Hemlig beundrare/stalker?

Nu har han besökt naturum en gång för mycket för att det ska vara en ren slump eller överdrivet intresse för vårt akvarium och "gissa bajset"- monter.
Med en hemlig, lite kufisk blick nickar han mot mig och ser allmänt skum ut. Han går förbi flera gånger vid disken och tittar konstant på mig. Hjälp! Tur att jag har en uppstoppad kungsörn ovanför huvudet som ser lite skräckinjagande ut..

Igår firade mamma och pappa silverbröllop. Tänk att de har varit gifta i hela 25 år! Jisses.
Fint ska det va' i stan ska vi bo - på kvällen bjöds det på oxfilé och exklusivt rödvin från italien. Smakade inte helt fel. Måste säga att livet blir lite roligare med alkohol i kroppen. Jag blir avslappnad och lycklig. Tankarna försvinner en kort stund.

Efter jobbet ikväll drar jag till Johanna för att umgås lite med några underbara brudar!

myror i benen

Jag hatar att vara morgonpigg. Jag har varit uppe ett bra tag nu, ätit frukost, hämtat tidningen, bäddat min säng, löst 2 korsord, sorterat bilder och borstat mina tänder. Jag är rastlös och vet inte vad jag ska hitta på härnäst. Ut och gå är en alternativ men jag borde inte. Mammi och pappi sover som stockar. Igår pratade vi om att åka iväg på loppis och sen dra vidare för att titta på soffgrupp till vardagsrummet. Om jag gör frukost på sängen till dem så måste de ju gå upp eller hur?!

Har ett par dagar ledigt nu och det är så skönt. Lyxigt till och med. Göra saker och ting utan att känna att man måste ha en tid att passa eller att man snart ska iväg.
Pysslade lite i mitt rum igår. Fick upp några gulliga vykort på väggen som satte lite extra piff i mitt rum. Har lite andra idéer som jag tänker kika efter på loppisen. Tror nog att sommar med Ernst har gett mig lite inspiration, haha:)

resultatet!

 


bara något som jag kom på..

En rädsla som jag har är att folk inte ska tycka om mig. Jag är väldigt social av mig och älskar att träffa nya människor. Men ofta inbillar jag mig att dessa människor ska ha fördomar och få en negativ bild utav den riktiga Lina. Jag vill så gärna vara genuin och äkta men jag är livrädd för att sjukdomen förstör mig personlighet totalt.
Detta gör att jag ibland blir skygg. Panikångest vid stora folksamlingar när jag är stressad.
Vill inte sticka ut eller vara till besvär. Isolering är hennes tyngsta vapen.



stabilare

Nu är det lugnare i lägret igen. Hoppas att det håller i sig ett bra tag framöver. Denna formsvacka har inte varit rolig, men på något sätt kan jag nog lära mig något utav den...Ups and downs hör ju livet till!

Jisses vilket oväder det var igår. 2 omgångar med blixtar och dunder. Jag hann rida Otto innan den första vilket var en himla tur. Red dressyr på banan och han gick väldigt bra! Trodde han skulle vara seg i kroppen efter galoppträningen på fältet i förrgår men han kändes mjuk och fin. Idag kanske det blir att skutta över hinder efter jag slutat jobba. Är väldigt hoppsugen!

Igår bestämdes rutten inför den lilla minisemestern jag, mor och far ska åka på. Det lutar åt västkusten. Göteborg, Halmstad och den svängen. Det ser jag fram emot! Att utforska Sveriges smultronställen nu på sommaren.
Blir nog ingen mer båt för i år tyvärr. Motorn på den har pajat och det ser inte ut som om det hinner fixas denna säsong. Tråkigt

Nu ska jag putsa lite akvarie och ta mig ett snack med gäddan som brukar göra mig sällskap när jag gnor med den blåa fiberduken. Ha en skön söndag!



Han med stort H

Tänk att en grå, sametslen mule kan göra underverk! Han känner mig så väl och märker när jag är nere och behöver tröst. Han gör mig lugn och får mig att vilja kämpa lite till och kämpa lite extra. Jag behöver honom mer än vad någonsin just nu.
Först den vanliga hälsningen där han luktar på mina smutsiga stallskor. Knyter upp mina skosnören och börjar leka med dem. Sedan lägger han sitt huvud mot mig mage och vill bli kliad bakom öronen, för att sedan ta upp näsborren mot mitt öra och andas tungt.

Han är min medicin och jag är beroende utav den!






ångest

okej..andas. In. Ut. In. Ut. Jag blundar och försöker fokusera på något annat. Positiva saker som jag mig att stå ut med ångesten. Den kom tillsammans med ett dåligt samvete och tappad kontroll. (Läs sjukdomens falska kontroll) Jag hatar det här! Huvudvärken dunkar av alla tankar som far omkring. Skulle man öppna upp hjärnan via lobotomi skulle det se ut som myrornas krig.

Jag känner mig dålig som inte har följt anorexins strikta regler. Hon är förbannad på mig nu och vill straffa mig.
Jag har inte gjort det jag hade tänkt hinna med denna dag.
Jag åt vid "fel" tidpunkt.
Jag är övertygad om att jag har gått upp minst 30 kg idag.
Jag tror att folk har fördomar om mig och tycker att jag är äcklig.
Jag har inte varit tillräckligt aktiv idag. Latmasken Lina

Förlåt om jag babblar massor konstiga, osammanhängande saker, men detta är det jag känner precis just nu. Den nakna sanningen..

Hot, hot, hot

Jag gillar värme och skall absolut inte klaga. MEN när det är som en bastu inne på jobbet innan klockan tolv så måste jag få gnälla lite och få lite sympati..Och med sjön precis utanför så lockar det till att hoppa i och svalka av sig. Hur skulle det se ut egentligen? Smiter från jobbet och kastar sig i plurret? Tål dock att övervägas
Jag som alltid annars är frusen, svettas nu som en tok. Fötter, fingrar ja ALLT är svullet. Mer än vanligt då jag ofta får känslan av att bli svullen så fort jag har ätit något.

Nu ska jag jobba vidare. Bada lite åt mig är ni snälla!

Toppen helg

Jag var nere i Falsterbo i helgen med kompisar och tittade på horse show. Det var riktigt roligt att se eliten och de lovande unghästarna in action. Kan inte förstå hur de kan prestera så bra i denna värme som härjar över vårt avlånga land för tillfället. Man blir verkligen taggad på träning och tävling när man står på sidan av.
Vi tältade två nätter. Jag bara älskar att campa och sova i tält! Tyvärr har jag inte fått göra det tillräckligt under min barndom då min kära fader inte är överförtjust i att tälta.
Vi hade bara 100 meter till havet där vi satte oss vid solnedgången och drack lite, snackade och hade trevligt.

Just nu är jag ute på sjön. Precis utanför min arbetsplats för att vara exakt. Jag ska jobba i morgon och därför passade det bra att lägga intill båthamnen och sova över där. Vi käkade på restaurangen och åkte sedan ut en tur på jetskin. Jag gillar när det går fort, 50 knop och hoppa över vågorna:) Pappa sitter brevid med en kall öl och jag med en kopp te och än så länge gör varken knotten eller myggen gjort oss sällskap som tur är. Kanske har de inte pallat värmen?

Snart dags och krypa till kojs. Natti på er!


Minisemester

Jobbar just nu det sista passet innan jag går på lite långledighet, hela 6 dagar! Ser ut som om en del dagar kommer att spenderas ute på sjön för att sedan dra iväg till Falsterbo på fredag. Jag och Johanna. En bil. Tältning. Hästtävlingar. Party. Det känns som om det kommer att bli en lyckad tripp om man ser till ingredisenserna;)

Igårkväll tog jag och pappa med oss farmorn ut på en liten sväng i bilen till Bergs slussar för att hon inte bara ska sitta inomhus vilket hon alltför ofta gör. Det är så himla tagiskt och se hur ensam hon är sedan farfar gick bort. Hennes åldrande har gått så fort på sista tiden. Hon tar sig inte längre för att hitta på saker eller umgås med andra vänner. Där ser man vad ensamheten kan påverka kroppen både fysiskt och psykiskt.
På ett sätt ser jag fram emot att bli en gammal tant. Jag ska banne mig baka bullar varje dag, åka iväg utomlands och upptäcka resten av världen som jag inte har hunnit se, gå på dans, söndagsbingo, dricka elvakaffe med finporslin, fortsätta lösa korsord, äta bridgeblandning till lördagsgodis och skämma bort mina barnbarn.
MEN innan jag blir tant (vilket är ett bra tag kvar) har jag en hel del saker att jobba med och uppleva. Jag ska se till att leva och njuta i nuet VARJE dag!

Grattis på födelsedagen käre store bror som fyller 32 idag!



underbara sommar

Jag bara älskar allt just nu. Denna sommar kommer nog bli den bästa på väldigt länge!
När jag tänker tillbaka på förra sommaren kommer jag inte ihåg någonting nästan. Kan inte dra mig till minnes om vad jag gjorde eller hur den var. Jag var sjukskriven då så jobba gjorde jag ju inte..Vad fasen gjorde jag hela dagarna? En sak som jag vet är att vi for utomlands en vecka till Gran Canaria. Men resten då? Strange..

Hur som helst så sitter jag här och funderar lite över livet. Låter klyschigt men det är faktiskt precis vad jag gör. Hade ett par ganska djupgående diskussioner med mina päron igår på altanen i kvällssolen. Något slog till mig och jag fick ett slags uppvaknande. Jag blev rädd och nästan panikslagen. Helt plötsligt insåg jag hur pass allvarlig situationen är. Jag vill inte vara kvar i detta längre, jag vill lämna helvetet fortare än kvickt samtidigt som en del av mig vill ta det försiktigt så att inget farligt eller dramatiskt händer. Känner att sjukdomen hindrar mig från att göra så många saker...

Idag slutar jag vid tretiden. Värmen gör att ridningen får sparas till kvällskvisten. De tidigare dagarna har jag varit uppe med tuppen och ridit på morgonen innan hettan blir alltför påtaglig. 30 grader är inte optimalt för varken häst eller ryttare. Kanske att han till och med får vara ledig idag.

Ha en skön söndag!

 


Stolt

Jag är gudmor till världens goaste unge! Julia är så klok och hänför mig varje gång jag umgås med henne. Hon ser på mig när jag är nere och får mig på bättre humör lockar fram mitt skrat. Att en fyraåring kan komma med så roliga uttalanden är otroligt. Tidigare har jag insett hur mycket hon ser och förstår.
Härom dagen frågade hon mig: "Lina, varför är din arm så liten? Kolla på min! Du måste äta mer köttbullar, det är det godaste jag vet. Med makaroner. Och Ketchup."
Jag hade inget svar på hennes fråga. Jag skämdes faktiskt över att jag inte är en bra förbild till mitt underbara gudbarn. Skärpning Lina Karlsson! Det finns så mycket som är värt att kämpa vidare för!

  
Solros som jag fick av Julia, gjord på dagis


Gullungen! <3


RSS 2.0