Första dagen

Idag klockan nio började terapin. Spänd och nervös var jag. Tusen frågor i huvudet som snurrade runt. Vad ska vi göra? Hur kommer jag reagera? Kommer de att förstå mig?
Allt började med att vi fick presentera oss och berätta om våra namn. Lite märkligt tyckte jag först men det visade sig att det var intressant. En del var nöjda med sina namn, en del hade ändrat sina namn. Vi fick frågan om vi visste vad våra namn betydde. Med närmare eftertanke så är namnet väldigt viktigt. Det är ju trots allt en stor del av vår identitet.

Jag tror verkligen att dessa kommande dagar kommer att vara mycket lärorika men samtidigt jobbiga då mycket tankar och känslor kommer upp till ytan. Familjerna fann varandra väldigt fort. Många hade samma intressen och kom bra överrens.
Det som jag kände direkt var att jag tyckte så synd om de andra tjejerna. Jag ville bara krama om dem och säga att allt kommer bli bra. Att jag själv är en av dem har jag nog svårare för att förstå.
Det var också en läkare som var med. Han gick igenom alla farliga, fysiska konsekvenser sjudomen innebär. Även fast jag vet allt som händer i kroppen så fick jag lite panik. Jag blev arg. Vad håller jag på med egentligen?! Att misshandla sin kropp på detta vis. Men när man väl är inne i anorexin så kan man nog inte riktigt ta in vad man sysslar med. Hjärnan fungerar inte riktigt. Den är fylld med andra tankar och gör allt vad den kan för att resten av kroppen ska överleva.

Jag känner mig trött i huvudet nu. Kommer nog inte ha några problem med att hälsa på John Blund ikväll. Kommer nog vara ännu tröttare på fredag efter de kommande tre intensiva dagarna.
Jag vet vad jag vill. Jag har bestämt mig. Jag ska bli kvitt sjukdomen en gång för alla. Vägen dit är tuff men jag är på god väg. Förhoppningsvis kan jag dela med mig lite bra erfarenheter till de andra. Stöttning är A och O, men kampen kan man bara ta själv.

Nu måste jag ta mitt kvällsfika. Personalen ropar på mig!
Uppdaterar i morgon igen efter ännu en dag med terapigruppen.

Ångest

Nu är jag tillbaka på avdelningen igen. Det känns väldigt tomt här nu när Mette inte är kvar. Tiden går ännu långsammare och jag har väldigt mycket spring i benen. Svårt att sitta still när vårkänslorna sakta börjar komma fram och suget på livet är större än någonsin!
För det är det faktiskt. Jag är motiverad till tusen även fast jag hade en liten dipp igår kväll. Jag åkte på en ångestattack på kvällen. Det hade jag inte fått på länge. Det går inte att beskriva exakt hur en attack är. Mamma frågade hur det kändes och jag försökte beskriva så gott jag kunde. Jag kan likna det med att något obehagligt river på insidan och man får svårt att andas. Jag brukar känna mig väldigt stressad och hjärat slår dubbelvolter. Det blir svårt att se omgivningen för allt blir fruktansvärt difust och suddigt.
Efteråt kände jag mig hemsk. Som en dålig och misslyckad människa. Alla framsteg jag gjort och alla positiva saker försvann. Nu är allt kört, tänkte jag. Allt jobb och slit i onödan.
Men som tur var så pratade jag med både mamma och pappa. Jag sa att det var jobbigt och berättade hur jag kände mig. Egentligen blev denna så kallade "dipp" ett framsteg, eftersom jag inte stängde in mig själv med alla tankar utan pratade om dem istället, satte ord på dem.
Man behöver nog motgångarna för att inse och värdesätta framstegen. Det finns ingen spikrak väg till det friska livet. Nu tar jag nya starka tag för att komma vidare!
Jag känner att jag har kommit mina föräldrar ännu närmare nu, och kommer betydligt bättre överrens med pappa.
I morgon börjar multi- familjeterapin som jag tror kommer göra susen:)

I morse innan jag åkte hit igen så passade jag och mamma på att plantera våra blivande tomatplantor och basilikaväxter. Vi gjorde små miniväxthus med hjälp av gamla godislådor som vi gjorde hål i. Sen placerade vi dem i fönstret och VOILA! Snart kan vi skörda våra egna "frukter", haha!

Snart dags för fika. Jag min klantiga idiot lyckades igår bränna mig i gomen och på insidan av läpparna. HUR DÅ? Kankse ni undrar. Jag tycker det är lite smått pinsamt att bekänna denna men låt gå...
LINA som brukar köra sitt kaffe i micron för att hon vill ha det glödhett, hade inte med i beräkningarna att vår micro hemma har högre  watt-styrka än den vi har på avdelningen. Så, jag körde lika länge som jag brukar göra. Tog ut muggen och tog en REJÄL klunk. Aj som f**an, hann jag få ur mig samtidigt som det varma kaffet slank ner via matstrupen och ner till magsäcken.
Min fikarast slutade med tårfyllda ögon samt en skinnflådd mun, tjurandes i soffan.
Så..Nu kan ni skratta om ni vill

Ska förhandla till mig en sväng ute sen tänkte jag. Det verkar lugnt här idag så personalen har nog tid. Hoppas jag! Ha en skön eftermiddag i det härliga vädret.

  
Vår fina tomat och basilikaodling

morgonpigg

Även fast vi flyttade fram klockan en timme inatt så var jag uppe med tuppen. Ibland blir jag inte riktigt klok på mig själv. Vill ju ha sovmorgon, men min kropp är tydligen utvilad så dags.
Väckte mor och vi åt frukost ihop. Efter det så åkte tapeterna ner i mitt rum. Vi hann med nästan halva rummet på cirkus en timme. Inte dåligt må jag säga.
Annars en lugn och fridfull dag so far. Luchen nyss intagen och nu väntar (läs längtar) jag efter kaffe:) Men jag väntar på att Ida ska svara när jag ringer så att vi kan dra upp till stallet snart. Det blev tyvärr aldrig något pussande på hästen igår för vi fick oväntat besök av min bror med familj. Det var jättetrevligt och vi käkade middag ihop. Lille Alvin fick en försenad födelsedagspresent av mig som han blev väldigt glad för!
Halv nio släckte vi ner all elektricitet här hemma och tände ljus. Jag kurade ihop mig i en filt framför brasan där jag även somnade.

Pratat med syster på telefonen också. Hon är ensam hemma i Uppsala för tillfället då sambon med barn är på Gotland hos farmorn. Hon skulle fördriva sin lediga (?) tid med att putsa fönster. Lilla Julia hade ridit varje dag än så länge. Känner på mig att det kommer bli en hästtjej av henne också;)

Det är SÅ skönt att vara hemma. Jag vill inte tillbaka till avdelningen i morgon. Jag klarar mig nu, been there done that.
Men dagarna räknas ner kan jag meddela. Snart, mycket snart är

Ni släcker väl?

Ikväll så ska vi här hemma i alla fall släcka ner allt under en timme. Jag och pappa ska iväg och handla ljus som vi ska tända. Varför inte passa på att ha en mysig hemmakväll när man samtidigt gör något för miljön?

Mötet igår gick bra. Pappa följde med och jag tror ärligt talat att han blev positivt överraskad. Det var nog viktigt att han fick se andra pappor som var där. Detta var bara en introduktion, det är på tisdag som det hela drar igång. Det kommer totalt vara tio kursdagar utspridda under hela året. De fyra första gångerna kommer att vara intensivast, tisdag-fredag nästa vecka. Jag ser fram emot det och tror att jag kommer lära mig mycket.

Igårkväll blev det tacos framför tv:n. En lugn kväll som avslutades relativt tidigt till följd av denna morgon som börjades ohyffsat tidigt. Närmare bestämt 06.10. Jag kan inte rå för det. Jag vaknar helt utvilad till fågelkvitter, varför ligga kvar då när mina smaklökar suktar efter rykande hett kaffe?

Förmiddagen ser ut som följande: Efter mellis så drar jag och pappa iväg och shoppar. Japp, ni läste rätt. Pappa ska shoppa tillsammans med moi. Bland annat ska vi beställa mina tapeter och om hans tålamod tillåter så vill jag springa in på Mollys Hus. En helt underbar affär som jag kan gå i hur länge som helst:)
Sen blir det lunch och pyssel med mitt rum. Ska ta ner lister och röja lite.
Hästen ska självklart få sig ett besök. Jag pussa och borsta på honom JÄTTELÄNGE! Jag drömde faktiskt om honom inatt. Jag drömde att jag hopptränade barbacka och att tyglarna gick av. Ida fick springa och hämta ett nytt par och sen så hoppade jag vidare. Undra vad denna dröm betyder? Det skulle vara spännande och träffa en drömtydare någon gång. Den personen skulle nog ha väldigt roligt åt att analysera alla mina knäppa drömmar. Då lär jag definitivt inte få komma hem ifrån avdelningen, haha!

Ha en underbar helg allihopa! Kram på er

Pirrigt

Idag pirrar magen mer än vanligt. Kanke beror det på att jag ska träffa läkaren, eller så pirrar det för att det är första mötet idag på Multi-familjeterapin. Faktum är att jag ser fram emot terapin. Jag tror verkligen på att den kommer vara bra för mig, mamma OCH pappa. Om han bestämmer sig för att gå på den. Sist vi pratade om det så verkade han tyvärr inte särskilt intresserad av att gå. Det är ju så att hela familjen blir drabbad när någon inte mår (har mått, i mitt fall) bra. Att träffa andra föräldrar som är i samma sits. Jag hoppas innerligt att han ändrar sig...

Nåväl. Fredag idag. Skitväder ute. Var tog våren vägen? Igår var det ganska skönt väder  när mamma och jag var ute. Vi tog en sväng till östenssons där jag köpte dricka, tidning och choklad (!). Jag blev så sugen på det. Det är en positiv grej som har hänt, att om jag är sugen på något så tar jag det. Inga jobbiga tankar som ångest, kompensationpanik eller dåligt samvete. Det är en sån befrielse!

Igår träffade jag min kurator. Det var ändå glada nyheter hon kom med. Om allt går som det ska och jag når mitt delmål så kommer jag få en längre permission över påsk, för att sedan komma tillbaka till avdelningen för kontrollvägning och förhoppningsvis utskrivning! Jag kan knappt tro att det är sant.. Nu är jag mer taggad än någonsin!

Jag kommer hem på permiss nu i helgen. Hoppas att jag får hela helgen, men det får jag veta efter klockan tio. Då blir det myshelg hemma! Ska se till att det händer lite i mitt rum ska ska göras om. Jag vill ha det i ordning till min hemkomst. Jag har lusläst varenda inredningstidning och har fått sjukt mycket inspiration!

I helgen ställer vi om klockan och sen är det ju även den här earth hour i morgon. Ska ni släcka ner?
Ha en skön helg, för det ska jag ha:)


Inga-Lill is back

Japp, igår så kom hon igen. Lilla Inga-lill. Hon verkar ännu sämre nu. Förstår inte varför komunen skickar hit henne för hon behöver en personlig assistent dygnet runt. Personalen var tvungen att låsa våra dörrar så att hon inte skulle störa oss i natt.

Eftermiddagen spenderades hemma igår. Jätteskönt! Nu vill jag flytta hem för gott. Det känns så bra hemma och allt fungerar. Jag är sugen på att börja leva ett normalt liv igen. Träffade mormor, morfar, och två av kusinerna också.  
Hästen mådde bra han också. Han stod och solade i solen i hagen när jag kom upp. Fjäskade för honom med lite morötter. Fast jag åt upp en del av morötterna, så riktigt alla fick han inte;)
Om jag inte har missuppfattat allting så kommer min läkare hit idag istället för i morgon. Jag tror nog att helgpermissionen ska bestämmas och även lite planering framöver.,

Vägning i morse. Lite ner:( Usch, jag är riktigt besviken faktiskt. Jag VILL INTE gå ner. Jag tycker att jag kämpar så bra...men kroppen är väl inte helt i balans ännu så det är kanske därför det svänger. Jag hoppas verkligen inte att detta ska påverka min permission till helgen. Om det gör det så kommer jag bli ännu mer depp.

Mette blir utskriven i morgon. Tråkigt. Det kommer bli fruktansvärt tomt här utan henne. Jag håller tummarna för att hon ska orka kämpa hemma själv. Hon har det tufft men jag vet att hon kan fixa det!

Mamma kommer en sväng sen efter jobbet. Jag behöver kramar idag känner jag. Jag är arg och besviken på mig själv.
Kramar på er!

Sömntuta

Jag vaknade riktigt utvilad i morse. Jag gick in till mitt rum runt nio och borstade tänder, bytte om och kröp ner. Sen så somnade jag bums. Vaknade halv åtta av min behandlare som vägde mig innan frukost. Det gick bra! Plus 0,3 kg.
Sen vid tio så var det LPC. Idag pratade vi om för och nackdelar med sjukdomen. Det gav många tankeställare kan jag säga. En hel del saker som man inte har tänkt tillräckligt på. Exempelvis på hur mycket man misshandlar sin kropp. Men även hur mycket i livet man missar genom att vara kvar i anorexins klor...
Bollmassage efter maten, som var mycket välbehövligt. Känner mig spänd i kroppen just nu. Tur att sjukgymnasten kommer i morgon och kör ett rejält pass med mig.
Jag ser fram emot morgondagen. Jag ska ju hemåt en sväng också, så onsdagen lär gå fort förbi. Ska nog greja lite i mitt rum tror jag. Pappa är ju ledig så han får gärna hjälpa mig;)

Var det någon mer än jag som blev förvånad i morse när marken var snötäckt? Märkliga väderomslag minsann. Dessa svängningar brukar kallas för aprilväder men det är ju inte ens april än!
I morgon är det våffeldagen också. Det är inte helt omöjligt att jag ger mig på en. Det beror på dagsformen, men jag siktar i alla fall på det.

Jennie var här förut. Det var så kul att se henne. Hon berättade att hon skulle bli sambo! Så himla roligt för henne och Erik:) Hon har bestämt att de ska ha inflyttningsfest när jag kan komma och hälsa på. Jag hoppas att jag kan komma snart!
Hon tog med mig ut på en sväng i rullstolen. Det var lite blåsigt ute men ändå skönt och friskt.

Här kommer lite bilder på mina fina muffins som jag åt till mellanmål i söndags.

    

Tillbaka

Nu är jag tillbaka på avdelningen igen. Det var så himla skönt hemma och det fungerade så bra. Lite jobbigt vid något tillfälle men det är ju ingen dans på rosor, denna väg tillbaka till livet igen.
Tog det mest lugnt hemma. Jag bakade några muffins sen! De blev jättegoda:) De fick godkänt av pappa också som till och med tog två.
Mamma kom hem sent i gårkväll. Vi hade hela förmiddagen idag på oss att mysa och prata. Jag kommer hem igen på onsdag, men då bara över dagen.

Har varit väldigt trött idag. Efter fikat vid två så lade jag mig i sängen och slumrade till en stund. Jag har ju lärt mig att lyssna på kroppen och dess signaler. Förut hade jag svårt för att tillåta mig att koppla av eftersom jag tidigare  trodde att jag var lat om jag inte gjorde något hela tiden.

Messade nyss med Jennie. Hon kommer förbi och hälsar på en sväng i morgon eftermiddag, efter LPC-träffen. Det var ett bra tag sen vi sågs sist så vi lär nog få tiden att flyga iväg.

Snart dags för käk här. Jag hör hur de skrammlar med tallrikar ute i köket.


Söndag

Jag vaknade runt sju. Det var sådär varmt och skönt i sängen så att man inte vill kliva upp. Jag låg och drog mig en stund och bara njöt av att vara hemma. Sen gick jag och gjorde en mysig helgfrukost. Pappa sov eftersom han hade jobbat hela natten. Det var ganska skönt att äta frukost själv tillsammans med tidningen Lantliv. Kan inte beskriva känslan av ansvar. Jag tog rätt mängd frukost även fast jag hade möjligheten att fuska. Jag kan bara konstatera att jag VILL bli bra och det finns bara en väg dit, en väg som jag väljer att vandra.

Nu på förmiddagen så har jag tänkt att hitta något roligt recept på muffins. Jag är väldigt sugen på att baka. Köpte jättefina muffinformar för ett tag sen som jag vill inviga:) Har ni något gott tips på recept?
Kanske att jag lägger utnågon bild på resultatet, om det blir lyckat vill säga.

Idag fyller syster år! 32 bast. GRATTIS tjejen!! Ska slå henne en signal sen men jag vet ju inte om hon ligger och sover för tillfället. Hon får pasa på att ta sovmorgon när hon är barnfri. Mamma är ju i Uppsala och sitter barnvakt till busungarna. På tal om mamma så ringde hon förut för att se till att jag var vaken. Lille Max hade åkt på magsjuka. Stackaren...

Kollade på Robbinson igår. Jag tyckte det var bra förutom att deltagrna gnällde lite väl mycket, lite för tidigt. Jag förstår att det blir tufft efter ett par dagar men att tycka att "detta är det värsta jag varit med om" redan efter första natten. Vad har de förväntat sig? Semester på en strand med palmer?
Jag ska inte vara allt för kaxig för jag själv skulle aldrig klara av att vara med. Av den anledningen att jag skulle få panik av alla kryp, ormar och skorpioner.
Jag festade till det igår med lite glass, mörk choklad och passionsfrukt. Det smakade ljuvligt!

Nu ska jag leta recept. Ha ett bra avslut på denna veckan!

Mindre än en timme

Ja, om exakt 58 minuter kommer min käre bror och hämtar mig. Jag har packat ner de saker jag ska ha med mig hem. Jag är så beredd man kan bli. Snart hemma! Det ska bli skönt med lite längre permission. Det blir inte lika "stressigt" eftersom jag vill hinna med så mycket som möjligt. Jag har inga saker inplanerade alls. Jag ska softa och njuta. Det enda inplanerade är ett härligt långbad och Robbinson.

Nu ska jag fläta Mettes hår, vi hörs:)

Framsteg

Idag är jag glad! Mötet med läkaren gick bra. Jag ska få komma hem i morgon efter lunchen och får stanna hemma TVÅ NÄTTER och vara tillbaka på avdelningen till måndag lunch. Jag är så lycklig att det bubblar i hela kroppen! Jag ska verkligen se till att det går bra hemma så jag kan komma härifrån nån gång.

Det har varit en tuff dag för Mette. Hon har det väldigt jobbigt med vikten och hennes läkare förstår henne inte. Jag önskar att det fanns något jag kunde göra för henne, mer än att stötta och peppa henne. Ibland önskar jag att jag kunde trolla. För då skulle jag trolla bort alla jävliga tankar och all ångest. Men på ett sätt så tror jag att man behöver ha ångest och lite motgångar för att bli frisk. Det finns ingen genväg bort från sjukdomen. När man tar striderna mot anorexin så blir den så småningom mindre och mindre påtaglig. När allt känns hopplöst och jobbigt gäller det att fokusera på det positiva som finns i livet. I livet utan anorexin.

Har pusslat lite idag. Nu har jag bara himlen kvar med en massa moln. Jag tog en välbehövlig paus nu innan jag tappar tålamodet helt och kastar hela pusslet i golvet. Då har jag ju lagt ner en massa tid i onödan.

Idag har jag inte varit ute något alla. Men det har varit rörigt här idag med ronder och möten. För mig gör det inte så mycket. Fick ju min beskärda del av luft igår och sen så kommer jag ju hem i morgon!! Min kära bror kommer och hämtar mig vid halv ett eftersom mamma är i Uppsala där hon är barnvakt åt Julia och Max, och pappa jobbar.

Fredag. Jag är partysugen faktiskt. Eller snarare danssugen;) Det var ett tag sen jag härjade omkring på krogen. Lina har blivit nykterist och en torrboll...Men jag är helt övertygad om att jag kommer ta igen det sen;)
Får nöja mig med de som dansar ikväll på Let's Dance. Vem vet, kanske lyckas jag ragga upp nån patient till lite salsa eller varför inte lite bugg?

Ha en mysig fredagkväll

Frisk luft

Idag har jag verkligen fått frisk luft! Har varit ute och åkt i rullstolen 2 gånger. Lite lyx nästan;) Det blåser lite ute men det gör mig ingenting.
Torsdag idag. Vägning. Lite upp visade vågen. Jag blir lite besviken då jag verkligen har gjort stora framsteg de senaste dagarna. Jag har bl.a tagit mer mat än vad jag behöver ta, för att det var gott helt enkelt. Jag har ätit en del saker utöver mitt matschema. Men på ett sätt så visar det att kroppen tar lång tid på sig att läka. Just nu vill jag att det ska visas på vågen hur bra jag mår i huvudet. För siffror verkar ju bara vara det som avgör vad läkaren ska tycka. På tal om läkaren så ska jag träffa honom i morgon. Jag ska stå på mig och få ganska många betydelsefulla meningar sagda. Jag ska kräva fler och längre permissioner.

Det är så otroligt hur mycket längre dagarna är nu! Det är ju ljust ute till klockan 18. Våren är på gång! Den enda nackdelen är att solen även går upp tidigare vilket innebär att jag vaknar då eftersom min kropp reagerar på solljuset. Om man skulle vara hemma så skulle jag få mycket gjort men nu kan man bara ligga och vänta på att frukosten ska serveras klockan 8.

Annars så har det varit en lugn dag. Har löst korsord och kikat lite på olika utbildningar. Hittade några som jag inte visste om. Däribland djursjuksköterska som verkar intressant. Men jag måste läsa kursinnehållet lite mer för att få en bättre uppfattning om utbildningen men den verkar som om det vore något för mig:)

Kollade på rent hus igår. Jag höll på att få kväljningar! Det är helt otroligt hur man kan lyckas med att skita ner så mycket och sen STÅ UT med att leva i det. Lyckligvis så blev det ju bra till sist. Han fick ju till och med en friggebod som han kan fylla med ännu mer skit.

Beställde nyss kort till framkallning. Sen när korten kommer kan jag scrapbooka hur mycket jag vill! En sysselsättning som jag kan hålla på med i timmar...Har pysslat lite med det idag med.

2 månader

Idag har jag varit här i exakt 2 månader. Shit, vilken lång tid! Men nu vill jag komma hem. Är färdig här nu känner jag. Jag träffar läkaren på fredag. Då ska jag verkligen säga vad jag tycker och tänker!

Har sovit bra inatt. Vaknade av att "Pelledutt" kom och kikade in 2 gånger runt 5, halv 6 men jag lyckades somna om som tur var. "Pelledutt" är en rolig typ men ibland kan han vara väldigt påfrestande. Han kallas "pelledutt" då han duttar på allt och alla. Han dricker kopiösa mängder kaffe (värre än mig) och tar slut på alla servetter som finns på borden. Men jag tror att han skulle bli utskriven i morgon.

Idag fick jag min efterlängtade bollmassage. Hade stor nytta av avslappningsövningarna idag. Jag börjar verkligen komma underfund det här med mindfullness, att vara här och nu och kunna koncentrera sig på andningen. Det är helt otroligt vilken effekt det har.
Mamma kom förbi vid tiotiden. Vi hade ett möte uppe på LPC idag. Eller ett bedömningssamtal rätttare sagt. Vi ska vara med på en grej som heter multi-familjeterapi som sätter igång nästa vecka. Jag tror verkligen att det är nyttigt för både mig, mamma och pappa. Där träffar man andra familjer där man gör olika övningar ihop och delar med sig utav sina erfarenheter och stöttar varandra. Ett koncept som bara finns här i östergötlands län.

Just nu sitter jag här nyduschad och lyssnar på lite musik som jag fick av Mette. En massa goa låtar. En del som jag aldrig har hört förut som är kanonbra!
Idag har jag varit ute på en långsväng med Hans. Sen så satt vi en stund mot väggen och lapade i oss massa D-vitaminer. Jag blev fruktansvärt varm efter ett tag då jag bara har min tjocka vinterjacka här.

Ikväll har jag och Mette bestämt att vi ska titta på Rent Hus på fyran. Jag kan inte i mitt liv förstå hur en del människor kan leva i så skitiga och grisiga hus. Då behöver jag ju inte ha ångest över hur det ser ut i mitt rum. Att städa är ju inte prioritet ett när jag kommer hem direkt.

Ha en fortsatt trevlig kväll:)

Vårkänslor

Vilket härligt väder! Jag får vårkänslor i hela kroppen. Idag skulle det vara en perfekt dag på hästryggen. Jag längtar något så fruktansvärt efter ridningen. Det bara kliar i hela kroppen. Suget blev ju inte mindre efter igår när jag var och kollade på tordträningen. Om jag bara hade haft ridbyxor på mig så hade jag banne mig hoppat upp!

LPC idag. Jag gillar tisdagar då vi ses i gruppen. Det ger så mycket. Synd bara att det inte är längre...Men man får vara glad för de timmar som är. Jag, mamma o pappa ska på möte där i morgon. Vi ska vara med i något som heter MFT (alla jäkla förkortningar), som står för Multifamilje terapi. Där är det flera familjer som träffas och arbetar i olika grupper. Delar erfarenheter och tankar och gör även andra övningar. Det tror jag är jättenyttigt och lärorikt. För hela familjen blir ju drabbad när en familjemedlem är sjuk.

I morgon kommer även min sjukgymnast. Det ser jag fram emot. Sist så blev det inte så mycket då jag mådde så dåligt. (p.g.a. magen) Jag behöver lite bollmassage känner jag.
Jag var ute en sväng nyss med Mats. Vi tog en lite längre tur eftersom vädret var så fint. Jag njöt av varenda sekund ute i friheten. Snart kan jag vara ute själv utan rullstolen och hur länge jag vill:)

Igår när jag var hemma så grejade jag lite i mitt rum. Nu kan vi snart börja riva tapeter. Jag är så ivrig på att göra om i mitt rum. Nytt liv - nytt rum.
Jag har även rensat min garderob och slängt ALLA jeans. För jag vill inte ha kvar några som påminner mig om tiden innan. T.ex. känna SHIT! De här jeansen satt löst förut och nu kan jag inte ha dem! Jag har blivit fet!! Istället så ska jag köpa jeans som sitter lagom. Även om det kanske är samma storlek så vill jag börja om. Det kan jag faktiskt kosta på mig:)

Förbannad

Nu jävlar är jag arg. Riktigt arg, så att jag kokar! Och när jag är såhär ilsken då tjuter jag.
Jag bad om att få min nattpermiss idag isället eftersom mamma åker upp till Uppsala i helgen som kommer. Skitbra tänkte jag eftersom det är Tordträning ikväll och därmed kan jag titta på när Otto och Ida hoppar.
Ann-Louise (min sjuksköterska) ringde teamet i Mjölby, som för övrigt bara träffar mig 15 min/vecka och bestämmer över mitt liv för närvarande logiskt (?), men de sa nej. VARFÖR? Jo, för att de vill hålla sig enligt planerna. Jasså, det finns planer för mig? Varför har inte jag fått ta del av dom? Jag har ju ingen som helst aning om hur planerna ser ut. Kan ju vara trevligt om de kunde kläcka ur sig hur länge de har planerat hur länge jag ska vara kvar här. För det har de inte nämnt något om.
Jag fick nöja mig med en eftermiddagspermiss. Från lunch till kvällsfika. Tja, vad blir det...En timmes resväg hem och en timmes resväg tillbaka, totalt 5 timmar hemma.
Arg som en bi sa jag till peronalen att jag banne mig inte kommer komma tillbaka till fikat. Jag vill se träningen och kommer i såna fall tillbaka när den är slut. Personalen förstår mig (kan det bero på att de är humana och ser hur bra jag mår och hur bra jag sköter mig?) och de skulle ringa dem i Mjölby igen. Vilka änglar de är!! Så jag håller mina tummar.

Usch, nu har jag laddad ur min agressivitet. Mette fick sig en skopa med. Var nog lite väl hård mot henne. Eller inte mot henne egentligen utan mot sjukdomen. Men på ett sätt så behövde nog hon det. Jag hoppas verkligen att hon tog till sig det jag sa och bestämmer sig en gång för alla att ta tag i sitt liv. För det är det man måste göra, bestämma sig. Man kan ha hur många hjälpsamma och stöttande människor som helst runt omkring sig men beslutet och det tuffa arbetet ligger hos en själv. Jag bestämde mig den 21 JANUARI 2009.

Mitt allt <3


Lugn söndag

Har sovit väldigt djupt inatt. Vaknade med huvudvärk och det brukar jag göra när jag har sovit tungt. Lyckligtvis så försvann den så fort jag steg upp från sängen. Magen och jag har blivit sams. Det smakade bra med frukost och magen till och med kurrade lite när jag kände kaffedoften:) Frukostmänniska som jag är...

Såg melodifestivalen igår. (Såklart!) Tyckte det var helt rätt låt som vann. Jag bara älskar låten! Får gåshud när hon sjunger. Det är riktigt coolt hur hon har "poppat upp" en operalåt på det viset. Sen kan jag tycka att hon låter lite som en transvestit när hon sjunger de lägre tonerna. Men vad sjutton, har vi skickat ner Roger Pontare så kan vi nog skicka ner vem som helst, haha! Tror faktiskt att Ryssland verkligen kan gilla vårat bidrag i år. De brukar väl föredra klassik musik?

Jag har pratat mycket med Mette idag. Hon har det väldigt tufft just nu. Ibland känns det som om prata till en vägg men man måste störa sjukdomen genom att tjata och förklara extra många gånger.
För att få bort alla dumma tankar så har vi ägnat dagen åt pussel på 500 bitar. Det är färdigt nu. Måste säga att vi är ett riktigt bra team ihop.

Var ute en sväng alldeles nyss. Fick reda på när jag kom tillbaka att mamma hade ringt. Typiskt. Men hon skulle ringa sen igen.
Inatt drömde jag att jag var på hästtävling. Ida och Lars Nilsson var med. De slängde upp mig på en oinriden unghäst som jag skulle hoppa med. Det gick bra men sadeln var inte fastspänd ordentligt så jag åkte runt. Déja vu kanske? Med tanke på att jag ramlade av Otto p.g.a att sadeln åkte runt. Jag och mina drömmar alltså...

Nu kikar minsann solen fram ser jag! Nu som först, när jag redan har varit ute. Hm, får ta mig ett allvarligt snack med de där vädergudarna tror jag.
Ikväll blir det kanske Beck. Eller om jag går o lägger mig tidigt. Det är så jobbigt med att nyheterna ska vara mitt i filmen.

Hur har er helg varit?

Back on track

Nu är jag äntligen tillbaka på banan igen. Usch, vad jag har mått dåligt. Allt började i måndagsnatt då jag vaknade av att jag hade skitont i magen och var tvungen att springa till toan. Jag hade världens smärta i magen och mådde illa samtidigt. Ingen härlig kombination..:(
Jag låg i sängen hela måndagen. Magen var spänd och uppblåst. Tisdagen var lite bättre. Eller så förträngde jag nog smärtan bara för att det var LPC-träff. Onsdagen var ännu värre än måndagen och jag trodde ett tag att jag hade fått tarmvred eller nått. Torsdagen började okej men på eftermiddagen/kvällen var den likadan igen.
En läkare fick komma och känna på magen. Hon trodde inte att det var något allvarligt utan att det var ett magvirus eller nått. Hon ordinerade medicin som skulle göra det lite bättre. Vilket det tack och lov blev! Fradagen fungerade bra likaså idag. Hoppas att det är bra nu.
Så det är därför jag inte har skrivit här under veckan.

Nog om min mage. Jag var hemma på permiss i torsdags en sväng. Ida kom o hämtade mig så åkte vi till Liljeholmen där hon har sina hästar uppstallade. Tittade på hennes ursöta fölunge som hon hämtade hem tidigare i veckan. Det var skönt att komma ut i en normal miljö och få vara utomhus med hästarna.
Var hemma inatt. Jag vill bara bli utskriven nu. Allt känns så bra hemma och fungerar hur bra som helst. Hatar att jag inte vet någonting om hur länge jag ska behöva vara här. Jag ska banne mig ställa läkaren mot väggen på fredag.
Hälsade på mormor och morfar igår och tog en fika. Jag och mamma hade varit en sväng på stan i Tranås och kikat lite i affärer.
Kvällen spenderades hemma framför Let's Dance. Gött att Elisabeth åkte ut! Även fast hon är riktigt cool så var det faktiskt hennes tur att lämna ifrån sig dansskorna.
Jag somnade i soffan (som förra gången). Sov i min sköna säng och vaknade utvilad och glad. Satte på kaffet och väckte päronen som låg och slumrade så gott. De tycker nog att jag väcker dom alldeles för tidit. Jag kan ju inte rå för att jag vaknar när solen går upp. Eller hur?
Hann åka upp till Otto på förmiddagen. Pysslade om honom och gav honom mängder med pussar och äpplen.
Nina och Noa var hemma när jag kom tillbaka från stallet. Åh, vad liten han är. Och SÅÅ söt!

Nu är jag på avdelningen igen. Gud vad segt tiden går här! Hemma säger det bara svisch. Jaja..Ikväll blir det melodifestivalen för hela slanten. Jag vet inte vem/vilka jag håller på. Det känns som om det kvittar vem som vinner för alla länder röstar ju i alla fall bara på sina grannländer i finalen. Fast det ju ju uppenbarligen vi i Norden också;)


En väldigt stolt faster

En helg att minnas

Jag har haft världens bästa permission! Allt har bara flytit på. Bara roliga, mysiga och underbara saker. Först åkte vi till Linköping där vi hittade en affär som hette Epok som sålde inredningsprylar. Jag skulle kunna köpa hela affären. Men min plånbok räddade mig från denna problematik;) Det blev i alla fall muffinsformar med blommotiv på och en sten med texten "Carpe Diem" ingraverad. Det mottot betyder väldigt mycket för mig..
Sedan köpte jag trosor och strumpor på Lindex, sånt som alltid går åt. Tebladet är en annan affär som vi hann smita in en sväng på. Köpte saffranskorpor, ekologisk choklad med mango/chili smak och två kryddor.
Efter denna shoppoholichysteri var pappas tålamod lika med noll så då gick vi till Linds Café där jag tog kaffe med näringsdryck och mamma o pappa käka lunch. (Jag hade ju redan avklarat min innan de hämtade mig)
Och sen blev det bio. Och vilken film! Jag är så imponerad av den att jag skulle kunna gå på den hundra gånger bara för att gynna alla dessa duktiga skådespelare och den begåvade regissör som har lyckats få ihop det så bra. Jag kan knappt vänta på de andra två som är kvar. Nu har man verkligen något att se fram emot!

Efter bion blev det middag på restaurang. Jag åt något så ljuvligt som halstrad forellfilé med hummerstuvad murkelsås, sparris och saffransris. Åhh, jag hade glömt bort hur gott mat kan smaka. Jag njöt av varenda tugga! Anorexin vågade inte ens knacka på dörren för då skulle jag ha boxat ner den dumma häxan ordentligt!
Kvällen avslutades med hemmamys framför tv:n som visade melodifestivalen med brasan sprakandes som fyllde tvrummet med värme.
Lina somnade i soffan men gick och la sig i sängen och somnade gott. Vaknade utvilad i morse av fågelkvitter. Jag gick upp och dukade fram frukost.

Nu sitter jag här i mitt rum i Motala igen. Men det gör ingenting. För jag VET att min vistelse här blir bara kortare och kortare för varje dag som går. Tålamod bara...

En lyckad hemmavisit helt enkelt:)


Stenen som ligger bredvid min säng

Som en prinsessa

Japp, så gott har jag sovit inatt. Berit fick igår ett eget rum vilket betyder att jag har kunnat sova OSTÖRT från att jag gick och la mig till att jag vaknade. Helt underbart! Har ju en veckas dålig sömn att ta igen..

Om tre timmar så kommer mor och far och hämtar mig. Jag kan knappt fatta att jag kommer att vara härifrån i ett helt dygn. Lina blir frisläppt från fängelset:) Jag kommer att njuta av varenda sekund!

Kollade på Let's Dance igår. Orkade däremot inte vänta på utröstningen så jag gick in på mitt rum och började kolla på en film. An American Crime heter den. Kollade inte färdigt på hela men det var ruskigt bra. Måste ju "suga på karamellen" lite, och eftersom ögonlocken började dala neråt så beslutade jag mig för att nanna kudden.

Förväntningarna på filmen som vi ska gå på idag är höga. Män som hatar kvinnor har ju fått bra kritik av folket såväl av recensenterna. Efter filmen ska jag, mami o papi äta ute på restaurang. Jag ser faktiskt fram emot det även fast det är lite läskigt. Men jag vet att jag kommer fixa det galant! :)

Uppdateringen på bloggen kanske kommer att vara lite mindre nu under permissonen. Prioriterar min fria tid först denna helg faktiskt;)
Ha en trevlig helg!

Min säng

I morgon natt ska jag sova i min alldelses egna säng! HEMMA!
Jag har precis träffat min läkare och fick reda på att jag ska få komma hem. Jag kan inte beskriva hur glad jag är. Jag bokstavligen hoppade runt av glädje. Så pass mycket att personalen fick skälla på mig, haha;)
Var ju hemma igår också. Helt underbart! Jag börjar få mersmak på det lilla samhället Boxholm, kan jag ju säga. Just nu skulle jag aldrig få för mig att flytta därifrån. Det är ju så vacker natur och frisk luft. Okej....nu får jag sluta innan jag börjar överdriva alltför mycket. Kan ju konstatera att uttrycket "borta bra men hemma bäst" verkligen stämmer.
Träffade min lille brorson igår med. Lille NOA. Det var det gulligaste jag sett! Så liten och så söt. Alvin är en stolt storebror till apelsinbebisen, som han kallar honom.

Idag fyller Mette år. 23 bast är hon nu. Hon blev jätteglad för de presenter hon fick utav mig. Hon ska träffa sin läkare med här idag. De ska ha ett vårdplaeringsmöte som det så fint kallas. Jag håller tummarna för att det ska gå bra för henne. Hon har inte samma läkare som jag har. Hennes läkare tillåter henne inte ens att få komma hem på sin födelsedag. Jag tycker det är lite svinit faktiskt. Bara för att man är läkare så kan man väl vara lite mänsklig.

Har inte sovit något vidare inatt. Är relativt pigg ändå men det är nog för att jag är väldigt speedad nu känner jag. Berit kissade på sig 2 GÅNGER inatt. Jag tror jag blir galen. Men jag fick bekräftat från säkra källor att hon ska få ett eget rum under dagen. Om hon blir kvar vill säga...

Sara kommer och hälsar på mig efter lunch. Jag känner på mig att jag kommer att vara väldigt pratig och flummig. Men det beror på ren LYCKA!!

Ha en underbar fredag! Min kan nog inte bli mycket bättre tror jag!

Min morgon

Sovit skit inatt. IGEN! Jävla Berit alltså. Vaknar vid 4 av att hon har kissat på sig (för andra gången på mindre än en vecka) och det luktar bedrövligt. Förbannad går jag upp och säger till nattpersonalen som säger att de ska fixa det.
Halv sex väcker hon mig igen och bokstavligen skriker rakt ut och undrar vad klockan är. Jag är inte bitter av mig, men jag är banne mig inte rolig när min nattsömn blir störd...

Som om detta uppvaknande inte var nog så överraskas jag med vägning, puls och blodtryck. Det såg nog bra ut tror jag. Vikten var oförändrad sen sist. Jag blir inte så orolig ändå. Jag gick ju trots allt upp 1 kg förra veckan. Snittet är ju att man bör gå upp 0,5kg i veckan. Det jämnar ut sig. Kroppen är ju ganska oförutsägbar ibland.

Sen kom Bibbi hit, min underbara sjukgymnast. Det var skönt men jag hade lite svårt att riktigt slappna av idag. Hade många tankar som for runt. Framförallt om hästen. Ida sa att han var halt igår. Klump i magen...Hon trodde inte det var något allvarligt. Hon är påväg upp till honom nu fick jag ett sms om. Kan inte helt koppla bort det. Oron hänger i luften.

Har löst korsord och läst ut en bok till. Boken var mycket bra. Lite seg i början bara.
Jag och Mette lade färdigt pusslet snabbt igår, proffs som vi är. Tyvärr fattades två bitar... Jag har ett pussel hemma som jag har börjat på som föreställer Marilyn Monroe. Har en bild på det som jag lägger upp här.

I morgon kommer jag hem en sväng! :) Längtar dit. Jag hoppas att mitt avstämmningsmöte går bra på fredag. Då beslutas det om jag får sova hemma en natt i helgen. Men jag tror nog att får det.

Hoppsan hejsan vad tiden går! Dax för fika. Mmm, vad jag längtar till kaffe! Dock inte drycken, men den slinker ner tillsammans med kaffet.

När är man frisk?

Ja, den frågan skulle jag gärna vilja ha svar på. Är det en speciell vikt/BMI som behövs uppnås? Blir man någonsin helt frisk?
Ibland kan jag känna att jag är frisk. Som idag till exempel. Hittills så har inga jobbiga tjockkänslor eller ångest pinat mig idag. Kanske är det bara en ren tillfällighet, vem vet. Det som jag vet är att såhär bra har jag inte mått på väldigt länge. Jag ser framåt mot en ljus framtid. Jag är redo på livet igen.
Dock vet jag att jag har ganska många kilon kvar till min så kallade "målvikt". Men jag behöver ju inte vara inlagd tills jag når den. Men vad krävs för att jag ska bli utskriven? Jag kan ärligt erkänna att jag behöver lite mer tid här, men jag känner allt mer och mer att jag kan fixa resten hemma. Jag har bestämt mig och har lämnat sjukdomen i den bemärkelsen att anorexin inte längre har kontrollen.
Helt frisk...Nja, jag tror nog att ordet frisk kan tolkas på olika sätt. Tankarna kommer nog alltid att finnas kvar någonstans i bakhuvudet i resten av mitt liv. Ungefär som ett ärr som aldrig försvinner. Däremot så kan man lära sig att hantera tankarna så att de inte tar över igen.

Ja ja, nog med filosofi för idag. Bara lite tankar och funderingar såhär på tisdagseftermiddagen. Har varit uppe på LPC idag. Det var skönt med bollmassage idag. Jag och Mette får ju inte göra det på varandra längre på rummet. För att "patienter ska inte behandla patienter" Så himla larvigt tycker jag. Blir nästan förbannad. Vad gör det om massagen är en metod som vi båda känner fungerar när det är jobbigt? Tjurig jävla makthieraki...

Läste ut Stieg Larssons sista bok igår. Det var nästan så att jag grät i slutet bara för att det inte finns någon uppföljare. Att karaktärer som Lisbeth Salander och Mikael Blomqvist bara ska försvinna ur mitt liv. För gott.
Jag får hålla tummarna för att filmen är bra. Är det någon som har sett den än?
Sen började med en ny bok som heter  "genom helvetet" skriven av Tina Nordlund, fotbollsspelaren. Den handlar om hennes kamp mot anorexin. Har kommit halvvägs och den verkar intressant.

Nu ska jag och Mette gå och lägga ett pussel.

Seg söndag

Jag har sovit jättedåligt inatt. Och allt är min rumskamrats fel! Hon stökar omkring innan jag somnar, på natten när hon hela tiden spinger ut och in från rummet SAMTIDIGT som hon "stöter" in med sin förbaskade rullator i min säng VARJE gång. Hon vaknar vid typ fem och frågar mig  om jag är vaken och om det är för tidigt att gå upp.
Suck...Jag har varit väldigt trött och lättirriterad idag. Därför gick jag och la mig en stund efter tvåmelliset. Jag somnade inte men jag vilade i alla fall ca en halvtimme. Nu känner jag mig mycket piggare!

Jag är nyss inkommen. Jag och Mette har varit ute på en sväng båda två. Det var riktigt roligt måste jag säga:) De som rullade oss var två lite yngre killar som hade lite rullstolsrace med oss. Jag tvingade Tomas att väja för varenda A-brunn, haha!

Började titta på en film förut.  Twilight heter den och gick för inte så längesen på bio. Har tyvärr bara hunnit avverka en halvtimme på den än sålänge men den verkar sevärd.

Ida kom förbi en sväng med förut. Blev inte så jättelång stund men det var kul och träffa henne. Hade inte en aning om att hon skulle dyka upp sådär från ingenstans.

Får se hur kvällen avslutas. Kanske är det någon bra film på TV eller nått. Brukar inte Beck gå klockan nio?
Ha ett bra avslut på denna vecka!

RSS 2.0