dagen efter

Gårkvällen var så lyckad den kunde bli. Jag hade så himla trevligt, kunde slappna av och ha roligt!
Först lite mingel hos mig och sedan cyklade vi ner till restaurangen Il Forno. Vinet som slank ner i samband med att vi gjorde oss i ordning gjorde susen om man säger så. Min kära cykel, sixten, var lite svårmanövererad. Eller kanske var det föraren? Hmm..I vilket fall som helst så smakade maten ljuvligt. Jag tog Fettuccine med kycklingfiléer, soltorkade tomater, färsk spenat och parmesan. Efter ytterligare påfyllning av vin började Lina flörta smått med den söta servitören. Lite pinsamt 
I våra klänningar och höga klackar lyckades vi ta oss till bion även fast det var kullvertsten hela vägen ner.
Hur var då filmen? Den hade ju inte fått jättebra kritik men jag tyckte ändå att den var bra. Den var ju inte wow, för det hände egentligen inget dramatiskt eller stort. (jag hade ju hoppats på att Carrie skulle bli gravid). Men karaktärerna är ju så underbara och jag förundras över hur olika deras personligheter är. De 2,5 timmarna tog slut fort och salongen lämnades med ett leende på läpparna.
Kvällen rundades av på Birger Jarl, ett uteställe nära ån. Dansade som en tok till bra musik på ett väldigt trångt och varmt dansgolv.
Runt tretiden for vi hem. Det var faktiskt inte ens mörkt ute och fåglarna hade redan påbörjat sitt kvitter.

Att det har varit tufft idag visste jag ju redan om att det skulle bli. Men det har ändå inte varit lika jävligt som det brukar vara och det är jag evigt tacksam för. Dessa stunder då jag verkligen lever, är värd all ångest i hela världen!


Så himla skönt

Det känns faktiskt som om tentan gick bra. Nu har jag avklarat första terminen! Det ska firas ikväll med italiensk restaurang, bio och utgång:)
Till och med solan kikar fram minsann ser jag. Härligt! Det ser ljust ut

Naglar är målade med fransk maikyr, Ted Gärdestad spelas ur högtalarna och nu ska jag byta om. Humöret är på topp och snart korkas vinflaskan upp

Känner mig bubblig av lycka, lättnad och fylld av energi. Får dåligt samvete över att må såhär. Dessa stunder gör mig livrädd för vad som ska komma i morgon. Den ångest som alltid brukar ge mig en käftsmäll för att jag njuter av livet. Kanske har jag blivit starkare och kan hantera det bättre nu? Jag hoppas det i alla fall. MEN, det tar jag då OM den kommer. Ikväll ska jag leva loppan

Hoppas ni får en mysig fredagskväll också!


flowerpower

Jag har den sista tentan för denna termin i morgon. Märkligt nog har ingen tentaångest infunnit sig. Än. Men det känns inte som om den kommer att komma heller. Vet inte om det är ett gott tecken men jag känner mig lugn och samlad för en gång skull.
Istället för att råplugga stimulerade jag tankarna med att plocka lite blommor. Hittade syrén, midsommarblomster, gullvivor, färgätmigej (stavas det verkligen så?). Så nu har jag en härligt doftande bukett i mitt fönster!

Nu ska jag mysa till det i min stora säng och titta på halv åtta hos mig. Världens bästa program ever;)




bullplugg

Igår bakades det bullar av mig och Johanna. Kanelfyllning och vaniljfyllning. Sen bjöd vi in alla som ville komma till vårt bull/pluggkalas. Det kom inte särskilt många, 3 stycken. Visserligen blev det mest bulleri än pluggeri;)
Bäst var degkaveln. Eller den termos som fick agera degkavlen då vi inte hittade någon. Bättre brödlös än rådlös, inte sant?

   


Längtar!

Jag vill så gärna ha fredag nu! Visserligen är det tenta då men det roliga som är inplanerat efteråt gör mig otålig och uppspelt som en liten barnunge. Vi har nämligen bokat biljetter för att se Sex and the City 2.
Planen är att vi ska först ut och käka, ta en drink (cosmopolitan såklart) för att sedan sätta sig i den röda fåtöljen i biosalongen och ännu en gång möta Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda.


en söndag

Regnet slår mor mitt fönster utanför. Faktum är att det är rätt skönt. För när det är fint väder med strålande sol så vill man bara vara utomhus hela tiden och "passa på" att njuta. Nu är det okej att vara inomhus och göra andra saker som bör utföras. Typ plugga inför den kommande tentan, städa, göra matlådor och tvätta.

Känns konstigt att det snart är sommarlov. Terminen har gått otroligt fort på gott och ont. Samtidigt ska det bli skönt att få komma hem och få bli omgiven av människor som man förut träffade dagligen, men som nu blir mer sällan. Ser verkligen fram emot att få tillbringa mer tid med min saknade häst som jag kommer återförenas med! Inte bara nu under sommaren utan även i höst då jag har fått stallplats här i Uppsala på Akademistallet:) Endast 10 minuters avstånd med cykel från där jag bor. Kan det blir mer perfekt?

Vet inte vad det är med mig.. Mitt huvud har överenergi och jag känner mig konstant speedad, men kroppen lyder mig inte. Med enkel ekvation kan jag egentligen räkna ut varför men det gör mig ändå så frustrerad. Frustrationen övergår till ilska och irritation mot mig själv. Kaffe verkar uppenbarligen inte vara lösningen på problemet om man säger så

Snart ska jag och syster åka iväg en snabbis och handla lite. Tror nog att det blir Boländerna.

?

att något så enkelt, självklart och primitivt ska vara så förbannad svårt.
hej, mitt namn är Lina och mitt största problem just nu heter moment 22

Ja, tack hjärna

Idag har jag känt på en riktig människohjärna! Känn på den ni! Det var en upplevelse som var läskig och fascinerande på samma gång. Däremot var lukten inte den mest tilltalande. Framförallt inte till fördel för min matlåda som jag dessvärre inte kunde njuta av med samma nöje..

Helgen har varit underbar. Vädret har bidragit en hel del. Det är så härligt och se hur alla människor blommar upp och strålar, likt resten av naturen som har blivit grön på bara några dagar och luften är varm. Sommaren kom tydligen direkt.

Jag har mått bra nu de senaste dagarna. Jag har fått glädjen tillbaka, längtan till livet och hopp om framtiden. Min rädsla är när det blir grått igen. Jag vet att det kommer att dala både upp och ner, men kommer jag ha styrkan att stå ut och stå kvar stark när stormen blåser in? När tankar börjar snurra som virvelvindar utan hejd. När hon överröstar den vinande blåsten och griper tag i mig och mitt förnuft flyger all världens väg.
Ja. Just nu, just idag känner jag att jag kommer fixa det. Mitt i stormens öga kommer jag finna styrkan att rida ut stormen.

Lite bilder från helgen och gasquen

     



     


 

 


High on life!

Allt är så underbart! Jag är i extas och känner mig för tillfället oförskämt lycklig. Lördagsfika, jordgubbar i solen vid fyrisån och ska nu strax iväg och grilla i stadsparken med några kompisar. Vi har införskaffat oss ett kubbspel (Yey för claes ohlsson 89 spänn) som vi har tänkt spela.
Har lite bråttom iväg nu men jag återkommer med en sammanfattning, bilder samt resultatet av frisörbesöket och annat skoj som har hänt;)

Ha en underbar dag!


trött och seg

Jag var på gasque igår. Det var riktigt roligt! Har nog aldrig gjort mig i ordning så fort innan. Vi slutade tre och sen skulle jag hem och duscha (raka ben som tar en evighet), sminka mig, fixa håret innan det stora kalaset skulle sättas igång halv sex. Men jag hann! Roligast på hela kvällen var nog slutet då alla dansade samba runt hela salen i takt till orkestern som spelade.

Denna dag har jag varit jättetrött. Hela kroppen känns som en degklump, likaså hjärnan. Även om jag skulle ha försökt gett mig på pluggandet så skulle inget varken gått in eller stannat kvar. Men jag har ju hela helgen på mig.
Istället har jag städad lägenheten, så något effektivt har jag ändå åstadkommit.
Tog även en sväng till syster och är nyss hemkommen därifrån. Vi var ute och lekte med barnen och gick en sväng runt området där de bor. Mindre roligt att cykla hem i regn dock..Men faktum är att det ändå inte var särskilt kallt. Luften kändes ljummen och doften av blöt asfalt är ju underbar!


Nu ska det kapas

Idag tog jag mig äntligen i kragen och beställde tid för klippning. Jag har inte haft någon aning om var jag ska klippa mig då jag är ny i staden och inte har några erfarenheter av någon här. Så jag gick bara in i första närmsta salong och bokade tid. På vinst och förlust. Jag fick tid alla redan på fredag. Kunde ha fått i morgon också om jag ville men det hinns inte i mitt tidsschema. Jag intalar mig själv att det är ett gott tecken att det gick fort att få en tid..Det återstå att se om inte annat. Med mitt hår som insats.

Gillar att våren är på intåg. Min cykeltur på sixten var helt underbar genom stan där björkarna grönskar, fyrisån forsar och alla människor som lapar sol på uteserveringarna. Det ser ljust ut nu mina vänner!

Nehepp, ögonen börjar klia och sängen ser oförskämt inbjudande ut. God natt!


Helgen

Har inte haft någon tid till att vara ute på internet över huvudtaget under helgen. Jag åkte nämligen hem en snabbis för att fira min kära mormor och morfar som hade 60-årig bröllopsdag. Det var så roligt att träffa den stora släkten. Tyvärr är den så stor att man inte hinner prata med alla vilket man gärna skulle vilja göra.
Kom hem till Uppsala ganska sent igår. Jag var riktigt trött så det var inga som helst problem att besöka John Blund.

Denna dagen har spenderats i skolan. Först grupparbete och sen föreläsning. Sedan planerade vi lite inför morgondagen då vi ska utföra vår barnobservation. Förberedelser med kamera och andra praktiska saker som krävs för ett lyckat resultat. Eller lyckat och lyckat var väl och ta i. Med små barn kan man aldrig förutse vad som kommer hända!

Ser fram emot onsdag och är taggad till gasquen. Har nog bestämt mig för vilken klänning jag ska ha. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag hinna ångra mig och ändra mig ett par gånger till innan onsdag. Beslutsångesten är min ovän..


Spöke

Vem är du som knackar i mitt rum? Jag blir snart tokig! Det spelar liksom ingen roll när på dygnet så hör jag dessa småknackningar, precis som om någon vill komma in. Jag vet inte hur många gånger jag har öppnat dörren för att kolla om det är någon där. Märkligt är det i alla fall..

Spätta!

Idag åkte jag spätta med Johanna på hennes motorcykel till skolan. Vilken lycka! Jag satt och log hela vägen. Så pass att jag nästan fick lite kramp i mungiporna, haha.

Nu har jag äntligen fixat allt det där "tråkgörat" som jag har gått och dragit mig för att ta tag i. Adressändring och tecknat abonnemang för elen hos vattenfall. Skönt.
Dagens föreläsning var intressant men jag var jätteseg på slutet. Kan troligtvis ha och göra med att jag satt i solen i tre timmar på förmiddagen. Man blir ju rätt så dåsig efteråt. Känns som om solen tog i ansiktet minsann. Det stramar nästan lite.

Ska väl ta och göra lite käk. Blev extremt sugen på blodpudding helt plötsligt. Lutar nog åt att det blir det. Billigt och smidigt!

Labyrint

Just nu håller vi till på BMC (biomedicinskt center) och har föreläsningar. Det är banne mig omöjligt att hitta där inne! Det är gångar överallt utan någon skyltning. Det tog mig ett bra tag att hitta till "microrummet" för att värma min matlåda. För att inte tala om hur man ska komma fram till föreläsningssalarna. När man är på rätt våning så kommer man inte igenom för det är endast för behöriga, då är det bara att springa tillbaka igen, ta en annan trappa för att komma upp till samma våning fast på den ANDRA sidan gången. Shit, vilken labyrint alltså. Men jag kommer väl lära mig med tiden hoppas jag.

Annars har dagen rullat på som vanligt. Lyxade till det nu på eftermiddagen med lite hemmaspa. Tyckte att det var dags för det. Ansiktsmask, scrub o målning av naglar. Känner mig riktigt vårfräsch nu:) Kan verkligen tipsa om The Body Shops bodybutter med doft av citron. Den luktar ljuvligt! På tal om det så fick jag ett presentkort idag på 100 kronor där ifrån i födelsedagspresent. Lina tackar och bockar! Blir nog en sväng på stan på torsdag då jag inte har någon föreläsning.
Köpte även biljett idag till Gasquen som ska vara den 12:e maj. Jag tror att den kommer bli rolig eftersom det är så många olika program som ska gå.

Just det, lovade ju att lägga upp lite bilder på min nya lya. Varsågoda! Allt är inte helt i ordning ännu men en del i alla fall;)

   

 


skräckblandad förtjusning

Idag började vi vår nya kurs, vår sista kurs - anatomi. Det känns helt overkligt hur fort tiden går! Jag har snart gått en hel termin här i Uppsala av de totala åtta. Jisses..

Nåväl. Dagens föreläsning var mest mjukstart med lite info om kursen, schema, gruppindelningar osv. Jag läste på schemat att vi skulle ha "hjärndemo" vilket vi idag fick reda på att det är en RIKTIG människohjärna som vi ska få se. Shit vad läskigt, men samtidigt spännande. Det är ju nyttigt att få lära sig hur allt fungerar i hjärnan och var allt sitter. Det är med skräckblandad förtjusning som jag ser fram emot det!
Efteråt cyklade jag till studentbokhandeln och införskaffade den nya kursboken. Jag är evigt tacksam över att äntligen ha fått upp min cykel, som för övrigt heter sixten. Nu kan jag spendera tiden mer effektivt då jag tar mig fram betydligt fortare och smidigare.  Däremot har jag ännu inte fått kläm på hur man ska cykla överallt. Att köra i rondellerna tillsammans med bilarna känns en aning obekvämt. Förhoppningsvis lär jag mig men det vore nog egentligen klokt att investera i en cykelhjälm. Om inte kommer jag nog bli övertygad till det efter hjärndemonstrationen. Man ska ju vara rädd om det lilla man har;)

Ska väl ta och berätta lite om mitt mående också. Om jag ska vara helt ärlig och lägga handen på hjärtat så har jag inte varit på topp. Jag har känt mig stressad och orolig i kroppen som tog sitt uttryck genom att jag svimmade av på ICA förra veckan och fick åka ambulans till akuten. Det fanns inte riktigt med i min tidsplanering med tentaplugg och allt annat som var tvunget att hinnas med. Men det är ju så att kroppen till sist säger ifrån när ägaren till den inte lyssnar. Jag kan inte kräva vad som helst utav den. Att det var tvunget att bli en tripp till akademiska för att jag skulle få detta wake-up call var ju kanske inte den bästa lösningen direkt, men nu jävlar är jag taggad till tänderna för att ge mig in i kampen igen och gå segrande ur den!


Fullt upp

Japp, det kan man minst säga. Tentaplugg, fylledag, flytt och mycket annat. En stressig period som har yttrat sig på flera olika sätt, som jag kan berätta lite mer om i nästa inlägg. Har inte orken att ta det nu eller tillräckligt med batteri på den lilla datorn i knät heller för den delen.
Hade en toppen födelsedag! Modern o fadern kom upp på besök o vårvädret med alla glada människor gjorde dagen perfekt. Jag säger bara det att alla borde uppleva minst en valborg i Uppsala under sin livstid. Det är något speciellt minsann:)
Min nya lägenhet känns mysig och jag trivs jättebra. Jag ska försöka få upp några bilder och visa hur fin den är! Gardiner, krukväxter, tavlor o annat gör det betydligt mer hemtrevligt.

I morgon är det måndag med ny kursstart - anatomi. Tjohoo! Tror jag.

Nu ska jag borsta tänderna o krypa ner i sängen, god natt gott folk!

 


RSS 2.0