Jag bara undrar?

Det är ingen direkt nyhet att jag är en reklamnörd. Räcker med att hör en melodi/slogan en gång så sitter den. Faktum är att jag tycker reklam är ganska intressant med tanke på hur den påverkar oss.

Nu till det jag undrar över...Jag vet inte om ni har lagt märke till Dressmans senaste reklam? Den reklamen där 5 stycken halvnakna medelåldersmän med sängkammarblick står tillsammans i en grupp. (vissa av dem är de nästan lite Filf-stämpel på) Men NU är det helt plötsligt tjejer med i reklamen? Why? Tidigare har det alltid bara varit män med eftersom det är herrkläder som säljs på Dressman. Kanske beror det på genusperspektivet? Eller tron på merförsäljning genom att ha attraktiva kvinnor med i reklamen?

Ö&B:s reklamer är ändå top notch. Jag skrattar så jag får magknip varje gång. De pinsamt dåliga ordvitsarna är verkligen min typ av humor! Döm mig inte, snälla? Jag har goda sidor också.


Hut går hem

Mitt budskap gick fram minsann! Nu är soporna borta och jag är mer än nöjd över min insats. Tänker inte avslöja här i bloggen vad min plan B skulle vara...Mission accomplished!

Denna dag har gått fort. Var ner och handlade ännu en julklapp. Jag börjar komma in i julruschen på riktigt. Älskar när man bara hittar den där perfekta julklappen till den där speciella personen.
Annars har jag grejat omkring lite här hemma. Far ju hem till Boxholm på lördag. Sticker direkt när jag slutat jobbet. Ska bli mysigt att träffa människor som jag saknar och inte sett på läääänge. (Plus att jag räknar med att bli lite bortskämd av mamman och pappan. Men bara lite)

Har sjungit julsånger i duschen. Helt fantastisk akustik må jag säga. Får se om grannarna håller med mig. Kanske sitter det en arg lapp på min dörr i morgon med texten: "Håll käften!" Återstår att se.

Nu: Halv åtta hos mig!


Deep talk

Fick punktering på min lilla cykel idag, så det var bara att bege sig till cykeldoktorn. Har turen att det ligger en blott 150 meter ifrån min lägenhet. Att laga cyklar i ett bostadsområde fullt med studenter måste vara en lönsam verksamhet.
Cykeldoktorn pratade svenska med mycket grov brytning men jag fick en gul lapp där det stod att pärlan kunde hämtas 17.00. När jag kommer tillbaka för att hämta den så har han inte börjat med den än. "Sitt häär, sitt häär"- sa farbrorn och pekade på en stol bredvid kassan. Jag slog mig ner och väntade. Vi lyckades starta en konversation där han frågade vad jag studerade till. Jag svarade logoped och han blev lyrisk! Han berättade om sin son som hade väldigt svårt i skolan när han var yngre p.g.a sin stamning. Han fick hjälp utav en logoped och idag är han läkare och jobbar med cancersjuka barn. Cykeldoktorn visade stolt upp sonens examensbevis och log med hela sitt smutsiga ansikte.
En halvtimme senare tackade jag, betalde och cyklade hem. Ännu mer taggad och motiverad till att bli logoped :)


Jag fick nog

Jag må vara en bitch men det skiter jag faktiskt i just nu. Är så förbannat trött på min granne som inte kan gå ner med sitt skräp, utan ställer det utanför dörren i korridoren. Har bitit ihop ett par dagar men nu när det har gått över en vecka blev jag tvungen att agera. Det luktar ju dessutom! Det fick bli en liten arg lapp. Hoppas budskapet går fram.





Första advent

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla barnen glädjas att fira få advent...

Även om stormen Berit inte är ett tecken på att julen nalkas så tvingar jag mig själv att försöka tro det i alla fall.
"Efter regn kommer solsken" lyder ett uttryck. Då instiftar jag : "Efter storm kommer snön", Punkt.

Denna jobbhelg avverkad. Skönt! Älskar jobbet och går dit och därifrån med ett leende på läpparna varje gång. Underbara arbetskamrater, sammanhållning och allt det där. Trivs kanon och är så himla glad för att jag har ett jobb. Men nu är jag mer än taggad till att komma igång med pluggandet igen. Saknar till och med att ha tentaångest faktiskt..

Ikväll kommer jag ligga raklång i sängen, titta på Beck för trehundrasjuttioelfte gången , snaska naturgodisar och pilla mig i naveln. Låter inte helt fel minsann.

Go' kväll





Pepparkaksbak

Idag så har vi på jobbet bakat pepparkakor och lyssnat på julmusik. Trots detta så är min julkänsla/ julstämning inte riktigt där än. I morgon är det första advent och det känns som om vi fortfarande är kvar i oktober. Julstjärnan har kommit upp i mitt fönster och lyser så fint. Jaja, bara snön kommer snart så blir jag glad. Vill inte ha en grön jul!

Ni ska ju inte tro att jag lyckades somna tidigt igår. Jag visste att jag var tvungen att somna bara för att jag skulle, men varken kroppen eller knoppen samtyckte. Vaknade ändå rätt så utvilad imorse, får ser hur det går i morgon bitti.

Hepp, hepp. Ska ta tag i mitt berg av disk och sen ska jag och Jenny käka sushi :)


Lugn kväll

Det blir en mysig hemmakväll för min del. Klockan ringer 05.45 i morgon så det blir att nanna kudden skapligt. Nu är jag nyduschad och har strax tänkt titta på Idol.
Går runt och sniffar på mig själv. Köpte en ny body butter från The Body Shop med doften spiced vanilla. Det lukar HUR gott som helst. Så pass att jag funderar på att köpa fler och bunkra upp med eftersom jag tror att den bara är en limited edition.

Ha en bra kväll!




Kung i baren!

Alltid trevligt att överraskas med mer riksdaler på kontot än vad man har räknat med! Jag brukar sällan ha koll på hur många timmar jag jobbar och hur mycket det blir, jag kör bara på liksom. När jag läser min lönespecifikation ser jag att helgerna ger betydligt mer. Då känns det inte lika tungt att jobba denna helg :)

Igår hittade jag en julklapp till min söta lilla systerdotter. Det är faktiskt en utav fördelarna med att ha syskonbarn - Att få gå loss på lekssaksavdelningen! Alla dockor, spel, bilar gör mig alldeles exalterad! Som barn på nytt, hehe. Jag såg även den klassiska "Baby Born" dockan. Den som jag önskade mig men aldrig fick...Men jag klarade mig ju bra ändå. (Och nej mamma, det är inget som står på önskelistan i år)
På tal om önskelista så sitter jag och försöker göra en. Hm, svårt..Kanske slänger ut den här sen när det är färdig.

Ojoj, nu suger det i kaffetarmen. Fikatajm!


Cravings!

Fick ett sådant sug efter rödbetor förut. Det var längesen nu jag fick en riktig "måste ha det nu annars dör jag- attack". Åtgärdade mitt begär genom att springa ner till Ica. (Fördelen med att bo nära , hehe)
Så nu är Lina nöjd. Tryckte i mig de röda betorna för glatta livet. Och samme tusan, tror ni inte att konserveringsmedlet stod bland de första ingredienserna på innehållsförteckningen? Jaja, där har vi en av bovarna i dramat kring åldersfrågan...


Torsdagstankar

Har varit hos Mr. Förståsigpåare. Gick bra. Skönt att ventilera lite. Fick ännu en gång bevisat för mig själv att känslor och verkligehet inte alltid hänger ihop.

En sak som jag har råkat ut för mer än en gång den senaste tiden är folk som frågar om min ålder. När jag svarar 22 får jag alltid kommentaren: "Jaha, jag trodde du var yngre!"
Jag är då inte riktigt i den åldern än att jag tar det som en komplimang. Jag har en teori om att det beror på den stora mängd konserveringsmedel som finns i all jäkla mat...



I'm hot!

En grej som jag har tänkt på är att jag inte fryser alls lika mycket längre. Denna tanke slog mig när jag satt för mig själv och gjorde en pedagogisk lista över för och nackdelar med det där lite mer jobbiga.
Visserligen är det inte samma vargavinter nu som förra året vid den här tiden. Men förra året kunde jag till och med frysa mitt i sommaren. När folk gick och svettades i 25 grader gick jag med gåshud över hela kroppen trots långärmad tröja. Inte normalt...
Jag minns att jag kunde ha rejäl ångest över att gå ut förra vintern. Jag frös så jag nästan fick panik. Ibland kunde jag till och med gråta för det värkte överallt. Jag spände mig i hela kroppen och kunde inte fokusera på något annat än att ta mig inomhus så fort som möjligt. När jag väl var inomhus gick jag och bar på min vetekudde KONSTANT hela tiden.

Men nu kära vänner. Nu är det andra tider minsann! Jag har fortfarande kvar mitt tunna sommartäcke. Går och lägger mig i pyjamas men vaknar och sliter av mig den för jag är så varm och sover istället naken.
Det är sådan befrielse att inte vara rädd för att frysa längre. Konstigt egentligen hur mycket mer man uppskattar småsaker nu när man har lite distans till dåtiden.

Nu ska jag fortsätta läsa min spännande bok.

Puss!




Lagen om livets jävligheter

Varför ska man ALLTID stöta på snygga karlar när man själv är som mest osexig? Jag bara undrar liksom..Hur attraktiv är man på en skala med flott hår, osminkad och klädd i mysbrallor? Får hoppas att det finns några som tror på att "man inte ska döma boken efter omslaget".
Nu ska jag snart dregla över Björn i Äntligen hemma. Han får bli mitt ögongodis för kvällen.



Sims

Just nu vill jag bara spela Sims 3! Vet inte om det bara är jag som är barnslig men det är så himla roligt. Att bygga upp husen, inreda.. Jag har det hemma och det är nästan så att jag ber mamma att skicka hit det med posten. Jag vill, vill, vill spela NU, NU, NU. Känner mig som en tjatig treåring, haha.
Men det finns ju männsikor som är äldre än jag som gillar datorspel. World of warcraft till exempel..Förstår inte riktigt tjusningen med det men smaken är ju som baken, tack och lov!




Huslig

Idag är jag husmor herself. Har nu på förmiddagen bakad bröd och gjort äppelmos. Jag börjar få in snitsen nu med att få brödet lagom gräddat. I min bärbara miniugn är det en hel del som måste hållas koll på under tiden.
1. Brödet får inte jäsa för mycket för då nuddar den "taket" och blir bränt.
2. Inte lämna den utan uppsikt då timern slår av efter 30 min och brödet ska vara inne minst 45. (tabbe vid mitt första brödbak)
3. Se till att ha öppnat fönstret INNAN jag öppnar ugnsluckan för att inte sätta igång det hemska brandlarmet.

Denna gång öste jag i lite allt möjligt från skafferiet. De första gångerna följde jag recepten slaviskt men nu är jag lite mer wild and crazy. Rivna morötter och solroskärnor fick huvudrollen bland ingredienserna. Blev väldigt saftigt och gott. Aldrig mer köprebrö'!


Trötters flicka

Idag gör jag inte många knop. Är trött och seg (läs bakis). Att vara igång en hel dag och inte komma i säng förrän klockan fyra tar på krafterna. Gillar ändå känslan av att inte orka resa sig från sängen med ett huvud som dunkar i samma takt som gårkvällens musik. Det är ju ett tecken på att man har haft roligt!

Hela dagen igår var lyckad. Hade jättemysigt på stan där vi lunchade, shoppade och fikade. Måste erkänna att det inte blev en enda julklapp inhandlad. Bara saker till mig själv..Usch, lite dåligt samvete har jag allt. Men det är ju ett tag kvar så än är det ingen panik.
Sedan for vi hem, gjorde oss snygga för kvällen, lagade mat och partaj på det.

Nu ska jag fortsätta att titta på mysteriet på Greveholm, dricka kaffe och äta vaniljglass. Avundsjuka?



Tre partypinglor!


God morgon!

Gäääsp! Hujedamej vilken natt, jag har haft fullt upp.. Medveten paus för eventuella fantasier ;)

Nevars, jag har drömt väldigt mycket och intensivt. Igår började jag läsa en deckare Lars Kepler- Hypnotisören. Har drömt hela natten och försökt lösa fallet . Kunde knappt lägga ifrån mig den igår. Spännande, nagelbitande och välskriven, precis så som en bra bok ska vara. Ett tag vågade jag knappt vända blad för det var så läskigt! Hörde på radion att den även ska filmatiseras inom kort. Den ska jag se!

Nu ska jag syssla med lite morgonbestyr innan jag gör mig redo för shoppingtur med de finaste. Julklappar först och främst. Har dessvärre ingen aning om vad jag letar efter men förhoppningsvis kommer jag få inspiration under dagen.

Trevlig lördag!


Bambi på hal is

Hände en liten incident igår när jag cyklade till jobbet. Jag är nästan framme, passerat det sista övergångsstället och har bara en vänstersväng kvar. Hinner tänka: "Shit, här kan det nog vara halt." Japp, det var det. Jag tog mig upp fort och gör det klassiska- titta runt omkring om det var någon som såg mig. Ser ett potentiellt vittne, en pappa med barnvagn. Förbereder mig att svara: "Nejdå, ingen fara med mig inte! Det gick bra!" Men han tittar inte ens åt mitt håll även fast jag vet att han omöjligt kunde ha missat min snygga vurpa. Inte för att jag behövde hjälp, för jag slog mig inte som tur var. Det kunde ha slutat betydligt värre. Men att han inte ens frågade mig blev jag nästan lite sur över. Om jag hade sett någon ramla skulle jag ju självklart ha frågat om det gick bra.
Jaja, inte hela världen. Ska införskaffa mig en cykelhjälm. Är ju bara korkad som inte har en ännu.

Nu på förmiddagen ska jag en sväng till Mr. Förståsigpåare, sen ska jag packa inför helgen i Stockholm. Kvällen blir lugn och skön. Idol såklart! Ikväll är de på östgösk mark- Linköping. Spännande! Alla som är kvar nu är ju så himla duktiga.


Cheesy

For ner till stan en sväng igår. Jag var tvungen att komplettera en del grejer till min julkortstillverkning. Åh, jag bara ÄLSKAR julpyssel! Vore jag miljonär så skulle jag ha köpt upp hela panduro sortimentet.

Sprang in en snabbis på hemköp och såg extra pris på Boxholmsost. Stannade upp och tittade på etiketten. Blev lite känslosam och fick hemlängtan. Vet inte vad det är med mig för tillfället. Jag kastas mellan alla känslor som en flipperkula. Ena stunden skrattar jag helt hysteriskt, sedan gråter jag en skvätt och sen kan jag bli förbannad för ingenting. Det tar på krafterna..


När jag kommer hem nästa gång är det ostmackor och oboy som gäller!


Ut i det friska!

Solen lyser! Ser så underbart  härligt ut. Jag måste passa på att gå ut nu för det blir väl mörkt typ snart? Mörkret gör att dagarna blir alldeles för korta. Men det är mysigt att tända ljus. Alla årtider har sin tjusning. Konstigt att inte den första snön har fallit än. (Haha, lät som en  tråkig dikt eller nått i den stilen)

Päronen messade igår att de var på Haiti nu. Där är det garanterat varmt. Skrev till mamman att dricka en paraplydrink åt mig med och det skrev hon att hon skulle göra. Jag tror henne.

Tjohoo! Jobbade hörde av sig nyss och jag ska hoppa in och jobba i morgon. Nice!

Ha en härlig dag


Spakväll

Yes förstår ni. Igår styrde jag upp en egen liten spaanläggning här hemma. Tände doftljus, ångade ansiktet för att öppna upp porer, fotbad, fixade naglarna och gjorde ansiktsmask. - Hela kittet! Men resultatet blev till en början inte riktigt vad jag hade räknat med...Jag hade köpt en kemisk peeling i märket Emma S som jag ville testa. Smetar på den och känner ganska direkt hur det börjar sticka i hela ansiktet. Coolt, skiten fungerar tänkte jag! Efter en stund stod jag inte längre ut med stickandet utan gick till toaletten för att tvätta bort det. Jag var rödare än rödast! Förutom runt ögonen o munnen som hade min normala hudton. Såg ut som andra gradens brännskada typ. Jag kylde med ett fryst torskfilépaket i några minuter men det gick inte ner. Bra där Lina.
Vaknade i morse och gick till spegeln för beskåda min röda nuna. Men rodnaden hade försvunnit! Kvar var ett ansikte lika lent som en babyrumpa! En kräm med effekt om man säger så.


En återfunnen vän

Vi har hittat tillbaka till varandra nu igen efter många år av fiendskap.  Jag har varit riktigt elak, behandlat dig som skit faktiskt. Det är inte förrän nu som jag inser hur hemskt det var. Lögner, förnekelser och ignorans. Struntade i dig totalt.  Men jag lyckades ta mitt förnuft till fånga och ändra mitt beteende. Att du tog emot min förlåtelse är jag otroligt tacksam för. Du är så fin. Du svek mig inte ens den där gången när jag trodde slutet var nära. Nu är det min tur att ge dig allt du behöver. Vi är ett team du och jag, tillsammans är vi starka!

Min kropp och jag håller på att bli kompisar igen. Det är lite läskigt fortfarande när den förändras och byxorna sitter tajtare. Då försöker jag istället fokusera på alla de positiva sakerna. Hur mycket mer ork jag har, musklerna har kommit tillbaka och jag känner mig betydligt starkare – både fysiskt och psykiskt. Livsglädjen, känslor och hormoner bara bubblar. Och nästan det bästa av allt, nu har jag faktiskt en rumpa att skaka på dansgolvet!


Sudoku

Jag måste bara få skryta här lite! Det var inte så längesen som jag äntligen fattade galoppen med sudoku. Jag förstod själva principen men inte det roliga med att sätta siffror i olika rutor. Nu är jag fast. Har avancerat från "lätta" till "medelsvåra". Huge!

Annars är dagen ganska oplanerad. Känner för att göra något kreativt, min högra hjärnhalva behöver stimuleras. Får se vad som hittas på.

Puss å Häj


Kanel

Är ganska nyligen hemkommen från ÖB. Köpte min fina väska som jag lyckades spänna fast på cykeln med hjälp utav spännband och fraktade hem den tryggt och säkert. Jenny och jag fyndade billig kanel. Världens största påse! Jag skojar inte när jag säger att den skulle räcka till ett helt kompani. Fast nu när det vankas juletider så lär det nog gå åt en hel del kanel. (HA, lägg märke till rimmet! "Hel del kanel") Så nu finns resurser till att bli ordentligt på kanelen;) Nej förlåt, nu är det nog med torra ordvitsar...



Påsen ser inte så jättestor ut på bilden dock

Pappans dag!

Grattis farsgubben! Eftersom du inte är på svensk mark får du skylla dig själv att du inte får något farsdagskort eller present. Ta dig en öl i baren så får vi kramas när du kommer hem istället!

Idag ska jag till ÖB där jag har hittat en resväska som jag ska investera i. Nästa helg ska jag och mina brudar till huvudstaden för att shoppa och umgås. Eftersom jag bara har en giganstisk (rosa!) resväska så måste jag ha en som är lite mindre. Annars kommer det sluta med att jag kommer handla en massa saker bara för att jag får plats med det. Därför är jag så pass mogen och går händelserna i förväg att jag begränsar min shopping med att köpa en mindre väska. Jag borde bli ekonomisk rådgivare!


Dimma

Vaknade denna morgon och såg tjock dimma utanför fönstret. Jag kom aldrig så djupt in i dimman igår kväll. Det blev ganska lugnt och städat. Som vanligt stannar man kvar lite för länge på förfesten och kommer ut försent till krogen. En kö på minst en timme till varje nation kändes inte särskilt lockande ute i kylan. Det fick helt enkelt bli en tunnbrödsrulle och sen hem och sova sängen.

Är inte ett dugg avundsjuk på mina päron som just i detta nu sitter i ett flygplan på väg till varmare breddgrader. En Caribbean kryssning runt Barbados, Bahamas, Mexico...Varför fick inte jag följa med i resväskan? Jaja, hoppas verkligen att de får en underbar resa. Det är de mer än värda!

Idag ska jag på bio och se "I don't know how she does it" med Sarah Jessica Parker. Är man en inbiten Sex and the City-fan så tror jag nog att man kommer älska den!




Taggad!

Pepp, pepp! Fredag igen. Dagarna går långsamt men vekorna går fort. Konstig ekvation det där..
Denna fredag blir det inget fredagsMYS, utan det blir att ut och svänga de lurviga! På tal om lurviga så ser jag att jag måste åtgärda det problemet. Brukar spara lite vinterpäls men än så länge har ju inte vintern dykt upp. Raka benen är nog bland det tråkigaste jag vet!

Åh, jag är laddad inför kvällen känner jag. Måste nog varva ner lite. Brukar lätt gå överstyr när jag är FÖR taggad. Men det är ju så svårt att låta bli, tihi!

Återkommer kanske i morgon med lite bilder. Ha en trevlig kväll!

Ciao


En touch of Jul

Sitter och tittar på nyhetsmorgon där Bengt Frithiofsson betygsätter årets julöl. Han säger att det finns hela 54 nya julölsorter, och han har testat allihop! - No shit?! Det är ju helt uppenbart att mannen inte är i sitt sinnes fulla bruk. Han både sluddrar och ser allmänt sliten ut under direktsändningen. Påminner om en scen från "Tomten är far till alla barnen". Om det beror på hans hårda levnadssätt/arbetsliv eller att han ständigt går runt och är alkoholpåverkad, låter jag vara osagt. Döm av min förvåning när han ger 5 solar till ett alkoholfritt alternativ.

På tal om Jul och alkohol så är jag väldigt förväntansfull över att testa den nya glöggen från Blossa. Ska tydligen vara ett inslag av kaffesmak. Jag som är en riktig kaffekärring hoppas att den tillfredställer mina smaklökar. Någon som redan har testat den och kan ge ett omdöme?




Så kan man också göra

Somliga går till skolan, majoriteten av Uppsalas studenter cyklar, en del tar bussen. Men att springa? Blev nyss omsprungen av en kille i jeans och ryggsäck. Trodde till en början att han skulle springa till bussen men han verkade inte ha det där panikuttrycket i ansiktet som man kan ha när man är stressad. Han lubbade förbi både en och två busshållplatser innan han försvann ur mitt sikte. Vill man komma fram och sätta sig på en föreläsning i svettiga kläder? I don't know. Hade god lust att ropa: "Run Forrest, run!" - men jag lyckades hejda mig.


Olika världar

Efter mitt tandläkarbesök igår var jag så glad. Hade väntat mig att det skulle blir svindyrt men det kostade 300 kronor mindre än vad jag hade räknat med. Alltså kan jag sätta sprätt på dem eftersom jag hade "tjänat" eller snarare FÖRtjänat det. Blev bland annat ett fotoalbum och en potatissticka från Ica Maxi.
Kommer hem och kollar runt på andra bloggar. Läser att Blondinbella också hade varit hos tandläkaren. Coolt! Hon hade också unnat sig en present. Vilket sammanträffande! En klocka från Efva Attling. Visserligen hade hon gjort en rotfyllning så hon var väl värd en dyr grej.
Undra vad som krävs för att jag ska komma upp i samma nivå? Rycka ut 7 tänder och en avkapad tunga. Typ. Men jag är inte bitter. Inser bara att vi lever i helt två olika världar.





Ett möte

Jag såg dig idag nere på stan igen. Det var bara som hastigast när jag cyklade förbi.  Andra gången på en vecka som vi råkar stöta på varandra. Kanske av en ren slump, kanske inte. Våra blickar möttes igenkännande. Jag vet att du är professionell så du skulle aldrig ta första steget att säga hej. Inte heller tvärnitar jag med cykeln även fast det egentligen är det jag vill göra. Säga tack eller något i den stilen.

Tänk att det snart är ett år sedan jag ringde dig helt hysteriskt och bad om hjälp. Jag hade nått botten. Ordentligt. Jag orkade inte längre. Den falska fasaden övertygade inte ens mig själv. Jag kom till dig viftandes med den vita flaggan. Jag gav upp en strid för att börja slåss i en annan. Det du tidigare hade försökt övertala mig till att göra var nu det enda alternativet. Det var som om du visste att jag skulle komma tillbaka. Du frågade mig om jag verkligen var redo.  Jag svarade att jag aldrig har varit mer redo i hela mitt liv.

Jag vågade lita på dig och du trodde på mig. Jag kommer att vara dig evigt tacksam för att du fick mig att inse vad livet egentligen handlar om.


Who am I?

5 saker ni inte visste om mig:

¤  Jag klarar inte av att höra någon annan borsta tänderna om inte jag också gör det samtidigt. Jag ryser och får gåshud!


¤  Är barnsligt förtjust i tuggummikulor! Ni vet såna där som finns i automater utanför affärerna? Jag skäms och rodnar lite när jag står och lägger i mynt och barnen står på kö bakom. Tack och lov för att de nu finns bland lösviktsgodiset.


¤  Pratar extremt mycket i sömnen. Kan hålla långa konversationer och agera mycket livligt.


¤  Anser själv att jag borde ha SM- medalj i grenen poppa popcorn. (I kastrull givetvis, micropop är för amatörer!) Tror ni mig inte så kom och smaka!


¤   Kan ha ett väldigt hett temperament i samband med bilkörning. De som inte känner mig får sig ofta en smärre chock.







Dirty money

När jag kom tillbaka från tvättstugan och skulle hänga upp mina kläder hittar jag en väldigt skrynklig Jenny Lind i min jeansficka. Trist, men det sånt som händer. Nu har jag ju ett starkt argument till att jag nästan aldrig har kontanter på mig. Jag kan inte handskas med sedlar! Och förresten är det ju olagligt att tvätta pengar har jag hört;) Jag hoppas bara att det inte blir mitt Visakort som får sätta livet till nästa gång!



Thai red curry

Hela min lägenhet luktar thai red curry. Eller hela och hela, nu låter det som om mina 19 kvm plötsligt omvandledes till en trerummare. I vilket fall som helst så kan jag konstatera att min fläkt inte gör sig förtjänt av att kallas just fläkt. Den för ett jäkla oväsen så man tror att den fungerar superbra men sen visar det sig att den bara luras. Men det viktigaste av allt är ju faktiskt att min thai red curry blev lyckad!

Måste kila ner till tvättstugan och hämta min tvätt. Om man inte är där precis exakt när centrifugen har gjort sitt och "Luckan kan öppnas" blinkar så kan den mycket väl hamna på golvet. Nackdelen med att bo i studentlägenhet där man inte kan boka tvättid och maskinerna går på högtryck...


Tid

Seg söndag! Jag tycker alltid att veckans sista dag går så fruktansvärt långsamt. Egentligen ska man väl inte göra så mycket då det är en röd dag=vilodag, men jag känner mig inte ett dugg trött.

Är det inte så att vi människor är extremt beroende av tid? Vi blir irriterade om bussen är någon minut sen, börja stampa och svära om personen framför i kön är långsam på att packa upp varorna på rullbandet eller så fort man får lite tid över åker en iphone fram ur fickan. Vi blir rastlösa och uttråkade när vi HAR tid och arga och stressade när vi INTE HAR tid.
Kan bara referera utifrån mig själv som hela tiden har koll på klockan. Kanske bottnar det i mitt forna strikta kontrollbehov, som jag har jobbat bort en hel utav men som ändå kan smyga sig på ibland. Jag vill alltid vara i tid, god tid, oftast alldeles FÖR god tid- för att vara på den säkra sidan så inget farligt kan hända. Jag kan även känna mig stressad när jag inte har bråttom (?) För då måste jag vara effektiv och hinna med att göra så mycket nytta som möjligt. Observera att detta till stor del är mina tankar och känslor och inte ett beteende som blir till handling.

Tänk om det fanns en fjärrkontroll som kunde spola fram/tillbaka, pausa och stoppa tiden? Jag skulle absolut inte vilja ha en sån. Tiden är konstant och det är vår uppgift i livet att göra det bästa utav den!

Det blev visst ett flumminlägg ser jag...Men det är så det rör sig i huvudet just nu. URSÄKTA RÖRAN, JAG BYGGER OM!


Hoppsan!

Igår kväll när jag skulle låsa upp min cykel så hög det till i ryggen. Jag kan få det ibland om jag har suttit lite för länge i dålig ställning. Kan tänka mig att det är en nerv som kommer i kläm mellan två kotor. I vilket fall som helst så bestämde jag mig för att ligga en stund på spikmattan då detta har fungerat på detta problem tidigare. En stund råkade bli hela natten! Vaknade och gick upp för att göra frukost. Ryggen var helt återställd! Plus så känner jag mig riktigt utvilad. Anvisningarna säger att man bör ligga max 20-30 minuter. Hårdhudad? Jag? Jag jobbar visserligen på att få lite mer skinn på näsan men man kan ju alltid börja med ryggen!


Fredagsmys

Gårkvällen var underbar! Fredagsmys verkar ha blivit ett myntat begrepp i varje hushåll. Man ser alla nere på ICA fylla sina vagnar och korgar med diverse gottigheter. Det där lilla extra för att fira in helgen och ledigheten. Eller slutet på ledigheten för de lyckostar som har höstlov, vilket inte existerar längre när man har gått ut grundskolan.

Det blev sushi från världens bästa ställe- Yukikos! Nam nam. Om jag fick välja en rätt att äta i resten av mitt liv så skulle det lätt sushi. Det måste vara Guds gåva till mänskligheten!

Kvällen kommer att bestå av umgänge, matlagning och en sväng till kyrkogården för att kolla på alla fina ljus!

Ett nytt försök!

Fick bara ett sug efter att skriva blogg igen!  Statusuppdateringar på FB i all ära, men det är inte riktigt samma sak. Inte överhuvudtaget vid närmare eftertanke...

Nåväl, man kan väl säga att jag har tagit mig till ett nytt kapitel i livet efter en lång o tuff resa som inte helt har nått slutdestinationen än men skymtar målet. Så vad passar inte bättre än att ta upp bloggen igen? Vända blad bildligt talat, öppna upp ett nytt dokumänt konkret talat.

Så, here I am again! En Lina som för dagen är lite trött, lite halvgrinig över en visdomstand men sjukt taggad inför kvällen som ska spenderas med vänner, Idol och sushi.

Ses!

RSS 2.0