!

Ännu en fullspäckad dag avklarad. Har skrivit klart en rapport, gjort en power point-presentation, planerat inför seminarium och läst igenom den projektplan vi ska opponera på. Effektivitet var ordet!
Efteråt gick jag och Lina och tog oss en välförtjänt fika på Wayne´s samt en runda på stan. Det är så underbart att det är ljust längre om dagarna. Mitt bränsle just nu är solenergi och koffein, skämt å sido.
 
Idag är jag stolt som en tupp över mig själv. Har vågat utmana, lagt till och gjort förändringar. Blir förvånad och nästan arg över hur relativt "smärtfritt" det har gått. Jag menar, här har jag gått och undvikit saker under en längre tid, i tron om att det är jobbigt och ångestframkallande. Nothing can stop me right now. Gasen i botten!
 
Köpte denna underbara doft från Victoria's Secret
 
 
 

April, april

Blev ni lurade igår? Jag klarade mig. Däremot så lurade jag min kompis, haha! Trodde absolut inte att hon skulle gå på det för jag kände själv att jag hade svårt att hålla masken. Dessvärre så är det väl ingen bra egenskap att lyckas lura någon. Tur att första april är ett undantag!
 
Fullt ös idag också. Det är mycket nu med många kurser som läses samtidigt. Tycker det är jobbigt att veta vilken kurs man ska fokusera på. Börjar lite här och fortsätter lite där. Jag vill bara kötta på och göra klart, punkt. 
 
Har insett att jag ibland tänker alldeles för mycket. Ändrade på det idag och skippade ältandet och bara gjorde istället. Jag dog inte, vilket är en erfarenhet att bära med sig.
 
 
 
 

Läkarbesök

Hade läkarbesök idag och jag har nog aldrig träffat på en mer engagerad läkare! Hon förklarade på ett mycket konkret sätt så att jag förstod och kunde ta till mig allting. Samtidigt som hon visade förståelse för hur jag upplevde det hela och tog sig tid att lyssna på mitt babbel. Hon gav mig bra tips och råd hur jag kan komma vidare. Innan jag gick därifrån gav hon mig en påse med rostade sojabönor. Det skulle tydligen vara bra för mig. Har aldrig blivit ordinerad denna typ av medicin tidigare, haha!
 
Trötters flicka denna afton. Det tar på krafterna att ta tag i jobbiga saker. Har också jobbat med vår opponering hela dagen så mina ögonlock lär falla tungt. 
 
 

RSS 2.0